Preveč zahteven pri iskanju partnerke?

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Fuzbaler92
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 1
Na forumu od: 18. 3. 2020

Neprebrana objavaNapisal/-a Fuzbaler92 » 18. Mar. 2020 7:46

Živjo,

Po ugotovitvi, da v spletnih zmenkarijah preprosto ni mogoče najti sorodne duše, saj si že naprej označen kot seksualni manijak in kjer nimaš niti možnosti obrazložit, da seks ni nikakršna prioriteta, ampak da je prioriteta najti svojo življenjsko sopotnico, sem se odločil, da povprašam vas za kakšen nasvet! Ne vem če bo kaj sreče, ne vem kakšni bodo odzivi ( najvrjetneje tako negativni, kot tudi pozitivni).

Sem fant, star 28 let. Po razhodu s partnerico 3 leta nazaj, sem se povsem umaknil od žensk, saj je bila to zame velika preizkušnja in zelo boleče obdobje, zato nisem želel imeti do sedaj nikakršnih intimnih odnosov z ženskami. Sedaj je to obdobje že nekaj časa za mano, tako da sem končno spet pripravljen zaživeti s polnimi pljuči.

Torej...
Samski, drugače Mariborčan, sedaj živim v Ljubljani. Nisem lepotec iz nadaljevank ali modnih pist... nisem tudi grd, niti najmanj... športnik, od šestega leta treniram nogomet. Rad tudi tečem v prostem času.

Dobre lastnosti: Zelo sem komunikativen, punco znam spraviti v dobro voljo, se nerad prepiram, pošten, odgovoren, zvest, ne pijem alkohola, sem za to, da vse stvari delava skupaj, nesebičen, želim osrečiti partnerico. Po naravi zelo miren, ne prenesem nasilja nad ženskami ( in moškimi z ženske strani :P :P hehe).

Slabe lastnosti: Nisem vedno pošten sam do sebe, strah me je zavrnitve, velikokrat ne upam narediti prvega koraka. Včasih sramežljiv. Strah, da bi bil ponovno razočaran. Strah, da bi bil ponovno prevaran ( imam zelo slabo izkušnjo s tem).

Ko gledam svoje sošolce in sošolke opažam, da so že poročeni, imajo otroke, jaz pa pri svojih letih še vedno nič. Ne vem zakaj, res ne. Nikoli nisem imel imel težav s puncami, bil sem priljubljen pri njih, sedaj pri 28 letih je pa že zlo zahtevno dobiti končno tisto pravo punco. Ne vem morda sem prezahteven, saj me privlačijo suhice in punce s športno postavo. Pa ne, da mora biti lepotica tipa filmskih zvezd. Biti mora ljubka, simpatična. Pomembno mi je, da je preprosta, da zna imeti rada in da sprejme človeka takšnega kot je, ne da hoče iz njega narediti idealnega moškega zanjo. Torej, da ima porihtane stvari v glavi. Ne maram prepotentnih meščank, ki mislijo, da se svet vrti samo okrog njih.
Sem preveč zahteven???
Sem preveč zahteven, če bi rad našel punco, ki se ima željo poročiti in si ustvariti družino, imeti otroke??

Malce že tudi sam obupavam nad tem svetom in partnerskimi odnosi. Vsi bi srečno živeli do konca svojih dni, nebi se pa potrudili za to, se kdaj žrtvovali, sklepali kakšne kompromise, mi ki smo new age- evska mladina, se mi zdi da smo zelo zašli s prave poti, kar se odnosov s partnerjem tiče. No, upam upam, da se bo le našla kakšna vredu punca.

Imam prijatelje, imam se s kom pogovarjati, se družiti... vendar se začenjam počutiti osamljenega.

Za vsak odgovorov, tako pozitiven, kot tudi kritiko, bom zelo hvaležen!

Hvala in lep pozdrav!
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 6455
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 18. Mar. 2020 8:23

Po mojem te malo preveč skrbi, za moške je sploh še več časa za si naredt družino in vse to, kot pri ženskah in 28 res ni veliko. Npr. pri mojih dveh kolegicah, ki sta poročeni oz tik pred poroko, sta začeli zvezo, ko sta bila fanta/ moška stara 28 in 34/35, poročili so se pa, ko bo en star 32 in drug je bil 38..

Kar se tiče spletnih zmenkarij, je pa tudi za moje pojme bolj kar nekaj vse tisto.. vsaj meni.. Edini problem zna pa res bit, če nisi med ljudmi ali da nimaš družbe, moreš imet neke dejavnosti oz bit zunaj, bit (zmerno) 'aktiven', da potem tudi nove ljudi spoznavaš..
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4159
Na forumu od: 22. 7. 2011
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a slovenc79 » 18. Mar. 2020 15:43

jaz sem podobno razmišljal kot ti. enake želje, enak problem. ko sem iskal, se vse zdijo tako neresne - frčijo okoli brez glave, se obsedene s primerjanjem in imidžom "jaz sem predobra samo za enega, zaslužim si več", sanjarijo in hočejo nekaj nedosegljivega.. v resnici je to večinoma nesamozavest in iskanje sebe, ker želje so večinoma iste - ustalitev, družina, neka stabilnost. in obrambni mehanizem, ki deluje odbijujoče nam resnim tipom.

ampak tudi mi imamo obrambni mehanizem, in to je ta negativnost, da pri vsaki podzavestno iščemo razloge, zakaj ona itak ni prava in itak ni resna.. in tudi ta naš obrambni mehanizem je zanje odbijajoč. tako da prva stvar, ki jo je treba narediti, je, da se ustaviš s to negativnostjo.

te spletne zmenkarije kot so npr. tinder so za nekaj več zelo neučinkovite, ker bazirajo na kvantiteti in ne kvaliteti odnosa. problem je, ker folk vidi veliko izbire, postane zbirčen in ocenjuje preveč na hitro. ker če imaš ta obrambni mehanizem, izbire pa je veliko, boš pač veliko večino izločil. ko pa se začneš spoznavati, je pa večinoma zelo nerodno - ne veš kaj napisat, ona tudi ne, pričakujejo se neki ultra zanimivi originalni pristopi, s katero bi pokazal, kako ti je nekaj posebnega in da si ti nekaj posebnega, da boš pravi zanjo.. mja, če vidiš samo par fotk in kratek opis, je težko kaj posebnega.

bistvo je spoznavanje brez pričakovanj. če imaš pričakovanja, prehitro sodiš. če ne spoznavaš, nimaš podlage, za sodit, in zaradi tega niti racionalnega razloga, da bi spoznaval.
pri ženskah je malo lažje, ker prvič, večinoma moški pristopajo do njih, drugič pa samo do redkih začutijo neko privlačnost, ki jo motivirajo.
pri moških kakor sva midva pa je zmeda - pristopa nobena, simpatičnih in sexi je itak preveč, da bi vse ogovoril.. na kakšen način se odločiti, za katero se trudit? tisti, ki so izbirčni glede videza, hitro vejo, katero ogovorit.

haley, meni se zdi ta tolažba z leti precej slaba. vsi vemo, kaj se zgodi, kadar človek odlaša - panika in nekaj na silo in na hitro, ko je že skoraj prepozno, deluje pa seveda ne. poleg tega rabiš za družino tudi energijo, moški pa tudi ni ravno poln energije pri 40ih, ko otroka(e) razganja. da ne omenjam kako je pomembno, da te vodijo želje, ne to, da glede na leta kalkuliraš kaj bi moral početi. sploh ker na teh željah je treba delati in stvari ne pridejo same od sebe (no, lahko pridejo, ampak pričakovat to ni dobro).

meni se zdi najboljša rešitev to, da se nehaš obremnjevat s tem. prvo to, da se osredotočiš nase in izziv najti pravo žensko zamenjaš z izzivom kako se izboljšati - vedno se da nekaj naredit še boljše. bolj kot si zadovoljen s sabo, samozavesten, celo karizmatičen, bolj si privlačen, bolj je verjetno da si kakšni ženski všeč in bo celo sama pristopila, in tudi boljše volje in manj prehitrega ocenjevanja bo pri spoznavanju. moški imamo to srečo, da ženske znajo biti zelo prilagodljive, ko jih nekaj privlači in v tem vidijo pozitivnost.
hej norci :)
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 6455
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 18. Mar. 2020 18:11

slovenc79 napisal/-a:haley, meni se zdi ta tolažba z leti precej slaba.


Zakaj bi bila tolažba z leti precej slaba? Rekla sem mu da ni toliko star, da bi ga moralo skrbet in da bi moral na silo nekaj iskat.. in tudi 28 in 40 ni lih eno in isto..


slovenc79 napisal/-a:pri moških kakor sva midva pa je zmeda - pristopa nobena
bolj je verjetno da si kakšni ženski všeč in bo celo sama pristopila


Omg no, kje si ti to videl, da bo ženska pristopila, ta je pa dobra :D Ne vem, če boste kaj dočakali na ta način :D
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4159
Na forumu od: 22. 7. 2011
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a slovenc79 » 18. Mar. 2020 18:30

hayley napisal/-a:Zakaj bi bila tolažba z leti precej slaba? Rekla sem mu da ni toliko star, da bi ga moralo skrbet in da bi moral na silo nekaj iskat.. in tudi 28 in 40 ni lih eno in isto..


saj sem napisal, zakaj - ker daje potuho odlašanju. ker življenje ni neka bitka s časom, kdaj moraš nekaj doseči, ampak izpolnjevanje ciljev, ki si jih zadaš. seveda 28 let ni neka starost, zaskrbljenost je pa itak neproduktivna. ampak če ima človek neko željo, si želi imet izpolnjeno čim prej in ga to, da ima še ne vem koliko let časa, ne briga kaj dosti.

hayley napisal/-a:Omg no, kje si ti to videl, da bo ženska pristopila :D Ne vem, če boste kaj dočakali na ta način :D


zakaj pa ne? ji ne pade krona z glave :D za pričakovat pa to seveda ni.
hej norci :)
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 6455
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 18. Mar. 2020 18:33

Ne, za pričakovat ni.. lahko je kašna izjema, ampak ni to metoda, na katero bi se bilo za zanašat, to sem hotela reči..
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4159
Na forumu od: 22. 7. 2011
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a slovenc79 » 18. Mar. 2020 19:01

seveda, bistvo mojega posta je ravno to, da je zaradi pričakovanj samo pritisk in sekiranje, zaradi česar odvrneš ali spregledaš tisto potencialno sorodno dušo, ki mogoče na prvi pogled to ni.
hej norci :)
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 6455
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 18. Mar. 2020 19:05

Jaz sem samo napisala, da ni za pričakovat, da bodo punce do vas pristopale, namesto vi do njih..
Glede ostalega imam pa že preveč polno glavo danes za karkoli razglabljat. :D
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4159
Na forumu od: 22. 7. 2011
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a slovenc79 » 18. Mar. 2020 19:22

če ti ne bi, ne pomeni, da nobena ne bo ;) če ima željo, ni razloga, da ne bi.
hej norci :)
mmm
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1248
Na forumu od: 5. 11. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a mmm » 18. Mar. 2020 22:15

.,
Zadnjič spremenil mmm, dne 09. Sep. 2021 17:50, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 6455
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 18. Mar. 2020 22:41

Samo tisto pa res, po navadi fuzbalerji nimajo problema dobit punc, sklepam no, nisem nikoli bila osredotočena na njih..

Sem se spomnila, da je pa res, da kakšne druge narodnosti bolj pristopajo, kot Slovenci (primorci pa možno, da sploh najmanj :D ). Npr sva bile s frendico kdaj zunaj in veliko bolj pridejo do tebe kakšni iz držav Balkana (Srbija, Bosna, Kosovo, ki so sicer v glavnem živeli celo/ večino življenja v Slo) ali pa Italiani, pa tudi tisti Veneuelec, ki sem ga pred kratkim spoznala, bi tudi pašal k tem.

Enkrat je prišel eden, kar sam do mene in frendice, ko sva bile pred enim lokalom/ klubom in se začel pogovarjat in bil tko ful zgovoren, prijazen, nič aroganten in je ful simpatično izpadlo (Srb po narodnosti), pa še 5 let mlajši je bil od naju (21?) :D . Samo na videz je zgledal bolj okrog 25. (malo bolj nabit, brada..)
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4159
Na forumu od: 22. 7. 2011
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a slovenc79 » 18. Mar. 2020 23:12

mmm napisal/-a:slovenc79, morda bi bilo smiselno poslušati vsaj na ženskem forumu našo žensko predstavnico? Lahko je ženski moški še kako všeč, pa zaradi vzgoje le-ta pač ne bo pristopila.

Od moških se pričakuje, da smo tradicionalni lovci, da znamo ujeti zajčico ali pa mucko :oops: :mrgreen: Torej, ni dovolj da moški zgolj pristopi, ampak mora imeti dober pristop. Tukaj pa bi tudi jaz rabil učitelja. :)


če je ne bi poslušal, ji ne bi odgovarjal menda? :P ta pokroviteljski ton je čisto nepotreben.

nisi povedal nič novega, to so osnove. tukaj je problem malo bolj kompleksen - moški mora najprej imeti motivacijo, da pristopi. da ima motivacijo, pa se mora znebit negativnosti, imet samopodobo in tudi ne imet nekih velikih pričakovanj, zaradi katerih bi imel strah pred zavrnitvijo in da bo prizadet.
neki naučeni pristopi pa po mojem mnenju ne delujejo, prej imajo kontra efekt. ženske imajo dober čut za to da prepoznajo blefiranje. pristop mora biti iskren, ne naučen. konec koncev tudi z najboljšim pristopom ne prideš nikamor, ko se začne pogovor, spoznavanje in se ugotovi, da kaj drugega kot dober pristop ne moreš nudit. dober naučen pristop je mogoče dober za ONS, za dolgotrajen odnos pa je treba biti pa iskren.

haley, normalno da so tujci bolj zgovorni in ekstrovertirani, zato pa tudi radi grejo v tujino :) introverti raje ostajajo doma.

EDIT: pardon, haYley :D
Zadnjič spremenil slovenc79, dne 19. Mar. 2020 19:43, skupaj popravljeno 1 krat.
hej norci :)
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 6455
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 19. Mar. 2020 6:02

Haley je ena druga uporabnica drugace.
Ma ne, ti iz juznih drzav so uglavnem od rojstva v slo, ne spomnim se vec kateri je bil koliko casa v slo, vsi so govorili tekoce slovensko (primorsko) in to je v njihovi kulturi tudi, da so manj zadrzani in vec pristopajo, Itl tudi niso sli v tujino, samo cez mejo grejo zurat. :D Venezuelci so pa sploh odprti - verjetno vsi latinoamericani.. (meddrugim zaradi situacije v drzavi bi vsak vzel kakrsnokoli priloznost za v Evropo/ tujino it)
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Uporabniški avatar
prinzessin
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 955
Na forumu od: 29. 3. 2006
Kraj: tu pa tam

Neprebrana objavaNapisal/-a prinzessin » 18. Mar. 2021 11:01

Fuzbaler92 , mislim da nikakor nisi preveč zahteven pri iskanju partnerke. Veš kdo je zahteven? Moj večno samski kolega 30 let, ki še nikoli ni imel punce, kaj šele resne zveze, srednje razgledan, brez redne službe, povprečno privlačen, ampak poslušaj to - on išče 10-ke, torej eno fino damico, ki ga bo v vsem ubogala in poslušala, vedno zgledala kot iz škatlice in mu rodila še kakšnega otroka :D

Nasvet? Bodi takšen kot si, se bo tudi tebi pokazala priložnost, najbrž ravno takrat, ko boš najmanj pričakoval.

Vso srečo!
I am not an enigma, just a contradiction!
Uporabniški avatar
saarijarvi
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 4362
Na forumu od: 18. 4. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a saarijarvi » 18. Mar. 2021 14:25

Ne vem morda sem prezahteven, saj me privlačijo suhice in punce s športno postavo. Pa ne, da mora biti lepotica tipa filmskih zvezd. Biti mora ljubka, simpatična. Pomembno mi je, da je preprosta, da zna imeti rada in da sprejme človeka takšnega kot je, ne da hoče iz njega narediti idealnega moškega zanjo.


:lach:

Punca mora biti:

-
-
-

....

Ne sme pa pricakovati, da se bom jaz izboljsal zanjo.

Verjemi, s taksnim nacinom razmisljanja nisi niti priblizno pripravljen na resno zvezo, kaj sele na poroko in otroke.


Od moških se pričakuje, da smo tradicionalni lovci, da znamo ujeti zajčico ali pa mucko :oops: :mrgreen:


Bruham.

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov