Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
hayley napisal/-a:-ma ne meni so vse trditve o meni čisto kontra, da preracunavam glede starosti in glede vsega - ne, samo na tak način moji možgani delujejo avtomatično. Da se ukvarjam z življenjem drugih ljudi - ponavadi v katerikoli družbi sem bila, sem bila vedno tista, ki sem se najmanj ukvarjala z opravljanjem in tem kaj delajo drugi. Bi rekla, da je kakšna prijateljica, ki tudi ima že otroke ali na poti bolj preračunljiva od mene pri kakšnih letih kaj, zato pa tudi je že v tem, čeprav direktno ne pove ali pokaže tega..
- tisto o laganju in Prekrivanje pa tudi ni sploh potrebno komentarja
- mislim saj brez veze najbrž sploh kaj odgovarjam, mi je bilo tudi rečeno naj raje ignoriram vse..
hayley napisal/-a:ker nisem tip, da bi nekaj prekrivala ali lagala..
_patchouli_ napisal/-a:Si verjetno ze porabila piscanca, pa dobro![]()
Recept je moj, kombiniran iz vecih receptov, najdenih online. Kolicine prilagodi po potrebi
Najprej piscancja tikka
Cca 500g piscanca, narezanega na kocke (tako, za en grizljaj velike)
1 jedilna zlica ingverjeve paste
1 jz cesnove paste
2 jz tandoori mesanice zacimb*
1 jz olja
Pol loncka jogurta (toliko, da lepo pokrije piscanca)
Sol po okusu
Zmesas sestavine, postavis v hladilnik za vsaj 1 uro, najbolje cez noc za kosilo naslednji dan
Zagrejes pecico na temperaturo za peko piscanca (jaz dam 230, sam boh ve, ce je to optimalno). Meso poberes iz marinade in razporedis enakomerno po pekacu. Marinado zavrzes. Peces cca 25 minut oziroma dokler meso ni notri peceno, a pazi, da se ne izsusi. Ce ga das potem direktno v curry, je lahko malo manj, ker se bo se v curryju pokuhal, ce je kot samostojna jed, raje malo presuseno meso kot salmonela
Postrezes s naan/chapati/paratha kruhom, solato, jogurtovo omakico, rizem...
Butter chicken (murgh makhani)
2 jz masla ali gheeja
1 vecja cebula, drobno nasekljana
1 izravnana jz ingverjeve paste
1 izravnana jz cesnove paste
4 zlice paradiznikove paste/mezge
1 cajna zlicka cilija oziroma po okusu
1 jz mletega koriandra
2 cz mlete kumine
150 ml smetane za kuhanje
Sol po okusu
1 cz garam masale**
1 cz tandoori masale*
Piscanec od prej
Najprej o loncih![]()
Sama sicer uporabljam navaden lonec z debelim dnom, ki se ne prijema. Ampak naceloma je za curryje bolje, da se kuhajo v nekih staromodnih loncih, kjer se zacimbe prijemljejo dna. Slednje je v bistvu zazeljeno, dokler se zacimbe ne prizgejo.
Torej. Razpustis maslo na srednjem ognju. Dodas cebulo in mesas, dokler ne postekleni, a ne sme porjaveti. Dodas cesen in ingver in mesas, okoli 30 sekund, da se ne prizge. Dodas zacimbe: koriander, cili, kumina, in dobro premesas, in prazis, dokler ne zadisi. Dodas paradiznikovo mezgo. Dodaj se malo vode (pol kozarca) ce je pregosto. Kuhaj okoli 5 minut, da zacne mocno vreti.
Dodaj piscanca iz pecice in dobro premesaj. Dodaj garam masalo in tandoori masalo. Sol po okusu. Na koncu prilij se smetano. Dobro premesaj. Lahko okrasis s svezimi listi koriandra.
Postrezes z rizem ali chapatijem.
* jaz imam sicer kupljeno verzijo, ampak se jo da namesati tudi doma. Tale recept se mi zdi vredu. Najbolje je cele zacimbe in jih sama zmeljes, ce imas mlincek. Vsega po enako kolicino. Lahko pocaka v loncku okoli 2 tedna.
Mleti ingver
Sladka paprika v prahu
Kumina
Koriander
Kurkuma
Pol enote soli
Kajenski poper
Klincki
Pol enote muskatnega orescka
** Bi skoraj morali imeti v trgovinah. Ce ne, tole se slisi vredu
15 gramov koriandra
15 gramov kumine
1 jz kardamoma (oluscenega)
1 jz klinckov
Pol jz popra
https://erasmus-home.com/si/ https://www.telprom.si/
3 okoli 5 cm dolge palcke cimeta (6 gramov)
Zazeljeno, a gre tudi brez:
Scepec muskatnega orescka
Manjsa zvezda janeza
2 srednje velika posusena lovorjeva lista
Pol cz muskatnega cveta
Ce uporabljas cele zacimbe, jih pred mletjem poprazis, ravno toliko, da zadisijo, nato zmeljes.
mmm napisal/-a:- Se strinjam, slovenc79, da je Facebook tudi platforma naše generacije. So pa ravno druge, novejše platforme šele grozljive. Npr. kaki Instagram; če hočeš izbrskati dogodke, kje se žura, je najlažje to preko Facebooka. Instagram se folk gor samo še kaže![]()
- Drugače kar rabiš te platforme, ker folk preko njih navezuje tiste prve stike. To meni manjka, pač bivših sošolk je končno mnogo, pa večinoma so daleč stran, če je kakšna sploh še fraj
- Ful bi bil vesel, če bi folk začel nazaj uporabljati forume kot je ta npr.![]()
- hayley, saj si bila bolj zrihtana kakor jaz (in čist lepo; samo pač drug stil kakor sedaj pišeš)
- Jaz dam več na videz, ker sem samski, mi je pa žal, da sem prej dal premalo nanj. Pač, rabilo mi je klikniti, da je (tudi) to pomembno.
- Ne vem, zanimivo, da si izbrala ravno (tudi) moj stil sedaj(Ponavadi potem take, ki se tako uštimajo, rade tudi objavijo svoje fotografije nekje)
- slovenc79, čudno da bi te tipi dodajali. Jaz ko preveč dodajam "manekenke", me ponavadi ne sprejmejo, naknadno se pojavi "friend request" od kakega fake profila, katerega namen je, da mi oglašuje link do plačljivih aplikacij za "zmenke" = dopisovanje za žetone, slabše kot webcam sex (tisto je drago verjetno kot hotline, ampak je vsaj pristno)
- Nazadnje me je sicer dodala ena mladenka, ki je hkrati dodala tudi človeka, ki je zato, ker se je odločil da se ne bo hodil testirat, dobil izredno odpoved. Itak da bo šel na sodišče, razplet bo še zanimiv. Očitno so našli njegovo šibko točko, ker jo je naivno sprejel, jaz se nisem hotel zapletati in ga nisem posvaril oz. spraševal zakaj jo je dodal. Mene je dodala, ker sem mu komentiral en status. Sem jo pozdravil in vprašal če se poznava, me je odzdravila nazaj, povedati mi pa ni imela nič![]()
- Sem že v preteklosti padel na te finte, ko sva z bivšo imela "vojno" (na isti strani), me je tudi dodal vsaj en fake profil, ki je imel v skupnem veliko skupnih prijateljev iz iste interesne sfere, in bi naj zato deloval bolj pristno.
- Na neki točki sem vendarle iz svojega pravega profila pobrisal vse osebe, ki jih ne poznam, in naj so še tako seksi.
- Ne vem če je pametno, da tole zdajle pišem, a je 1.11., in to je anonimni forum kao
- Moje mnenje je, da določenimi, ki imajo določen denar, moč in vpliv, kreirajo na socialnih omrežjih fake profile, z njimi pa spremljajo določene "zanimive" osebe. Mogoče je država še najmanj vpletena v to (o tem nimam jasne slike), bi pa verjel, da tako dejavnost izvajajo tudi privat firme (tudi (določene) politične stranke?) oz. določeni vplivni posamezniki, ki hočejo imeti še več vpliva
- Še enkrat bom rekel - paranoična motnja gor ali dol - da bi lahko bil tarča tudi ta forum, čeprav skorajda več noben ne piše tukaj gor. Kdo bi vedel, če koga kaj/kdo/kakšno mnenje zmoti![]()
slovenc79 napisal/-a:na tale forum sem se registriral zato, ker je bilo gor veliko žensk in sem upal da spoznam kakšno s katero se bova ujela, ker sem imel zelo specifične interese.
takrat je bil precej obiskan, ampak je bilo žal veliko uporabnikov z osebnimi problemi ki so se prihajali tukaj kregat, in s svojimi igricami tudi mene potegnili v to.
zaradi tega je marsikdo tudi odšel dol, vključno z mano, zato pa je zadnja leta precej prazen![]()
mi pa ni žal, ker sem že od mnogih (predvsem žensk) slišal, da so imele opravka z vsiljivimi psihopati, ker so razkrile preveč o sebi.
hayley napisal/-a:- ja razumem slovenc, sej tako kot ti razmišljaš se sliši zelo prijetno, samo ni lih tako. Glede situacije z bivšim, on noče nobenega stika, 'ker on ne ohranja stika z bivšimi'. Rekel je, da ni iz žlehtnobe, ampak pač, da preprosto ne more delovat naprej, če je v stiku z bivšimi.
- no nočem pametovati, ampak nekje sem nek quote pred kratkim prebrala, da z bivšimi se lahko družiš samo, če želiš ponovno kaj imeti, ali če nisi nikoli imel resničnih čustev/ ali se nikoli nisi ljubil. Ne bom sodila ali je resnično ali ne, samo sem si zapomnila ta quote. Bil je v ang, se ga ne spomnim dobesedno.
- glede žuranja, pa ni isto, kot če si brez otrok, ne. Lahko greš še vedno občasno, samo nisi nikoli več tako brezskrben. Plus, da prideš utrujen, če tam eno leto po rojstvu se zbujaš vsak dan ponoči na 3 ure ali manj. Plus, če dojiš, ne smeš piti alkohola še eno leto, dokler dojiš, plus otrok te rabi nekje na cca. 3 ure (na začetku bolj pogosto, proti enemu letu manj pogosto), če dojiš - še kakšno leto po rojstvu, ne moreš kar nekam it in ga pustit več ur samega..
- aja slovenc, prijateljice so imele prvega otroka v starosti 25-27, moški so bili pa nekje 37 oz 38 je dopolnil kmalu po rojstvu prvega eden, en 33, en 30, prav zelo, zelo mlad ni bil noben.. Tudi ta moj zdaj ima že 40.. eni očitno bolj zgodaj niso imeli želje po otrocih ali pa niso našli primerne partnerke..
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov