Ko ti nekdo zataji otroka...

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

AAAA!
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4964
Na forumu od: 20. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 22. Avg. 2015 15:36

Se vam je že kdaj zgodilo, da vam je kdo zatajil svojega otroka? Meni se je to zgodilo in sem kar v rahlem šoku.

Imam prijatelja, ki je okoli 20 let starejši od mene, poznava se leto in pol. (Pa prosim ne gledat čudno, da je to velika razlika v letih. Je komunikativen in zabaven in ima ostale prijatelje in znance vseh starosti, tako da nisem njegova edina tolk mlajša prijateljica).

Občasno se dobivava na pijačah in sprehodih, dosti se pogovarjava preko gmail chata. Sva se v tem času kar dobro spoznala, tudi bolj osebne stvari. On se je v zgodnjih 20ih poročil, ampak je kmalu ugotovil, da je žena zmaj ( :D ) in sta se ločila. Kasneje je tudi imel še neko 1 letno zvezo z žensko, ki je imela najstniški hčerki. Sta se potem razšla s to žensko, ampak sta še danes dobra prijatelja in se razuma z njenima hčerkama. Zdaj je samski in pravi, da mu tako paše in si ne želi zveze.
Povedal mi pa je, da si ne želi otrok, ker jih ne mara, da mu grejo na živce (to mi je večkrat povedal, tako da nisem slišala samo enkrat).

Danes dopoldne pa sva se nekaj hecala na mailu, da kako sem jaz mlada (najine standardne fore), ampak da je on pri mojih letih imel že 4 leta staro hčerko. :eek: Meni je bil to totalen šok, ker jaz nisem vedela da ta hčerka obstaja! Nikoli mi je ni omenil. Potem sem samo vprašala kje je ta hčerka, da je nikoli ne omeni in je rekel, da je že 3 leta v Ameriki (zdej naj bi bila torej stara okoli 25). Potem pa je imel delo in sva se poslovila, ampak jaz sem ostala v hudem šoku!

Meni se zdi totalno nesprejemljivo, da mi te hčerke v letu in pol nikoli ni omenil. Si ne predstavljam kako lahko nekomu tajiš svojega otroka, kot da se ga sramuješ in ves čas govoriš kako ne maraš otrok in ti grejo na živce. Se mi zdi to poniževalno do njegove hčerke. Čudno mi je, da mi je omenjal hčerke svoje bivše punce, da jih ima rad, a svoje lastne hčerke mi pa ni omenil.
Me je pa to še dodatno osebno prizadelo, saj sem tudi sama otrok ločenih staršev in kmalu po ločitvi se moj oče ni več brigal za mene in sestro, tako da sem odraščala brez očeta in vem, da naju je s sestro tajil pred določenimi ljudmi (moj prijatelj ve za to).

Resno razmišljam, da bi prekinila to prijateljstvo (ki očitno to sploh ni bilo, ker od prijateljev si želim iskrenost).

Se je komu že kaj podobnega zgodilo? Kako bi vi reagirali v moji situaciji?
AAAA!
Uporabniški avatar
Ananhas
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1904
Na forumu od: 20. 1. 2013

Neprebrana objavaNapisal/-a Ananhas » 22. Avg. 2015 15:48

Ne bi se nekaj poglabljala, ker ga ne poznam, niti tebe, lahko rečem le to, da kadar sem jaz nekoga dobila na laži ali prikrivanju nečesa, sem se začela spraševati kaj vse kar mi je povedal/a je še bila laž. Je bila njegova žena res tak zmaj, da sta se ločila in podobno se potem začneš spraševat... :D

Skratka v takih primerih sem izgubila zaupanje in tiste osebe nisem več mogla jemat resno...
What we permit, we promote.
AAAA!
dot
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2076
Na forumu od: 27. 4. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a dot » 22. Avg. 2015 16:37

Meni se zdi to čisto osebna zadeva (sploh ker je hči že odrasla in itak na svojem) in ne bi pričakovala od znancev / prijateljev, da mi vse povedo, kaj šele, da bi mi bil kdo dolžan polagat račune :? Tako da ne, zgolj spoštovala bi njegovo odločitev, da o nekaterih delih svoje zasebnosti pač prej očitno ni želel govoriti, morda pobarala, kako da te teme ni načel kdaj prej (nenazadnje pa leto in pol poznanstva niti ni tako dolga doba), da bi mu pa kaj očitala, pa nikakor. Vsakdo ima pravico do odločitve, katere informacije bo delil z drugimi... morda se je šele zdaj odločil, da te dovolj pozna, da ti razkrije tudi nek drug, mogoče ne tako zabaven in boleč del sebe, pa je to vpletel skozi šalo, ker drugače ni znal :) .Tudi kot laž tega ne vidim, saj ni izrecno nikoli zanikal, zgolj omenil ni.

Druga stvar je, če bi šlo za partnerja, tam se seveda upravičeno pričakuje, da ti pove za takšne pomembne dele svojega življenja :)
AAAA!
čuftika
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1685
Na forumu od: 13. 10. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a čuftika » 22. Avg. 2015 18:49

Najprej sm mislila, da gre za tvojega parterja, ampak gre dejansko za nekega znanca, s katerim komunicirate po mailih, med drugim in ne vidim razloga za šok... Pomoje te je bolj prizadelo, ker si ti otrok ločenih staršev in ker meniš, da te je oče "prikrival", tako da si se enostavno poistovetila s hčero od prijatelja.

Jezna bi bila če bi mi partner zamolčal otroka. Sem mnenja (nisem 100%, vendar mi nek šesti čut to pravi), da mi je bivši zamolčal otroka. Na moja vprašanja ali mi je kaj zamolčal je odgovarjal z ne, vendar sm čutila da nekaj ne štima... npr. ni prišel k meni, ko sva se zmenila, niti se mi je želel takrat oglasit na telefon, samo mesice je pisal, se pravi da je bil nekje kjer ni mogel govoriti z mano, itd... Trenutno mi sicer dol maha ali ima otroka, hočem ti samo povedat da meni ko se nekdo enkrat zlaže, še posebej če sm bila zraven in dela iz mene budalo dobesedno, jz takim ljudem več ne morem zaupat, ker potem postane vse resnice sumljive...

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov