Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
jufka napisal/-a: Sicer pa, si prepričan da potrebuješ psihiatra in ne le psihologa? Psihiater ti bo namreč predpisal določene antidepresive in se boš nekako sam moral naučiti odmeriti pravo količino teh tablet. Psiholog pa tablet ne predpisuje, ampak pomaga s pogovorom. Upam, da ti je kaj pomagalo. Če pa imaš še kakšno vprašanje, pa karSi pa zapomni, nisi sam v tem
Mayie napisal/-a:Napotnica ni potrebna.
Jaz sem poklicala psihiatrično ambulanto, povedala, da bi se rada naročila na pregled in dobila datum. Cca. 3 mesece kasneje.
In ni bilo samoplačniškoVse kar potrebuješ je zdravstvena kartica.
Kar pogumno!
taurus napisal/-a:Zivjo.
Zanima me kako izgleda obisk pri psihiatru in ali rabiš napotnico osebnega zdravnika ali se lahko naročiš v ambulanti?
Mislim, da imam problem z depresijo in socialno anksioznostjo. Imel sem težko izkušnjo in sicer sem imel hudo obliko aken, ki so se mi razširile po obrazu hrbtu, prsih ramenih. Ta problem sem potem sicer popolnoma rešil, sicer so ostale grde brazgotine ampak vseeno neprimerljivo proti tem kako je bilo. Od pojava aken sem se nekako izključil iz družbe ker mi je bilo nerodno in sem mi je bilo nelagodno ob drugih ljudeh, sploh ko se je kdo na moj račun še pošalil. Skratka mislil sem, da se bom, ko se bodo stvari uredile spet vključil v družbo ampak enostavno ne gre. Enostavno ne morem spoznavati novih ljudi ali govoriti z ljudmi ki je ne poznam že skoraj vse življenje, ne moram sklepati novih prijateljstev itd. Seveda imam prijatelje oz. bolj kolege, ker enostavno nikomur ne morem zaupati oz. povedati kaj osebnega. predvsem mi to predstavlja problem, ker prihajam iz razbite družina. Praktično celo življenje živim brez očeta (imam očima, kar pa ni isto) zato tudi v družini težko kdaj komu zaupam.
Ne vem na podlagi česa se določi, da je nekdo depresiven oz. ima težave s psiho ampak enostavno ne zmorem živeti tako da vse zadržim zase, večino časa razmišljam pesimistično, čeprav sem se seveda delam kot da je na zunaj vse v redu z mano in se ves čas prepričujem da ni nič narobe ampak se v določenih trenutkih enostavno ne morem zadržati in imam izbruh joka.
Se opravičujem za dolg objavo. Torej, če ima kdo kakšno izkušnjo z obiskom psihiatra ali je bil kdaj dlje časa depresiven in kako je rešil problem.
lp
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov