5 čudovitih italijanskih plaž zelooo BLIZU Slovenije, ki jih boš letos želela obiskati

Popolne Insta fotke, prihajamoooo! 😍

5 čudovitih italijanskih plaž zelooo BLIZU Slovenije, ki jih boš letos želela obiskati (foto: Profimedia) Profimedia
14. 7. 2022

Velika večina izmed nas se poleti odloči, da bo svoj dopust preživela na hrvaških plažah, katere so znane po svoji lepoti in dostopnosti.

Pa vendar velikokrat pozabimo, da je naša zahodna soseda Italija prav tako poznana po čudovitih plažah in nebeško modrem morju. Čeprav se marsikomu zdi, da se te plaže ne nahajajo v naši bližini, temu ni tako. 

Teh pet plaž se nahaja v prelepih obalnih mestih, ki ležijo zelo blizu Slovenije in so zato nadvse primerne za dopust ali pa samo za enodnevni izlet. 

1. Sistiana

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by VENICE/ UDINE PHOTOGRAPHER (@marina_foto_italia)

Malo čezmejno mesto Sistiana je svoj sloves najbolj priljubljenega obmorskega letovišča v Avstro-Ogrski dobilo že ob koncu 19. stoletja.

Danes pa velja za zelo priljubljen turistični kraj z urejenimi plažami in velikim parkiriščem. Plaži Caravella in Castelreggio sta izjemno primerni izbiri tako za pare kot družine z majhnimi otroki.

Je pa zaliv primeren tudi za tiste, ki si počitnic ne predstavljajo le kot poležavanje na plaži, ampak bi jih radi preživeli tudi malo bolj aktivno.

Le nekaj 100 metrov proč lahko obiščejo sodobno turistično naselje Portopiccolo, prehodijo čudovito panoramsko Rilkejevo pot nad klifi in obiščejo Duinski grad. 

Vsi, ki so to mesto že obiskali, ne morejo prehvaliti prelepih razgledov, ki se odpirajo iz vseh smeri.

2. Lignano Sabbiadoro 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lignano Sabbiadoro (@lignanosabbiadoro)

Lignano Sabbiadoro v prevodu pomeni zlati pesek in res je mesto pravi raj za tiste, ki obožujejo peščene plaže in ne marajo kamnitih.

Lignano je ena izmed glavnih poletnih destinacij severne Italije in je razdeljen na tri glavna področja: zgodovinski center, kjer lahko najdeš trgovine in restavracije, sledi nekoliko bolj zelen predel Lignano Pineta, kjer se lahko sprehajaš v urejenih parkih ter Lignano Riviera, ki obsega obmorski del.

Mesto je tako priljubljeno prav zaradi tega, ker v njem lahko vsak najde nekaj zase. Primeren je tako za starejše kot mlajše, še posebej pa je odlična izbira za družine, saj se v njem nahaja več adrenalinskih vodnih parkov, ki imajo zabavne tobogane. 

Priljubljen pa je tudi lokalni živalski vrt, kjer bodo otroci prav zagotovo želeli preživeti veliko časa.

V mestu je zaradi njegove turistične priljubljenosti ogromna izbira nastanitve, vsi pa priporočajo nastanitev s pogledom na dolgo peščeno plažo, ki je prav tako ena izmed glavnih atrakcij Lignana.

3. Grado

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Come to Grado (@come_to_grado)

Tako kot Sistiana je imel tudi Grado v času Avstro-Ogrske sloves priljubljenega klimatskega zdravilišča.

Peščena plaža je vsega skupaj dolga približno 3 kilometre, zaradi plitve vode, pa je zelo primerna tudi za družine z majhnimi otroki.

Sicer pa je Grado zelo priljubljen med turisti, ki se navdušujejo nad vodnimi športi – v neposredni bližini se nahaja Marina Julija, ki je ena od najbolj vročih točk med surferji in kajterji. 

4. Bibione

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bibione (@bibione_beach)

Obalno mesto Bibione leži med Trstom in Benetkami in je prvi sosed Lignana Sabbiadora.

Počitniški biser se ponaša  z ogromno izbiro prenočišč, 10 kilometrov dolgo peščeno plažo in številnimi možnostmi zabave.

Tako kot Lignano se tudi to mesto ponaša z živalskim vrtom, ima pa tudi svoj lunapark, ki bo prav zagotovo odlična izbira za vse ljubitelje adrenalina. V bližini tega mesta pa se nahajajo tudi terme, ki bodo prepričale vse, ki si želijo oddiha v zdraviliški vodi.

5. Caorle

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by CLICK FOR ITALIA (@clickfor_italia)

Glavna turistična atrakcija v kraju Caorle je čudovita, 15 kilometrov dolga peščena plaža, ki obsega tako zasebna kot javna območja. Turisti pa so najbolj navdušeni nad čistim in toplim morjem.

V tem mestu je na voljo veliko igralnih površin in otroških animacij, zato je Caorle zelo priljubljen tudi med družinami. 

Turistične ponudbe je ogromno, tudi za tiste bolj aktivne. Ena izmed najbolj popularnih ponudb so prav zagotovo vožnje z ladjico. 

Povzeto po zadovoljna.si

Preberi še: Naša Živa je prejšnji teden odkrila najlepšo razgledno točko na Jadranu (če greš mimo, se obvezno ustavi)

Priporočamo tudiTOP ideje za enodnevne izlete po Italiji (približno ura vožnje iz Italije)