Priznam da... #19

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

mmm
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 278
Na forumu od: 5. 11. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a mmm » 10. Okt. 2020 17:45

hayley napisal/-a:- ojojoj, ne bom niti komentirala nazaj preveč, ti potemtakem misliš, da si mediji vse zmišljujejo.

No saj niti ne rabiš komentirati, če bi vse prebrala, bi razumela, da ne mislim nič. Obstaja pa možnost, da je zgodba s korono močno prenapihnjena, kar izhaja iz tega če kot je v filmu Matrix sugerirano, uporabiš "unplug yourself", nevem če bi kdo kje opazil, da korona sploh obstaja :twisted:
Unplug yourself - ne poslušaj kar govori NIJZ, ugasni medije (TV, radio, internet news), ne poslušaj preveč šefov/navodil v službi - seveda vse skupaj upoštevaj, nosi tisto masko, razkužuj si roke (razkužujem se kot ritual, tako sem priden :) ) - no opazuj ljudi, bližnje in išči kdo zdaj ima korono. Zanimiva vaja.
mmm
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 278
Na forumu od: 5. 11. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a mmm » 10. Okt. 2020 17:49

Ni, da poznam nekoga, s tem nekom delam, sem v stiku ali osebno vsak dan ali preko telefona vsak dan, več kot s prijatelji ali starši in bližnjimi in on ne pozna nekoga x, ampak se gre za brata.

Drugače je preprosto, hayley. Ja, zate je ta človek, ki ima korono, bistveno bližje kot zame. Upam seveda, da bo z njim vse v redu.

Jaz bi najraje poznal nekoga, ki bi zbolel za korono, in bi mu zaupal do te mere, da bi mu verjel, da je zbolel za korono. No, k sreči nobenega takega še ne poznam. Kar je tudi zanimivo glede na to, da korona zgodba traja že od začetka leta ali pa konec lanskega leta.
mayaeb
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 146
Na forumu od: 26. 8. 2020

Neprebrana objavaNapisal/-a mayaeb » 10. Okt. 2020 17:51

- no mmm, glej, oseba o kateri govorim se redno testira, vedno je bil negativen ampak, ker je redno v stiku z obolelimi je sam prekinil stike z vsemi za določen čas. Menda ve kako nekateri to prebolevajo in ne želi tega bližnjim.

- poznam dve družini kjer jo vsi imajo in ne samo oni tudi njihovi sorodniki, ker so od njih kasirali, ker še niso vedli, da jo imajo. Nekateri od teh ljudi so v rizični skupini in vprašanje kaj bo.

- zavedam se, da je marsikaj pri koroni narejeno in predstavljeno drugače kot je ampak da bolezen ne obstaja si niti približno ne upam trditi, vem, da obstaja In niti približno ni hec, še manj pa njene posledice, ko jo že davbaj preboliš.

-ker je vedno več obolelih boš najbrž kmalu poznal koga s tem.

- glede na to, da rad brskaš po spletu še preberskaj kdo je bolj dovzeten zanjo in katere krvne skupine jo lažje prenesejo, so celo uradne raziskave o tem :wink:
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 3925
Na forumu od: 22. 7. 2011
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a slovenc79 » 10. Okt. 2020 17:54

- dobro je bit skeptičen in ne takoj verjet vsemu, ampak treba se je zavedat, da 99,99% vsega na svetu nikoli ne boš točno vedel, ker se svet pač ne vrti okoli tebe. zato presoja, logika in sklepanje (je pa zanimivo, mmm, da si do "mainstream" mnenja skeptičen, teorije zarote te pa zlahka prepričajo).

- poznam par primerov korone in ki jim je bila odrejena karantena. je pa to smiselno vedet, kadar je tveganje, npr. v športnem društvu, kjer je veliko šolarjev in dijakov, so pa že ljudje načeloma taki, da svojih bolezni ne obešajo na veliki zvon in se ne bojo kej dosti izpostavljali, sploh v družbi, ki si hitro stigmatiziran.

- sem se spet spustil v redno telovadbo po ene 8 letih - občutek po enem mesecu je svetoven :)
hej norci :)
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4640
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 10. Okt. 2020 17:54

(mmm odgovarjam)Lol, potem pa začni mislit.
Neumno je napisano, kakorkoli obrneš.
Se gre za to, da ne gledaš samo na svojo rit, ampak prispevaš k temu, da se virus ne širi preveč in ostane v mejah, ko je še dovolj kapacitet v bolnicah za zdravljenje, pomoč tistim, ki potrebujejo predihavanje..
Mislim, sej je se čudno s takim človekom pogovarjat v bistvu, ti kar upoštevaj navodila, pa bo to to..

- Za moje dojemanje je izjava, da korona ne obstaja, nekje na nivoju, kot bi rekel, da spo, HIV ne obstaja in ne boš verjel, dokler ne dobiš..

- no jaz poznam brata od sodelavca, pa sodelavko od moža od ene od best frendic in je vse resnično..

- problem je, če nimaš dobrega imunskega sistema, če imaš znižano št. levkocitov, naj bi slabo vplivala tudi prekomerna teža in bolje prenašaš, če si bolj fit.. to zadnje pri par primerih, ne vem prav zagotovo reči.. nekaj logike že je notri..
Zadnjič spremenil hayley, dne 10. Okt. 2020 18:01, skupaj popravljeno 1 krat.
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
mmm
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 278
Na forumu od: 5. 11. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a mmm » 10. Okt. 2020 17:59

mayaeb napisal/-a:- no mmm, glej... [..]

Ne poznam tebe, tako da hvala za pojasnilo, praviš da je korona aktivna v populaciji tako kot pravijo mediji.
Ampak si nezanesljiv vir, ker te preprosto - ne poznam.

Tam je tema o koroni, ko se ti bo dalo, nam postrezi z linki. Sem te tudi že vprašal odkod imaš informacije o tem, da virus mutira, in da cepivo ne bo prijelo, pa prosim razsvetli nam obzorja še glede tistega.

Ja, če je korona tako huda, bo zagotovo umrl tudi nekdo od mojih bližnjih. :( Sam dlje bo sorodnik/kolega/znanec stran od mene, bolj bom dvomil nad resničnim vzrokom smrti.

Bolj me čudi, da smo virus prvič tako uspešno zaustavili in da se je korona čudežno začela pojavljati šele septembra, ko so otroci morali nazaj v šolo, zafrustirani delavci pa v službe. Hrvaška je bila rizična že v začetku julija, se spomnim dobro, tudi medijev, a so tako smrtonosen in nevaren virus uspeli zadržati cela dva meseca, da se je lahko tam v miru žuralo. Žuralo se je tudi v Ljubljani, žal sem do pravih info prišel malenkost prepozno. :cool:

Kaj pa se je septembra zares zgodilo? Jah, prehladi, klasična gripa, temperatura je padla, zdaj tudi že kurimo. Če so testi nezanesljivi, metodologija nenatančna, se pa potem lahko statistika poigrava z nami. Tisti, ki sem jim pa zaplete, vso sočutje, ampak a se jim zaplete zaradi korone ali zaradi česa drugega? Vprašanj več kot odgovorov.

Verjamem, da se večina ne bo strinjala z mano. Še vedno velja tudi z moje strani. Se držim kar nam pravi NIJZ, upoštevam ukrepe. Mislim si pa svoje.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4640
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 10. Okt. 2020 18:06

- ma ja, ni sploh za komentirat, ti se sam drži ukrepov, pa bo.
Kaj ima veze, če nobeden od bližnjih ni imel. Kot da bi jaz rekla, da ne verjamem, da rak obstaja, ker ga ni imel nobeden iz ožje družine..
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
mayaeb
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 146
Na forumu od: 26. 8. 2020

Neprebrana objavaNapisal/-a mayaeb » 10. Okt. 2020 18:14

Včasih je treba samo logiko uporabit in in je jasno marsikaj. V začetku so bili simptomi drugačni potem so dodajali nove. Že to ti pove, da so spremembe.
Tudi cepivo za gripo ni vedno učinkovito, ker ne vedo točno kateri sev gripe bo v neki sezoni prevladoval in pač predvidevajo in glede na to je cepivo narejeno.

Linke si pa kar sam poišči, če te zanima. Lahko ti namignem, da je bolje biti nula kot kaj drugega, če boš brskal :)
Se mi zdi že škoda časa o teh zadevah in niti ne vem zakaj sem šla karkoli odgovarjati. Me spominja na sizifovo delo :lach:

pa lep večer, ne preveč zakompliciran :lach:
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4640
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 10. Okt. 2020 18:22

- ma ja te stvari o krvnih skupinah, ne vem, če so bile dane ven iz kakšnih verodostojnih virov? Dvomim, da bi imela krvna skupina kak večji vpliv.. Drugače, brat od sodelavca, ki ga je malo močneje zadela korona, je nula.
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Uporabniški avatar
Ananhas
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1776
Na forumu od: 20. 1. 2013

Neprebrana objavaNapisal/-a Ananhas » 11. Okt. 2020 0:58

mmm napisal/-a:Obstaja pa možnost, da je zgodba s korono močno prenapihnjena, kar izhaja iz tega če kot je v filmu Matrix sugerirano, uporabiš "unplug yourself", nevem če bi kdo kje opazil, da korona sploh obstaja :twisted:
Unplug yourself - ne poslušaj kar govori NIJZ, ugasni medije (TV, radio, internet news), ne poslušaj preveč šefov/navodil v službi - seveda vse skupaj upoštevaj, nosi tisto masko, razkužuj si roke (razkužujem se kot ritual, tako sem priden :) ) - no opazuj ljudi, bližnje in išči kdo zdaj ima korono. Zanimiva vaja.


Otrok tudi, ko si pokrije oči, misli, da svet okoli njega ne obstaja več, z njim vred. :lala: :D
--------------------------

Verjet v obstoj šele takrat, ko virus neposredno negativno vpliva nate ali npr. tvoje starše, se mi zdi nekako - egocentrično? Oprosti.

Verodostojni ljudje se po tvoje nahajajo le v tvojem krogu ljudi?

Da osebe ne poznaš (konec koncev smo na forumu) in s tem njeno mnenje apriori ni verodostojno, je malo tako za lase privlečeno. Ne vem zakaj bi hayley, mayaeb in slovenc zavajali, da osebno poznajo/vedo za primere...?
Ne bi ravno vrgla v isti koš s tem, ko nek tip na forum napiše, da je spal s 1500 ženskami (in njihovimi mamami).

Da korona sama ne obstaja, je res malo močna. Se strinjam pa, da je v splošnem (ne le pri koroni) potrebno gledat različne vire in opravit "domačo nalogo", ne vzet za sveto le en medij. Določeni ukrepi so nekoliko nesmiselni/neusklajeni in tu razumem rastoče nezadovoljstvo in dvom ljudi. Prav tako razumem frustracije ljudi, ki občutijo večje posledice (finančne, psihične, fizične) zaradi vsega skupaj. Poglejmo za začetek že samo trenutno zdravstvo. Da ostalih področij raje sploh ne tikam...
Mislim, da ne glede na osebna prepričanja, se lahko vsi strinjamo s tem, da imamo vsega tega že počasi čez glavo.


- ne morem spat
- priznam, da sem možu ukradla piškote
- priznam, da mi ni do prerekanja o koroni, peace
- priznam, da bi lahko na to temo napisala bolj resen post ampak (kot rečeno) sem trenutno z mislimi že "nekje drugje"
- upajmo, da bo 2021 res premik iz tega. (in mi smo mislili, da bo 2020 "best year everrr" - tako lepo zaokrožena cifra, pa to... :cry: :rolleyes: )
Uporabniški avatar
saarijarvi
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 4178
Na forumu od: 18. 4. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a saarijarvi » 11. Okt. 2020 4:39

Priznam, da sem malokdaj tako vrtela z ocmi.. :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

Svasta, svet je najbrz tudi raven, ker ga nisi videl iz vesolja. Trkaj na les, da ne poznas nobenega s korono.

Prijatelji imajo starse po bolnicah zaradi korone in sploh ne vejo, kaj bo.. potem pa se najdejo internet tin foilerji, ki mislijo, da so nad vsem. :rolleyes: prosim. Malo spostovanja do drugih.

Berlin gre pocasi nazaj v lockdown, skoda. Poleti se je dalo lepo in varno zurat, druzit.. ampak ne, ljudje so se enostavno prevec sprostili.. super.

Lepsa novica: po xyhgz letih imam koncno hrta :love: punca, 1.5 let stara. Obozujeva jo.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4640
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 11. Okt. 2020 6:43

- ma se ne gre za kreganje okoroni ( nekdo napisal, da se mu ne da kregat)

- jaz sem prav šokirana, ko kaj takšnega preberem, pa se recimo da mmm malo bolj poznam virtualno, kako je možno, da nekdo kaj takšnega napiše, da korona ne obstaja, je prav za potegnit glavo iz svoje riti res..
Ne vem, ali nimaš nobenega stika z ljudmi, ali ti nek center v možganih ne deluje za občutek realnosti ali življenja v neki skupnosti..
- sicer pa nisem za zaustavitev gospodarstva Oz čim manj vpliva na to..
- s tem, ko se korona širi, je tudi neg vpliv na zdravljenje ostalih bolezni, ki se jih malo na stran da, ne vem, če je to res upravičeno, v več primerih, deluje, da ni.. (Mlad) kolega od brata od bliznje prijateljice je menda imel v tem času ugotovljenega raka in zdaj ne bodo tako hitro ukrepali zaradi korone. Mislim, grozno, si sploh ne upam predstavljat..
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
mmm
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 278
Na forumu od: 5. 11. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a mmm » 11. Okt. 2020 8:25

hayley napisal/-a:- jaz sem prav šokirana, ko kaj takšnega preberem, pa se recimo da mmm malo bolj poznam virtualno, kako je možno, da nekdo kaj takšnega napiše, da korona ne obstaja, je prav za potegnit glavo iz svoje riti res..
Ne vem, ali nimaš nobenega stika z ljudmi, ali ti nek center v možganih ne deluje za občutek realnosti ali življenja v neki skupnosti..

A ta forum ima moderatorja, ker tole je zrelo za opomin. Gre za osebni napad.
No, nočem jaz tukaj talati in zahtevati opominov, ker mi je vseeno, ampak dajmo prosim lepo držati neko kulturo. Če komentiram neko stvari, korono, in imam svoje mnenje o tem, imam pač mnenje o neki stvari. In nima veze s tem kako imam razvite možgane.
Če sem jaz kje šel predaleč, kar je možno, ker pišem provokativno, se me tudi naj opomni kje sem šel. Se pa probam ne spuščat na osebni nivo kakor se je hayley tukaj, vsaj žaljiv do tolikšne mere probam ne biti.
Pa nisem nič zameril hayley, nočem pa da zdaj če imam neko mnenje, da se potem zaradi nekega mnenja razpravlja o moji osebnosti. Ker če se bo to nadaljevalo na tak način, se bom postopoma umaknil iz foruma. No večine morda to niti ne bi motilo. :) Ampak ne glede na vse, imam pravico do svojega mnenja, in iz neke višje perspektive je narobe, da bi zapustil forum za to, ker se me ko probam podajati svoje mnenje, diskreditira na osebni ravni.

-Pa dobro jutro vsem :D
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4640
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 11. Okt. 2020 8:34

- jaz covid teme ne vidim, kot nekega zgolj osebnega mnenja, ampak tvoje osebno mnenje oz. prepričanje vpliva na vse ljudi, če se se vedeš izven priporočil ali ob širjenju mnenja, da covida ni..
- drugače, to o centru možganov ni mišljeno kot žaljivka, ampak realno mišljenje, nekateri ljudje imajo manj občutka za neko okolico in soljudi, kaj se dogaja okrog njih, jaz ugotavljam, kaj je tvojemu stališču vzrok, ker mi je res nepredstavljivo, kako lahko nekdo misli, da covida ni..
- sej sem že napisala, da ne pišem z namenom kreganja ali da bi tebe žalila, me res ne briga, da bi se z določenim osebkom tu gor ukvarjala, zaradi njega samega, imam dovolj svojih stvari in problemov za se ukvarjat
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Uporabniški avatar
Ananhas
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1776
Na forumu od: 20. 1. 2013

Neprebrana objavaNapisal/-a Ananhas » 11. Okt. 2020 11:33

hayley napisal/-a:- ma se ne gre za kreganje okoroni ( nekdo napisal, da se mu ne da kregat


Ja, jaz. Ker se ne pride nikamor, sizifovo delo, kot omenja mayaeb. Taka debata se ponavadi nadaljuje le v pinkponkanje, dvigne pritisk...

Jaz pa nisem več tako šokirana, ko kaj takega preberem, ker taka in podobna mnenja zasledim na raznih straneh že pol leta. Nekatere se morajo stvari res osebno dotaknit, da jih ozavestijo, priznavajo. Pa še takrat jih eni ne. Psihologa se pa ne bi šla, nisem iz tega “foha”.

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Bing [Bot]