VIDEO: Kako se znebiti tesnobe v času karantene (nasvet biopsihologinje Mikele)

V včerajšnjem Insta livu je naša biopsihologinja Mikela Veren odgovarjala na vaša vprašanja glede duševnega zdravja v času karantene. Preberi, kaj je povedala. 

VIDEO: Kako se znebiti tesnobe v času karantene (nasvet biopsihologinje Mikele) (foto: Instagram.com/mikelaveren) Instagram.com/mikelaveren

Zagotovo veš, da ta teden na Cosmo uredništvu začnemo s prvim #CosmoCares Masterclassom, v katerem bomo v naslednjih tednih spoznali vse, kar potrebujemo, da svoje življenje spremenimo na boljše! 👏🏼 

Prav zato, smo včeraj na Instagramu otvorili temo o duševnem zdravju, saj je biopsihologinja Mikela Veren v 'livu' odgovarjala na vaša vprašanja. 

Te zanima, kaj je povedala in kakšni so njeni nasveti? Prisluhni ji tukaj:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cosmopolitan Slovenija (@cosmopolitansi) on

Eno od vprašanj pa se je nanašalo tudi na tesnobo s katero se v teh dneh zagotovo sooča večina.

Te zanima, kako se v teh časih spopadati s tesnobo. Beri dalje ...

"Prva stvar, ki bi jo svetovala 'proti tesnobi' je, da pobrskamo po spominu dejavnosti, ki smo jih včasih opravljali, ampak potem nismo imeli več časa za to. Ker smo zdaj tako ali tako doma, je zdaj popoln trenutek, da ponovno obudite hobije in projekte, ki so vas včasih navduševali," je povedala Mikela in dodala, da se je sama ponovno lotila projektov iz FimoMase.

"Iz nje zdaj izdelujem uhančke, iz klepti pa sem prinesla tudi star šivilni stroj in si zašila zaščitne maske. Takšne stvari vzamejo kar nekaj časa, in ker je fokus drugje, se v tem času zmanjša tudi tesnoba," pojasnjuje.

Več trikov, kako si lahko proti tesnobi pomagaš sama pa najdeš v zgornjem posnetku. 

#CosmoCares podpirajo: