Nikoli ne uganeš, kje v naši bližini se nahaja TA rajska PLAŽA (in NI na Hrvaškem ali v Italiji)

Tam boš za počitnice odštela veliko (VELIKO VELIKO) manj, kot na Hrvaškem, plaže pa so - no, kot vidiš - rajske! 😍

Nikoli ne uganeš, kje v naši bližini se nahaja TA rajska PLAŽA (in NI na Hrvaškem ali v Italiji) (foto: Profimedia) Profimedia
6. 8. 2022

Če se še vedno nisi odločila, kje boš letos dopustovala (ali pa samo paseš firbec za svoje prihodnje oddihe), te bo morda prepričala vse bolj priljubljena počitniška destinacija številnih.

Ne, ne govorimo o Italiji ali hrvaški, temveč o ... Albaniji! 

Prav zaradi naravnih lepot, gostoljublnosti tamkajšnjih prebivalcev in njihove kulinarike so številni prepričani, da gre za podcenjeno dopustniško državo v mediteranskem delu Evrope. 

Astrologi RAZKRIVAJO, kateri dan bo v avgustu zate NAJBOLJŠI (glede na znamenje)

"Albanija je namreč pravi naravni biser, ki ravno zaradi majhnega turističnega zanimanja ostaja v marsikaterem pogledu neokrnjena. Tam vas bodo očarali čudovita narava, slikovite pokrajine, čisto in prozorno morje, tiha letovišča, dih jemajoči razgledi, številni razgibani klifi, neverjetne gorske krajine, prijazni domačini in zanimiva kultura. Jadransko in Jonsko morje vas bosta zagotovo presenetila z edinstvenimi razgledi, ki v državo že privabljajo obiskovalce; obstajajo pa tudi edinstveni kraji za ljubitelje potapljanja, saj je podvodna panorama prav tako čudovita kot površinska. Plaže v Albaniji so ene od najbolj priljubljenih na Balkanu zaradi kristalno čiste vode in neverjetne gorske lepote, ki jih obdaja," so o Albaniji zapisali na spletnem portalu N1.

Nisi čisto prepričana?

Če se morda sprašuješ, ali je Albanija varna za obisk - ja, je! Morda te bo presenetilo, a stopnja kriminala v Albaniji je precej nižja od tiste, ki jo beležijo nekatere druge priljubljene turistične destinacije.

Kam se odpraviti?

Plaža s fotografije se nahaja v mestu Ksamil na jugu Albanije in je del narodnega parka Butrint.

V omenjenem mestu lahko najdeš cel kup podobnih rajskih plaž, prav tako pa boš tam za le malo denarja lahko rezervirala tudi nastanitev.

Primer: 

V hotelu Denoel, ki se nahaja tik ob plaži, boš za dve noči in dve osebi odštela 160 evrov.

Priljubljena destinacija je tudi ...

Plaža Himara (na fotografiji) v kraju Saranda, ki zaenkrat velja za najbolj priljubljeno počitniško destinacijo vseh, ki obiščejo obalo Albanije.

Poleg narave te bo tam navdušila tudi ...

... morska kuhinja! Ljudje, ki so ta kraj že obiskali, tamkajšnjih morskih specialitete - predvsem surovih - nikakor ne morejo prehvaliti, zato nikar ne pozabi naročiti morskega krožnika.

Se odpravljaš na počitnice? Naša stilistka ti je pripravila seznam vseh stvari, ki jih moraš spakirati

Fotografije: Profimedia