5 top vaj za sanjske trebušne mišice

Bi želela biti fit? Potrebuješ le 10 minut in poznavanje teh super vaj za trebušne mišice!

5 top vaj za sanjske trebušne mišice (foto: Profimedia) Profimedia
28. 6. 2016

Tvoja trenerka tega meseca: atletinja Lolo Jones, lastnica zlate medalje v teku čez ovire! Predstavlja ti pliometrične gibe, ki uničujejo kalorije in ti podarijo sanjske trebušne mišice – tako hitro, kot bi pomežiknila z očesom.

1 Na robu

Stoj vzravnano, stopala naj se dotikajo. Uporabi stranske trebušne mišice, medtem ko se odrivaš, ter poskoči kak meter na desno.

rob

Potem takoj poskoči levo in spet desno. Nadaljuj 40 sekund. Po vsakem gibu počivaj 20 sekund, nato naredi naslednjega.

Varnost na prvem mestu

Skakanje povzroča močan pritisk na sklepe. Če imaš težave s koleni ali ob skakanju čutiš nelagodje, ne skači. Namesto tega se s prsti odrivaj na pete ali korakaj.

Hitreje do vroče postave

Več najrazličnejših vadb, ki bodo preoblikovale telo, povečale tvojo moč in eksplozivnost, te čaka na spletni strani www.aktivni.si.

2 Okrog in okrog

Stopala postavi v širini bokov, roke imej v njihovi višini. Pokrči kolena in poskoči, zavrti se za 180 stopinj (ali toliko, za kolikor zmoreš).

skok

20 sekund nadaljuj v isti smeri, nato zamenjaj smer in nadaljuj še 20 sekund.

Še močneje

Uporabljaj sredico telesa, da se boš lahko zavrtela. Obračanje za 180 stopinj med skoki je odlično. Se lahko obrneš za 360 stopinj? Skoraj kot superjunakinja. 

3 Tekačica

Noge so v širini bokov, stopala vzporedno drugo ob drugem. Peto desne noge poravnaj s prsti leve. Pokrči kolena in skoči v zrak ter med skokom stegni noge in migaj z rokami, kot da bi tekla po zraku.

tek

Doskoči z desno nogo, ki naj bo za levo, za hip se ustavi, potem pa pokrči kolena in ponovi poskok z levo nogo spredaj in desno zadaj. Nadaljuj 40 sekund.

Da boš vedela ...

Lolo skače čez ovire pri hitrosti 45 kilometrov na uro, zato se zdi, kot da bi z lahkoto lebdela v zraku. Ne skrbi, če se ti lahko odrineš le kakšnih deset centimetrov od tal.

4 Raketni poskoki

Noge so v širini bokov. Pokrči kolena in počepni, tako da se boš s prstmi dotikala tal.

poskok

Zdaj se odrini s petami in skoči visoko, kolikor lahko, roke pa stegni proti nebu. Doskoči z rahlo pokrčenimi nogami, vrni se v počep in ponavljaj 40 sekund.

Do konca

Pri vsaki ponovitvi počepni do konca navzdol – tako boš aktivirala trebušne mišice.

5 Zvezda je rojena

Postavi se z nogami v širini bokov in skoči ter med skokom razširi roke in noge, da boš v zraku naredila obliko zvezde.

zvezda

Na tla doskoči z rahlo pokrčenimi koleni. Ponavljaj 40 sekund. Za zlato zvezdico vsak gib ponovi še enkrat.

Besede imajo moč

"Pomanjkanje motivacije pomeni odsotnost ciljev," pravi Lolo. "Ali si želiš odteči polmaraton? Imeti lepo po­stavo za počitnice? Vse si zapiši. Besede imajo moč."

Po predlogi Liz Plosser priredila Petra Arula
Fotografije: Eric Ray Davidson