Cosmolog

Dlje od dopisovanja na FB-ju ne prideva!

Stara sem 27 in že dobro leto nisem imela fanta, mi je pa zadnje čase precej všeč fant – a dlje od dopisovan­ja prek FB-ja in SMS-ov nikakor ne prideva. Kot dve mački se vrtiva okrog vrele kaše, njemu pa nikakor ne potegne, da bi želela kaj več. Kako naj ga pripravim do tega, da bo naredi naslednji korak?

Odgovor strokovnjaka:

Še dobro, da sem vprašanje prebral dvakrat. Ko sem ga prvič preletel, sem namreč mislil, da gre za dva srednješolca, a vidim, da sta že globoko odrasli osebi, kar zadevo malenkost spremeni. Sam vidim dva možna vzroka za tak­šno fantovo neaktivnost.

Zate manj prijazna in težje sprejemljiva je, da ti njemu najverjetneje nisi všeč, čeprav je on tebi. Vsaj ne seksualno. Všeč si mu kot prijatel­jica, kot nekdo, s katerim se lahko pogovarja in zabava, do česa več mu pa ni. Zato je pasiven, ker nima nobene želje, da bi se razvilo kaj več. Ko si namreč zaljubljen, se možgani tako poigrajo s tabo, da kakšno popolnoma nevtralno sporočilo dojameš kot nekaj več. In to se tebi lahko zdaj dogaja. V tvoji glavi si tudi ti njemu všeč, a je fant le plah, in zato ne stori ničesar, čeprav on v resnici ni nikoli namignil česa takš­nega.

Druga možnost je, da gre res za moš­kega, ki si ne upa narediti prvega koraka. Če je bolj boječe narave in se kljub vsem pozitivnim pobudam nasprotne strani še vedno boji zavrnitve, mora vajeti prevzeti ženska, in on bo celo hvaležen, da jih je. Če se med vama pozneje razvije zares lepa zveza, tako ali tako ne bo pomembno, kdo je bil bolj pogumen, pomembno bo, da sta pristala skupaj. Sama presodi, za katero od dveh možnosti gre. Želim ti, da za drugo.

Postavi vprašanje Vsa vprašanja

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri