Vodič za lepljenje slik, videov, vgrajevanje linkov v tekst.

Predlogi, kritike, mnenja, sporočila, želje, pohvale, vprašanja... o portalu in forumu revije COSMOPOLITAN.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4758
Na forumu od: 4. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a ..Evelyn.. » 23. Apr. 2012 17:46

Tukaj je mesto za vse nasvete uporabnikom kako najbolje urediti svoje poste. tako da imamo koristen vodič na enemu mestu.

Lepljenje slik:

a.)ČE JE SLIKA PRIMERNE VELIKOSTI ( včasih lahko na palec presodite kaj bo širilo stran cosmopolitan foruma in kaj ne, vsekakor pa odpadejo vse ogromne 1000x600 fotke). Poiščeš sliko v googlu ali kjerkoli že. Desni klik "pokaži sliko", pokaže vam samo sličico, brez vsega besedila in ostalih komponent spletne strani. Kopiraš link v okence, kjer odgovarjaš, link "pobarvaš"-označiš in klikneš URL funkcijo (zgoraj desno).

b.) ČE SLIKA NI PRIMERNE VELIKOSTI, VSEENO PA BI JO RAD/A OBJAVIL/A
Sliko si shraniš. Greš na kakšno spletno stran, ki shranjuje fotografije, najbolj uporabne so www.shrani.si, www.imageshack.us, ... Jo preko spletne strani zmanjšaš - max velikost slike, ki ne razšri strani je, ko jo zmanjšate na 500pixlov. Še lažje pa je, če na koncu, ko jo uploadate na stran izberete kodo, ki je PREDOGLED slike-na www.shrani.si imate po vrsti linke, kjer izberete tistega, kjer piše, da je koda predogleda. To ne širi strani in zlahka vsak uporabnik na sličico klikne in jo vidi v polni velikosti.

Vgrajevanje videa:

Ponavadi vgrajujemo videe iz portala Youtube.com- izbereš si željen posnetek, pod posnetkom je gumbek "SKUPNA RABA", klikneš gumbek in odprejo se ti nove opcije, izbereš gumbek "VDELAJ" - prikaže se ti okence z dolgo kodo, včasih je ta koda vredu, včasih ne, zato izbereš spodaj opcijo "UPORABI STARO KODO ZA VDELAVO". Kopiraš kodo in jo prilepiš v svoj odgovor.

Vgrajevanje linkov v svoje besedilo:

Zaradi prakitičnosti ali lepšega izgleda, ko pišeš tekst želiš, da se beseda "počitnice" obarva z modro, beseda pa naj vodi do neke spletne strani..
Izbereš opcijo URL -[url] in za url dodaš = in svoj link. Vmes je oglat zaklepaj. Nato napišeš besedo, ki želiš, da bo obarvana modro in dodaš zopet URL.

Koda: Izberi vse
[url=tvoj link]tvoj tekst[/url]Prosim delite še drugi kakšne nasvete, da bodo posti bolj berljivi in da bo forum lepšega izgleda.

Mnogo uporabnikov te akcije obvlada, marsikdo ne, kar velikokrat zasledimo, ko dolgi, dooolgi linki ali velike slike širijo strani..
It was forever..but it didnt last long..
Uporabniški avatar
saarijarvi
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 4390
Na forumu od: 18. 4. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a saarijarvi » 29. Nov. 2013 23:56

Kako se po novem nalima video iz yt na forum? :) ne nova ne stara koda ne delata, vsaj pr meni ne..
Uporabniški avatar
andrkavr
Kršitelj/ica 2. stopnje
Prispevkov: 56
Na forumu od: 1. 6. 2000

Neprebrana objavaNapisal/-a andrkavr » 04. Dec. 2013 15:56

Skopiraš naslov (URL) videa, recimo "http://www.youtube.com/watch?v=qVIVQ7TlHgE", najdeš gumb youtube (poleg barve pisave), ga stisneš, doda "[youtube][/youtube]" bbkodo in vmes prilepiš naslov.

!
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4942
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 04. Dec. 2013 19:14

sam ne dela vedno. sm zadnjič probala vse možne variante in ni šlo.

Vrni se na cosmopolitan.si

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google [Bot]