Klepetalnica

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 6455
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 20. Nov. 2021 16:00

- jaoo, oprosti, ampak ti pa res ne znaš razbrat človeka iz tega kar prebereš, 1. rekla sem da ima bivši to pravilo, da noče imet ničesar z bivšimi, ne jaz, 2. sem rekla da sm prebrala ta quote in mi je ostal v spominu, nimam pa nobene sodbe o njem ali je pravilen ali ne, mogoče je kaj resnice v njem..
- ne morem pomagat, ma jaz imam še vedno mnenje o tebi slovenec, oz dobivam tak občutek iz prebranega, da ogromno stvari tako pišeš iz neke teorije, izkušenj pa nimaš. Ne zagovarjam, da je slabo imet odnos z bivšimi, ampak si mogoče ti sam imel izkušnjo, da se prijateljevanje z bivšimi dobro izide?
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4159
Na forumu od: 22. 7. 2011
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a slovenc79 » 20. Nov. 2021 16:32

pardon, imaš prav. govoril sem bolj na splošno. mislil sem še dopisati, da če ima tvoj bivši tako "pravilo", je to pač njegova stvar in nimaš kaj dosti opcij, ampak sem potem začel razmišljat o drugi točki (v bistvu sem vse skupaj prehitro napisal in oddal, bolj v strahu da bo vse skupaj izginilo, kar se na tem forumu dostikrat zgodi če pišem daljše spise)

ja, tvoji predosdki o meni so pač ostali in verjetno vedno bojo, in verjetno nisi edina tukaj. ampak to so tvoje tegobe, da se tako omejuješ razmišljanje, ne moje. o svojem življenju in izkušnjah ti pač ne bom razlagal samo da bi si pridobil kredibilnost. ne samo, ker mi je vseeno, ampak tudi zato, ker bi bil samo še eden od tvojih subjektov za analiziranje. moje izkušnje, kolikor jih je ali ni (mimogrede, jih imam precej, št. spolnih partnerjev pač ni edini kriterij za življenjske izkušnje) nimajo nobene veze s tvojim življenjem in ti tudi ne govorim, kaj bi morala/česa ne bi smela, pravim ti izključno to, da tvoje življenje je tvoje, oblikuj si ga sama, po svoji volji in po svojih željah, ne po okolici in kaj ti drugi govorijo, prek neta ali kjerkoli drugje.
hej norci :)
mmm
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1248
Na forumu od: 5. 11. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a mmm » 21. Nov. 2021 15:06

mayaeb napisal/-a:- res ne razumem ljudi, ki še vedno žurajo, ma kaj živijo v drugem svetu ali kaj, so vsi po vrsti na kakšnih hudih drogah, da ne vidijo kaj se okrog njih dogaja

Verjetno bi bilo bolje, da se na to ne bi odzval, a se bom.

Ne bom nekam globoko polemiziral s tabo, rekel bom samo, da vse kar počnem je zakonito in v skladu z odloki NIJZ. :wink: :)

Če lahko ti (žuraš, se imaš lepo, whatever) - brez skrbi - bom tudi jaz :wink: :cool: :)
mayaeb
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 616
Na forumu od: 26. 8. 2020

Neprebrana objavaNapisal/-a mayaeb » 21. Nov. 2021 16:54

Ti privoščim srečo.

p.s. postov pa vseeno ne rabiš nenehno spreminjati.
Ne živi v preteklosti, ne sanjaj o prihodnosti, osredotoči se na sedanji trenutek.
mmm
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1248
Na forumu od: 5. 11. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a mmm » 21. Nov. 2021 17:41

Vem, da mi :D

Ampak če ni “opazka” šla name… na koga je potem? :wink:
mayaeb
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 616
Na forumu od: 26. 8. 2020

Neprebrana objavaNapisal/-a mayaeb » 21. Nov. 2021 17:59

Ni šla nate,na nikogar tu, splošno mišljeno...pač narod še vedno na veliko žura.

Gremo mimo šoping centra petek zvečer, ura 20.30 in tam kjer testirajo 100m dolga vrsta samih mladih. Lahko, da se motim in sklepam prehitro ampak ja, sigurno se ne testirajo, ker morajo po nekaj nujnega v trgovino takrat...
Ne živi v preteklosti, ne sanjaj o prihodnosti, osredotoči se na sedanji trenutek.
mmm
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1248
Na forumu od: 5. 11. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a mmm » 21. Nov. 2021 21:22

Glej s pozitivne strani. Vsaj testirajo se, kar pomeni, da nekdo preverja PCT :wink: :D
Če bi tako preverjali pred mesecem, dvema, bi morda sedaj bilo bolje.

Diskači so zaprti, ne vem za nobenega, ki bi obratoval, tak da množičnih zbiranj ni.

Lokali bi morali imeti omejeno število oseb v notranjosti, ampak verjamem, da so nekateri lokali prerasli sedaj v diskače, kakor je že bilo junija. Kot vidiš, mene tokrat ni zraven, sem zaseden z drugimi stvarmi.

Praviloma lokale zaprejo ob 22:00, s podaljšanjem 22:30, ne vem kaj bi sploh lahko poslovalo dlje. Če nekaj posluje na črno pa po mojem tudi PCT-ja ne rabiš.

Drugače če prav razumem je privat zbiranje prepovedano, tako da zase niti ne vem, če lahko s sodelavci grem na malco, glede na to, da nimam nobenega prijavljenega v svojem gospodinjstvu, sploh z nobenim ne bi smel iti na pijačo ali jest. Tako si jaz razlagam trenutno situacijo :oops:

V praksi se mi zdi, da se vse tolerira, se pa vsaj PCT + osebna praviloma kar striktno sedaj pregledujejo. Po mojem niso razlog samo kazni, ampak se gostinci sedaj zavedajo kaj bo sledilo in lahko gledaj za primer Avstrijo.

Za Hrvaško pa mislim, da klubov še niso omejili. Torej, Hrvaška je blizu, če kdo želi žurati nima iti za daleč, pa še v državo z boljšo epidemiološko sliko gre.
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4971
Na forumu od: 20. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 21. Nov. 2021 23:16

Ja sej kam pa sploh greš lahko zdej žurat?
Kot je že rekel mmm so diskaci zdej zaprti, lokali so do 22h, nekih koncertov ni...

Zdej se pomoje na polno dogajajo privat zbiranja, čeprav kao naj bi se samo s svojim gospodinjstvom družil. Samo vidim, da to noben ne upošteva.
Npr. v mojem bloku vidim/slišim, da imajo kaki sosedje obiske zvečer.
Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4159
Na forumu od: 22. 7. 2011
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a slovenc79 » 25. Nov. 2021 21:26

sem napisal en rant o naši najljubši forumašici, sam se mi zdi boljše da ga zbrišem. koristil ne bo nobenmu, kokice pa pojejte ob čem drugem :P
hej norci :)
mmm
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1248
Na forumu od: 5. 11. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a mmm » 05. Dec. 2021 10:22

- hayley, ti bom tukaj odgovoril, ker nočem svojih priznanj pisat (še?) :twisted:

- H komu zdaj to greš na svetovanje? H kaki vedeževalki? :oops:

- Glede bivšega ti bom takole povedal. Pač zdaj je bolan, kako resno veš ti, in ga moti, da zdaj ko je bolan nisi njegova punca. To je to. Če boš z drugim, kar si, njemu to ne bo nikoli OK. Vso negativo, ki jo doživlja zaradi bolezni, hoče zdaj stresti nate.

- Lepše je to z nekom predelat, ampak morda bi pomagalo, da mu zaželiš srečno in ga odpikaš? Pač, nisi njegova punca trenutno, imaš fanta, ne vem glede na njegov attitude mu po mojem težko pomagaš zdajle.

- No, to sem ti hotel povedat.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 6455
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 05. Dec. 2021 10:31

- Ne, bivši je končal z zdravljenjem že nekaj časa nazaj, je imel ugotovljeno v najbolj začetni stopnji, je pa že za to zadevo težko zdravljenje, če pa pri njegovi stvari preživiš ob pozni diagnozi, so pa kar hude, hude posledice, toliko, da je on govoril, da bi raje, da ga pustijo umreti, če bo imel to.
- Tisti čas, ko je še imel zdravljenje, mu nisem nič pisala o osebnih stvareh, samo kar sem mu zaželela dobro pri zdravljenju. Tudi v službo hodi zdaj že več časa, ravno eno novo ima. Bo mogoče imel še eno preventivno zadevo, ki bi mogel jo imet že jeseni, pa so jo premaknili zaradi gužve zaradi covida.
Me je pa en čas zelo skrbelo kaj ima, preden smo izvedeli, da je v ta začetni stopnji, tisti dnevi so bili najtežji, ena 2 ali 3 dneve je bilo odkar sem zvedela, dokler ni sporočil, kaj so na koncu ugotovili.
- v bistvu pa ni hotel komunicirati že od drugega tedna zdravljenja naprej, tako da dolgo časa nisva bila na vezi, ima pa tudi on eno, s katero se dobiva, ne samo jaz.
- s tem mojim drugače nisva v fazi zveze..
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
mmm
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1248
Na forumu od: 5. 11. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a mmm » 05. Dec. 2021 10:37

hayley napisal/-a:- v bistvu pa ni hotel komunicirati že od drugega tedna zdravljenja naprej, tako da dolgo časa nisva bila na vezi, ima pa tudi on eno, s katero se dobiva, ne samo jaz.

No če je bivši zdaj stabilen, kaj če daš času čas? Prekini stike, saj ne rabiš mu tega povedati, pač znižaj frekvenco dopisovanja/klicanja in sčasoma pridi na nič.
On proba iti naprej, ti pa tudi, bila sta par, dolgoletni par ali pa sta samo bluzila, zdaj če hočeta iti vsak svojo pot, se malo umaknita en od drugega, da se prebolita/predelata.

Razen če hočeš pusitit K.-ja in iti nazaj v vezo z bivšim? :roll: :oops:

Jaz bi svetoval, sicer da tega ne narediš, ampak da se držiš prvega odstavka, ampak vsak je tukaj svoj gospodar, in ti zase veš kaj je najbolje. Samo probaj se ne ciklat v odnosih, mislim da si se s tem bivšim zelo zelo zelo dolgo vrtela v krogu in če bosta nazaj nekaj skupaj "umetno" se bosta spet vrtela v krogu :roll:
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 6455
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 05. Dec. 2021 10:42

- Ja mojim staršem se isto zdi čudno, da po vseh letih, ko sva se poznala, zdaj noče imeti nobenega stika. Saj moja mama je rekla, da je bil že prej malo čuden glede teh stvari.
- s K pač sva se komaj spoznala, oz začela pogovarjati, družiti poleti in zdaj nisva rekla še, da sva v vzezi, več tednov se niti nisva zdaj kaj dosti družila, razen tega tečaja pa kakšno uro zvečer, ker jaz nisem imela časa, tako da zdaj mogoče se bom potrudila, da se bova malo več in bom vidla, kako bo naprej..

- drugače to so zelo osebne stvari, marsikdo ima kakšne dvome pri partnerju, pa tega ne razglaša širši množici, ampak se pokaže v perfektni luči, dokler ne razglasi, da sta šla narazen. Zato, se tudi ljudje za veliko parov presenečeni, da se razidejo. Tudi meni ni všeč, da se me tle sicira, karkoli napišem o tem področju..
- me ne briga, če z bivšim ni časovnica taka, kot se zdi množici najbolj sprejemljiva. Naj drugi delajo tako, kot mislijo, da je v javnosti najbolj sprejemljivo in najlepše zveni, jaz ne bom..
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
mmm
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1248
Na forumu od: 5. 11. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a mmm » 05. Dec. 2021 13:15

- drugače to so zelo osebne stvari, marsikdo ima kakšne dvome pri partnerju, pa tega ne razglaša širši množici, ampak se pokaže v perfektni luči, dokler ne razglasi, da sta šla narazen. Zato, se tudi ljudje za veliko parov presenečeni, da se razidejo. Tudi meni ni všeč, da se me tle sicira, karkoli napišem o tem področju..


Kaj ti spet ni prav? :roll:

Za naju z bivšo so vedeli, da imava velke probleme kot par, ampak sva vseeno shajala :oops: :roll: Ja, ne greš kar naenkrat narazen, včasih pa te kdo šokira, ker se pač z njima preveč ne ukvarjaš.

Pač, meni ni všeč (ne v tem, da bi te obsojal, ampak v smislu, da bi nekaj morala narediti), da nonstop ponavljaš svojo slabo voljo glede partnerstva in službe. Zlasti glede partnerstva. Saj nič narobe, lahko začnem ignorirati kakor večina tukaj.

Bom še to povedal, potem (postopoma) bom pa končal. Jaz razumem tvojega bivšega, da si želi manj stikov. Morda je zdaj on v fazi prebolevanja tebe. Saj razumeš? Videl je, da vama ni šlo, in človek pač hoče iti naprej.

Ne moreš z bivšo/-im kar takoj preklopiti na prijateljstvo, tudi ti še o njem razmišljaš kdaj kot o svojem bodočem partnerju, ne glede na to, da se videvaš z drugim.

Prijateljstvo med bivšima je mogoče, ampak po tistem ko svojo zvezo predelata in če si potem sploh tega še želita.

Jaz s svojo zadnjo bivšo prijatelj ne bom. Se mi zdi, da sva si za prijateljstvo kljub temu, da sva dolgo bila par, preveč različna. Nimava nobenih skupnih interesov, ki bi jih lahko kot prijatelja počela.

Želim pa si, da bi kdaj prišla k meni obisk ali pa obratno. Pravi, da je povsem obremenjena z delom, če pogledam njen urnik in vse kar si je zadala, je res. Očitno jo je moja zapustitev tako zabolela, da si je rabila napolniti urnik. :( Saj to je OK, vem da imam močno energijo in da na sočloveku pustim kar močno sled.

Pač trenutno še ne zmore preklopiti niti na nek kolegialen odnos, ker jo stvari preveč bolijo (ležeče je moje razmišljanje o njej). Jaz bi lahko preklopil, ampak ker druga stran tega noče, nimam kaj.

Ne vem, če razumeš. Ne moreš ga prisiliti, da bo prijatelj s tabo, niti ne moreš česa takega od njega pričakovati. Najbolje, da mu daš prostor in svobodo. Bi rekel.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 6455
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 05. Dec. 2021 13:53

- niti nisem nikjer napisala, da želim bit prijateljica z njim, kar napišem, napišem, da dam sama ven, ne iščem odzivov ostalih.
- sicer, kar se jaz pogovarjam z ljudmi, imajo nekje tam tam problemov kar se tiče službe, tudi nekateri so imeli pri partnerskih. Vem, da nimam samo jaz problemov in jih imajo isto drugi ljudje, samo nekateri tukaj ne marajo pisat tako osebnih problemov kot jaz.. Od bivšega pa ne bom več nič razlagala, ker mi je preveč osebno, da bi komu še dodatno tle pojasnjevala kako in kaj.. Mmm se mi zdi, da kdaj preveč razumeš ljudi smao po tem, kaj ti direktno povejo in ne drugače.
Sicer jaz dosti stvari nisem napisala, samo kakšno malenkost vmes, tako da ne veš vsega..
- njemu nikoli nisem rekla, da bi želela bit prijateljica, ampak tako kot prej, je že prekinil stik že čisto na začetku, ko sem se začela s K družit, tako da lahko se niti ne bi z njim družila, če on stika ne bi pretrgal.. Sploh meni se zdi zelo podlo od človeka, da namenoma prekine stik, ko zboli in ve, da nekoga skrbi zanj in mu namenoma nič noče povedat, kaj se z njim dogaja. Pa ravno ko je moja mama pol leta nazaj zbolela, me je tolažil, da saj verjetno ni tako hudo z njo, ker bližnje vedno najbolj skrbi in najbolj trpijo, bolj kot tistega, ki sam zboli.
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov