5 minut z Domnom Kljunom: "Vedno se rad spominjam skupnih jež, ko sva se dobivala"

16. 2. 2024 | Vir: Cosmopolitan
5 minut z Domnom Kljunom: "Vedno se rad spominjam skupnih jež, ko sva se dobivala" (foto: Osebni arhiv)
Osebni arhiv

Če si letos spremljala šov Slovenija ima talent, se ti je v spomin zagotovo vtisnil dolenjski pevec Domen Kljun, ki je z zimzeleno balado Vrača se pomlad v žep zasluženo pospravil zmago. Pa skočimo v pogovor, saj pet minut že teče!

Kako se ti je po šovu spremenilo življenje?

Moram priznati, da se je moje življenje precej spremenilo. Ljudje so nenormalno lepo sprejeli to mojo izkušnjo. Komaj čakajo, da kaj izdam ali zapojem na kakšnem koncertu. Prek družbenih omrežij prejemam same lepe komentarje. Res sem vesel, da sem bil del zgodbe Slovenija ima talent.

Tudi mi komaj čakamo! Kdaj lahko pričakujemo tvojo pesem?

Zdaj že lahko razkrijem, da je v nastajanju moj avtorski komad, ki bo izšel nekje na začetku februarja.

Si se v preteklosti kdaj ukvarjal s pisanjem pesmi?

Ne, nikoli. Nikoli se nisem in ne vem, kako bi to izpeljal. Mogoče bom enkrat poizkusil in kakšno pesem napisal tudi sam. Vsaj besedilo, če ne melodije.

POP TV

Katero glasbo pa najraje prisluhneš na domačem kavču?

Najraje prisluhnem Marku Škugorju, dalmatinski glasbi ali kakšni slovenski popevki. To mi najbolj leži. In pa narodno-zabavna glasba, seveda.

Glede na to, da si na veliki oder stopil kot čisti amater, nas zanima, kako si se spopadal s tremo?

Sploh si nisem predstavljal, kako bo vse skupaj izpadlo. Tja sem prišel brez kakršnih koli pričakovanj, niti treme nisem imel, vsaj ne pred samim odhodom na avdicijski oder. Potem pa se je vse skupaj tako hitro odvijalo – polfinale in potem še finale. Občutil sem malce treme tudi zaradi tega, ker so ljudje od mene pričakovali nekaj več.

Je bila to tvoja želja že iz otroštva?

Ja, že od nekdaj sem rad delal s konji in na kmetiji. To je bila že od vedno moja želja, zato smo že nekaj let dogovorjeni, kdo bo prevzel kmetijo, saj imam še starejšo sestro in mlajšega brata. Od vseh ravno jaz največ časa preživim na kmetiji in največ pomagam. Sem najbolj zagnan.

Je bila tvoja žena Nina že prej vpeta v takšen način življenja?

Tudi pri njej doma imajo kmetijo, celo večjo kot mi, zato je vajena takšnega življenja in pozna vsa opravila. V bistvu ni za njo nič novega. Po poroki se je preselila k meni in pot na kmetiji nadaljuje tukaj. Verjetno si ne predstavlja, da bi imela moškega, ki ne bi imel vsaj malo rad živali ali pa imel konja.

Verjetno enako velja tudi zate.

Ja, tudi zame to velja. To je nekako moj in Ninin največji hobi, zato naju je to povezalo že na začetku. Vedno se rad spominjam skupnih jež, ko sva se dobivala. Res je, da sva zato še bolj usklajena pri delu, saj ona razume, čemu posvečam čas.

Ko že omenjaš romantične skupne ježe, kako pa sta se spoznala?

Spoznala sva se na vaški veselici. Povabil sem jo plesati, potem pa se je vse skupaj razvijalo čez poletje po drugih veselicah, potem pa so že nastopili zmenki, da sva se kam peljala, na primer v kino ali na kakšen koncert. Kmalu sva se predstavila družinam. In tako se je vse skupaj odvilo.

Osebni arhiv

Za poroko sta se odločila relativno hitro, saj si pri 25 letih poročen že dve leti.

Zdi se mi, da je to pri nas na podeželju normalno. Je pa tudi res, da je žena pet let starejša od mene. Čeprav sem jih jaz takrat štel 23, sem se počutil popolnoma zrel, da skočim v zakonski stan in zaživiva skupaj

Ali imata kakšno ‘pravilo’, ki se ga držita v zakonu?

Resnično sva zelo povezana in strmiva k temu, da veliko stvari počneva skupaj. Pomagava si, kar je zelo pomembno v zakonu. Tudi jaz skuham kosilo, če sem pred njo doma. To ji zelo veliko pomeni, kot tudi meni veliko pomeni, če mi pomaga pri kakšnem zunanjem opravilu. To bi opisal kot nekakšno dopolnjevanje, ki se potem samo nadgrajuje. Vse stvari počneš skupaj in z veseljem. Vsak dan, ko se zbudiš, veš, kako je ter da si bova pomagala pri vsaki stvari, ki nama bo prišla nasproti. Tako je vse skupaj veliko lažje.

Morda te zanima še: Čas za Cosmo zmenek: Tokrat se nam je pridružil Rok Piletič in razkril vse o svojem prvem poljubu

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ