Lucija Šimec: "Ni treba vsega narediti sam" | Ženske, ki spreminjajo svet podjetništva

11. 2. 2024 | Vir: Cosmopolitan
Lucija Šimec: "Ni treba vsega narediti sam" | Ženske, ki spreminjajo svet podjetništva (foto: Taja Harris)
Taja Harris

Smo ženske še vedno podcenjene v svetu podjetništva, v katerem naj bi prevladovali moški? Pred Cosmo mikrofon smo v aktualni številni revije Cosmopolitan povabile le nekaj slovenskih nadvse uspešnih podjetnic, ki samozavestno stopajo po podjetniški poti. S katerimi ovirami so se soočale in ali jim je sploh že uspelo reči: “Uspelo mi je”? Pokukaj v njihove zgodbe in znanje, ki ti ga predajajo, sprejmi z odprtimi rokami.

Lucija Šimec je ustanoviteljica podjetja La Maison Digitale. Njeno delo je postalo njen slog življenja. Lucija stoji za podjetjem, ki predstavlja butično social media, content creation in e-mail marketing agencijo, ki dela z luksuznimi znamkami, hoteli in klinikami po vsem svetu. Kmalu pa prihaja tudi njen novi projekt, namenjen ženskam, ki imajo rade najboljše stvari in želijo biti obkrožene z enako mislečimi ženskami.

Se ti je v poslu bolj obneslo, da si ostajala v coni udobja ali ko si jo zapustila?

Veliko bolj preprosto je ostati v coni obdobja, za karkoli večjega in bolj vrednega v življenju pa je cona obdobja največja omejitev. Zagotovo so se največji premiki zgodili zunaj cone udobja.

Kaj si želiš, da bi vedela na začetku svoje podjetniške poti, pa si se tega naučila šele pozneje?

Ni treba vsega narediti sam. Zaupaj, da lahko drugi prevzamejo stvari in jih naredijo dobro. Boljši si pri delegiranju obveznosti, več lahko narediš za rast in širjenje svojega podjetja.

Taja Harris

S kakšnimi ovirami si se srečevala na svoji poti?

S kreiranjem ekipe in najti nekoga, ki ti lahko pametno svetuje in pomaga pri ključnih strateških vprašanjih.

Katero veščino si usvojila na poti do uspeha?

Mogoče ni ravno veščina, je pa dosežek, da sem res prisotna in mirna, ne glede na to, kaj se dogaja v poslu oziroma nasploh v življenju.

Kdaj si si rekla: Uspelo mi je?

Ko sem prišla do točke, da je delo postalo moj življenjski slog in nekako tudi moj konjiček ter da delam z izjemnimi posamezniki, ki me dnevno navdihujejo.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Social Media, Email Marketing, Content Creation (@lamaisondigitale_)

 

Misliš, da so ženske v današnjem času v podjetniškem svetu še vedno podcenjene?

Imam privilegij, da večinoma delam s tujino in izjemnimi ženskimi podjetnicami, in mislim, da tako dobrih pogojev ženske še nismo imele. Če želiš, lahko danes vse dosežeš s trdim delom. Ženske bomo nekatere stvari vedno naredile drugače kot moški in obratno, in to lahko vedno vzamemo kot tekmovalno prednost. Vedno bodo izzivi, ampak ravno take izkušnje nam lahko odprejo dragocene priložnosti in nove perspektive.

Kratka misel za vse ženske, ki se gibljejo v podjetniškem svetu.

“Don’t dream too small.” (Ne sanjaj o premajhnih stvareh.)

Novo na Metroplay: "Nujno se je bilo potrebno raziti, da sva se potem znova srečali." | Miša Molk in Ula Furlan