Priznam da... #19

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4063
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 08. Okt. 2019 10:11

- sem malo šokirana/ žalostna, ker sem vidla na fb pri eni sorodnici eno objavo o rtv prispevku o samomorih in je na članku na veliko slika od ene kolegice/ znanke iz faxa (imeli skupaj par predmetov) in si nikoli ne bi mislila kaj takega.. Je diplomirala v Lj, šla na magistrski v tujino in tam v prvem letu 'zaključila'.. ;(
- sem študirala, da bi šla ta teden na katerega od dogodkov/ delavnic, ki jih organizirajo študenti psihologije, ma sem bila zdaj zadne pr dni čisto neproduktivna in par stvari bi morala že končati, pa jih še nisem..
Make way for the positive day.
Uporabniški avatar
Cryselle
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 697
Na forumu od: 6. 8. 2015

Neprebrana objavaNapisal/-a Cryselle » 08. Okt. 2019 11:11

*hah tisto z Italjani na prejšnji strani ...sem se zdej spomnila da odkar imam uporabniško ime na Telegramu mi je pisalo že vsaj ene 5 Italjanov (vedno "Ciao") in nikoli kak tip iz druge države. Ne vem, al je moje ime tolk pogosto v Italiji, bi rekla da je prej internacionalno. Ampak že to da, da pišeš kar eni x ženski in sploh ne veš, kje živi se mi zdi čisto mimo. Ne vem, a je to del kulture, al kaj.
*grem jutri končno domov. Ta dva tedna sta bila naporna. Ne vem, kako sem lahko tolk časa zdržala z eno osebo. Zdaj še toliko bolj cenim čas, ko mi noben ne diha za ovratnik in mi narekuje, kako naj delam stvari.
*Me je komunikacija s tem podjetjem spravila ob živce. Ne morem verjet, kako lahko podjetje obstoji, če komunicirajo na tako neprofesionalnem nivoju. Obup.
*Sem od jutri naprej na dieti, resno. Kar groza me je, kolikšne količine hrane sem pojedla. In ne razumem, ko folk kar nakupuje neko hrano zame in sploh ne ve, kolk pojem. In potem ta hrana ostaja in mi je groza gledati, kako se bo vse vrglo stran. Grrr.
* Je zanimivo opazovati, kako je moja teta karakterno podobna mojemu očetu. Samo da se te lastnosti malo drugače izražajo, ker je ona ženska, samska celo življenje in je imela čisto drugo življenje v tujini.
* Sem končno spoznala eno svojo sestrično. Nesimpatična in tečna gospa. Aja pa stara 52. Ima pa noro lepe mačke. :P
* mi gre na živce, ko eni ljudje komentirajo razhode drugih, kot da so bili sami del zveze. Mi ena sodelavka razlaga o enem tipu, kako je on zlat in kako lepo skrbi za svojo psihično bolno ženo in otroka in da ga je ljubica pustila, ker ga ne more imeti samo zase. In potem kao nekaj v smislu "sem mu rekla, da ta pa že ni bila prava, če ti ni stala ob strani in počakala, da se ločiš". Wtf, od kje ljudem pravica tako samozavestno soditi ljubezenske afere na podlagi slišane ene plati.
*Ne vem, kaj bi napisala pozitivnega, ker sem samo vesela, da danes spokam kufre. ;D
The strength of man's position in the world depends on his degree of adequacy of his perception of the world and reality. (Erich Fromm)
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4063
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 08. Okt. 2019 11:26

Cryselle napisal/-a:*hah tisto z Italjani na prejšnji strani ...sem se zdej spomnila da odkar imam uporabniško ime na Telegramu mi je pisalo že vsaj ene 5 Italjanov (vedno "Ciao") in nikoli kak tip iz druge države. Ne vem, al je moje ime tolk pogosto v Italiji, bi rekla da je prej internacionalno. Ampak že to da, da pišeš kar eni x ženski in sploh ne veš, kje živi se mi zdi čisto mimo. Ne vem, a je to del kulture, al kaj.

- Hm.. ja je del kulture ja, da bolj osvajajo, so bolj direktni, dajejo več komplimentov, bolj spoštljivi? al samo znajo vse skupaj bolje zapakirati?.. sicer jaz nisem nikoli nič komunicirala preko nobenih aplikacij, ne nič elektronskega, samo kar sem spoznala, kar sem šla kdaj ven.. ta zadnji je baje pa še izvorno iz Kalabrije..

- sem slabo spala in sem kar slabo. Hkrati me je tista novica zgoraj pretresla in hkrati me zdaj sekira vse to z njim, karkoli že zdaj sva in kaj bova naprej.. se zdaj že kar dolgo poznava in bi verjetno mogla se v prihodnosti bolj potrudit in več vlagat v zvezo (oba), če bi želela biti (uspešno) skupaj..
Make way for the positive day.
Uporabniški avatar
Cryselle
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 697
Na forumu od: 6. 8. 2015

Neprebrana objavaNapisal/-a Cryselle » 08. Okt. 2019 12:00

^ ne vem, jaz po pravici povedano o Italijanih in njihovih osvajalskih podvigih do sedaj od nobene ženske nisem slišala nič pozitivnega, bolj vse v smislu "malo truda za malo zabave", ampak se ne bi spuščala v podrobnosti, ker takoj pridemo do stereotipov in generaliziranja. :) Ampak tisto s Telegramom sem omenila, ker se čudim že nekaj časa, zakaj na podlagi svojega uporabniškega imena konstano dobivam neke "Ciao, come stai" in mi ni nič jasno, zakaj bi nekdo mislil, da sem Italijanka na podlagi uporabniškega imena. :lol:
The strength of man's position in the world depends on his degree of adequacy of his perception of the world and reality. (Erich Fromm)
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4063
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 08. Okt. 2019 12:10

- mislim, jaz nekih ful izkušenj nimam, nisem nikoli imela nič ali 'hodila' s kakšnim Italijanom, samo to o osvajanju in Italijanih je pa že kar splošno znano..
- meni drugače so mi na videz malo bolj všeč od Slovencev, če greš na kak žur, pa če greš tako ven z namenom žuranja ali da kakšen nov folk spoznaš, mi je skoraj bolj kul pri njih, da bolj pridejo sami do tebe in dajo iniciativo, ker Slovencev je dosti bolj takih, da te samo gledajo ali čakajo, da bo punca do njih prišla ali ne znajo toliko osvajat.. (vsaj primorci..). Ok tle je malo posploševanja, ma recimo, da če že iščeš kakšno razliko, je to, kar sem jaz opazila..
Make way for the positive day.
Uporabniški avatar
Ananhas
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1698
Na forumu od: 20. 1. 2013

Neprebrana objavaNapisal/-a Ananhas » 08. Okt. 2019 12:18

Cryselle napisal/-a:*Me je komunikacija s tem podjetjem spravila ob živce. Ne morem verjet, kako lahko podjetje obstoji, če komunicirajo na tako neprofesionalnem nivoju. Obup.


- To.
- Vse živo naletiš... Sem se tudi sama že velikokrat vprašala kako eni pridejo do svoje pozicije in kako obstojijo, vmes celo zelo uspešni. Izražanje tudi... Vem, da moja slovenščina ni idealna ampak se pa res potrudim pri poslovni komunikaciji, kar obratno ne bi vedno mogla reči. Pa ne le uporaba jezika, še odnos kot da smo krave skupaj pasli.

- Bo moja čebela kmalu stara polovico leta, kam je šel čas... :) Nasploh mi gre to leto hitro, se mi zdi, da je bilo ravno novo leto, ko sem še s trebuhom hodila okoli
- Sem potrta, ker ne morem letet in ker se določene osebe očitno ne zmorejo postavit v kožo druge osebe...Ne maram tega, da se vzbuja slaba vest za stvari, ki jih ne morem spremenit, res ne pomaga situaciji. :nein:
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4063
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 09. Okt. 2019 19:52

- mi je ful fajn, ko malo poklepetamo s frendico, ki je zdaj v tujini. Mi je bizarno, da ji jst dajam neka mnenja in nasvete o zvezah, ker še sama zase nimam pojma. :lach: Pa ponavadi sem vedno js bolj rabla kakšne nasvete glede tega, kot jih delila.
- kot rečeno, ne vem kaj je tudi zame najboljše naredit na tem področju..
- komaj čakam, da se gremo s frendico spet kaj ven nadensat :hearts: , upam da tudi to soboto
- morem nazaj se lotit kaj telovadit, malo prešpricala to zadnje čase
Make way for the positive day.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4063
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 13. Okt. 2019 16:30

- sem se po daljšem času vidla s frendico, ki je preko svojih sorojencev povezana z družino mojega prvega bivšega in sem vesela zanj, ko sem slišala, da mu gre na bolje.
- so jesenski sprehodi po italijanski strani fajn
- sem prišla do zaključka, da se ne bom več ukvarjala z iskanjem odgovorov na določena vprašanja in se bom raje prepustila toku. Sem začela verjet, vsaj na področju razmerij/ljubezni, da obstaja neka usoda in se pač bo zgodilo, kar je namenjeno, ..če je frendica zaročena s tipom, ki ji je dal listek na avtobusu.. bo že nekaj na tem :D
- se počutim grozno - vizualno, ker mi je ta prehrana čist ušla izpod nadzora in bom mogla spet začet z dieto/ približkom diete
Make way for the positive day.
Uporabniški avatar
Exit
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1616
Na forumu od: 25. 2. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a Exit » 15. Okt. 2019 17:22

* stockholm prečudovito mesto, im in love.
* ZAKAJ ŠE NE PIŠEM MAGISTRSKE?
* sem si tolk enih stvari kupila, da bom imela slabo vest še tri leta.
“I took a deep breath and listened to the old brag of my heart. I am, I am, I am.”
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4063
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 17. Okt. 2019 20:12

- da čeprav sem veliko manj, se mi zdi, dovzetna za razen kriticizem in negativna mnenja, kot sem bila, ko sem bila mlajša, je še vedno fajn imet nekoga, ki te dvigne vsakič, ko podvomiš vase. In mi manjka on, ki je bil vedno odgovoren za to. ..jao, pa kakršenkoli tip že, skorajda, po vsem tem.
- da kolikor je butasto tu gor pisati svoje probleme, nisem več lih neka najstnica, je fajn dat ven vse oz. vsaj nekaj.
- da možno, da se me že pms lotuje.
- morem se spravit telovadit in se nehat pritoževat!!
- komaj čakam, da se bom lahko malo, rahlo, napila za vikend :D :oops:
Make way for the positive day.
Uporabniški avatar
saarijarvi
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 4138
Na forumu od: 18. 4. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a saarijarvi » 18. Okt. 2019 1:09

- Da dogaja
- Da sem nasla kul krog ljudi
- Da bo naslednjih par dni super kul ali pa totalen polom - bomo videli
- Da nocem vec bit samozaposlena, pocasi se moram spokat v kak team, ker sem stagnirala in se ne ucim nicesar novega
- Da mi je omenjen nov krog dal kar nekaj motivacije za spremembe. 'S kim si, takav si' drzi kot pribito in mi je malo zal izgubljenega casa zadnja leta.
- Da sem navdusena nad vsemi dosezki, ki jih imajo pri cca mojih letih in se samo sprasujem, kje bi ze lahko bila, ce bi se obkrozala z uspesnejsimi ljudmi.
- Da mi je nekdo nov padel v oci ampak sem sita tega bednega dating pristopa v tem mestu. Ah, bomo videli. No expectations pa to.
- Da bo vikend pokalica, jutri Rufus du sol. Potem pa v Amsterdam na Bonoba in Jon hopkinsa :flower:
- Da sem se cel dan jajcala z davki in me bo spet udarilo po zepu - upam samo, da sem vse izpolnila pravilno.
- Da se ucim liftat
- se 5kg do ciljne teze, o jezus! So close.
- Da morava spokat iz tega stanovanja.. bo tezko in bolece, ampak je treba narediti ta rez in zivet naprej. Plus sita sem tega, da se do mesta vozim vec kot 1h.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4063
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 18. Okt. 2019 7:22

^ o, saarijarvi je vedno simpatično prebirat :)

saarijarvi napisal/-a:Da mi je omenjen nov krog dal kar nekaj motivacije za spremembe. 'S kim si, takav si' drzi kot pribito

- to res drži. Sicer meni je všeč tudi imet malček raznoliko družbo, en za nekaj, drugi za nekaj drugega, ampak, načeloma, v večini je seveda res.

saarijarvi napisal/-a:- se 5kg do ciljne teze, o jezus! So close.
:top:

- eh js tudi morem/ bi še ene 4 al 5 kg zgubit, nekako sem hujšala nekje do junija, zdaj zadnje par mesecev pazim pa lih toliko, da ostajam na približno isti teži, ma se morem malo bolj prijet nazaj. :)

- ne da se mi na ene obveznosti danes zvečer
- imam malo slabo vest zaradi kajenja (tudi fant mi je veliko težil zaradi tega, pa še en drug kolega pred fantom tudi), ampak če ne drugega, sem vsaj nekaj več kot leto na eni in isti količini in pazim, da ne povečujem..
Make way for the positive day.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4063
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 20. Okt. 2019 9:54

- smo spet spoznali par novih ljudi včeraj, ma js ful nisem bila nekaj posebno na volji.. ker sem se malo v svoji glavi zapičila v eno osebo
- me je prvič v lajfu pičil sršen, v prst, sredi noči, ko sem iskala ključe od hiše, še zdaj me malo boli.
- da očitno se ne bom več vračala domov domov, če bom imela namen it zvečer ven/ žurat, ker je za moje očitno nesprejemljivo, da sem ponoči zunaj, svašta! (kolegico, ki je na novo samska, pa ravno kontra lih spodbujajo naj gre kaj ven)
- mi lasje tako hitro rastejo, da ne vem več kam z njimi, sem si jih na zadnje pred manj kot letom postrigla ene 20 cm, zdaj jih imam lih toliko ali še več nazaj, se mi zdi, sita las, morem se it ostrižt na en daljši paž zdaj v kratkem, se prav počutim, da ti zelo dolgi lasje niso jaz
Make way for the positive day.
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7010
Na forumu od: 10. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Led Zeppelin » 20. Okt. 2019 16:55

-* sem utrujen
-* zadnje tri tedne še nisem imel spodobnega frei dneva, ampak...shit got done, imam novo cesto do hiše, na dvorišču je drv za celo zimo, elektrika v hiši je posodobljena, imam popolnoma nove odtoke, kopalnica je isto predelana, priklop za pralni in pralni, vsa krama je izven hiše.
-* sem precej zadovoljen s tem da sem našel taburet popolnoma iste barve kot je moj bralni fotelj, kupil sem si lahko klubsko mizico in v petek sem kupil dva lepa pastelno vijolčnoroza stola takšnega retro stila iz tkanine. Sta mi zelo všeč, plus udobna sta, še vedno imam pa retro lesena za dopolnitev.
-* moram rešiti en prehod v dnevni, med mojim tv setupom in jedilnico, in nekak ne najdem rešitve, knauf bi lahko, lahko bi leseno omaro z luknjami..ne vem, zato sem angažiral uno Kazakhstanko ki je notranja oblikovalka, sem ji narisal skico, in nej mi zgrunta punca :) .
-* se hiša žal ni prodala, in bom moral biti potrpežljiv, je pa zoprno, ne zato ker rabim, ampak zato ker se hočem premaknit naprej.
-* sem v začetku terapije, in smo že takoj in hitro zadeli center...in potem sem vse hitro povezal skupaj, in sem bil samo: Aha. Tole potovanje, prihod domov in sedaj terapija so dobesedno posijal z žarkom na vse kar me jeb*.
Sicer sem vesel da mi bo vse sklikalo, ampak saj veš, zdaj moram rešiti, oziroma vsaj vedeti kako reševati na dober način :lach: .
-* me moti terapevtova ura, ker je slaba, enostavno sem majhnjen na ure, in sovražim če moški ne ve kaj nosi in zakaj nosi :lach: . Ne mi nositi oversized chronographov če si profesionalec.
-* sem si zaklenil ključe od sefa, v sef...kar ni dobro, in sedaj mi morajo poslati ključe iz Anglije, oziroma sem jim moral poslati vse, vključno sliko anusa zato da so vedeli da je sef moj.
-* sem imel včeraj potopis, in je prišlo samo 5 ljudi, sem bil malo žalosten, ampak je prišel moj najboljši prijatelj iz OŠ in sva se zmenila za pijačo in hribe, tako da je bilo vse dobro na koncu.
-* sem v zelo čudnem času, veliko se dogaja, veliko se odkriva, in kar naenkrat je veliko novega, po svoje mi gre vse vse vredu, po svoje pa se še nikoli v življenju nisem počutil tako ranljivega.
-* me skrbi za mojega prijatelja Sergia, se je razšel z dolgoletno punco, in ga fant preveč pije...sem mu rekel naj bo žalosten, ampak pitje je sprejemljivo samo nekaj dni.
-* se selim med počitnicami, kupil sem si karto za fitness, kupil sem si mapo mojega konca, in z novembrom se začne razikovanje in treningi, treba se premikati.
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4063
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 20. Okt. 2019 19:09

^ LZ sigurno je bil fajn potopis :) , mogoče je keč, da bi se moglo bolj reklamirat ali kraj, čas..
- da imam neko bizarno intuicijo, da bi mogla enega kontaktirat, čeprav sem sama takrat 'izginila' .. nimam nobenih pričakovanj, samo nek firbec v bistvu, mogoče imam prav, mogoče bo čisto mimo..
- me pa še vedno malo mori to z zadnjim fantom.. kaj je prav naredit, me malo bremza, da bi karkoli s kom drugim 'poskusila'..
- sem malo slaba, če grem ven že zato, ker grem potem spat ob 4:30, namesto 22-23, že brez, da bi kaj več pila..
Make way for the positive day.

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri