Cosmolog

Seks kot užitek ali trdo delo?

Vsakič imam pri seksu občutek, da traja cela večnost, da me moj dragi pripelje do vrhunca. Kako dolgo naj bi običajno trajal ta proces? Se ga da kako pospešiti? Prosim, pomagaj, ker me zaradi vsega skupaj že mineva volja do seksa.

Odgovor strokovnjaka:

Kako dolgo običajno traja ta proces, karkoli naj bi običajno v tem primeru pomenilo, zate ni pomembno. Če ti rečem, da običajno traja približno sedem ur, bi te to pomirilo? Najverjetneje ne, ker zares šteje samo to, kako seksata vidva. Zdi se mi, da hočeš vso krivdo prevaliti na fanta. On je tisti, ki te ne pripelje dovolj hitro do vrhunca, on je tisti, ki dela nekaj narobe. A pustiva tvojega dragega še kakšno vrstico pri miru. Glede na to, kakšne volje ste po navadi seksualno frustrirane ženske, mu miru najbrž primanjkuje. Preveč zlobno? Samo šalim se, prepričan sem, da si zelo prijetna oseba.

Po mojih izkušnjah ženskam pride veliko prej, če imajo moškega zares rade, mu popolnoma zaupajo in se zaradi tega lahko popolnoma sprostijo. Iz tega sledi, da morata svoje posteljno življenje najprej izboljševati zunaj postelje. Poglobita odnos, pogovarjajta se o tem, kaj čutita, kaj si želita, po čem hrepenita. Ne skoparita s komplimenti, predvsem on naj bo radodaren. Ustvarita zares topel in globok odnos, ti se moraš čutiti popolnoma sprejeto in ljubljeno.

V takšnem vzdušju pa se lahko začneta pogovarjati tudi o seksu. Kaj se vama zdi seksi, kaj koga še posebej vzburja, priznajta tudi kakšne bolj poredne fantazije in jih tudi izkusita drug z drugim. Igrajta se. Naj vama seks postane bolj pomemben in zanimiv kot sam orgazem – kar je velikokrat težko, ker nimamo dovolj časa, smo utrujeni, pod stresom in še veliko razlogov lahko najdemo, če želimo. Zato je morda bolje, da takrat, ko so pogoji zares slabi, seks raje izpustita, se samo malo pocrkljata in ga prihranita za drug dan, ko bosta v boljšem stanju.

Spolnost vama bo tako postala bolj privlačna in ne bo le gledanje na uro ter čakanje orgazma, da se potem lahko zavalita vsak na svojo stran in zaspita. Kmalu za tem, ko boš zares uživala v seksu, bo orgazem prišel še prekmalu. Drugi problem pa je, če ti tvoj dragi ni seksi in ga nimaš zares rada. V tem primeru ti pa skozi seks telo hoče sporočiti, da delaš nekaj proti sebi in da nisi iskrena. Če ti moški ni seksi, ni rešitve, nikoli ti ne bo postal, in če boš vztrajala z njim, bo tvoj seks – najbrž si že uganila – le še slabši.

Postavi vprašanje Vsa vprašanja

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri