Velika verjetnost obstaja, da bronzer nanašaš napačno (+ 6 trikov, kako ga uporabljajo lepotni guruji)

Trik št. 5 ti bo prihranil res veeeliko časa! ☀️

Velika verjetnost obstaja, da bronzer nanašaš napačno (+ 6 trikov, kako ga uporabljajo lepotni guruji) (foto: Profimedia) Profimedia
13. 7. 2021

Če si se morda spraševala, zakaj so zvezdnice vedno videti, kot da bi jih pravkar poljubilo sonce (z varnostne razdalje, seveda), razkrivamo razlog.

Trik št.1: Najprej osnove

Izbran bronzer naj bo za odtenek temnejši od tvoje barve polti, saj si boš tako zagotovila zdrav in predvsem naraven videz. Uporabi ga le na tistih mestih tvojega obraza, za katera si prepričana, da bi jih brez zaščitnega faktorja opeklo sonce.

Trik št.2: Vodoravni položaj

Priznan vizažist James Kaliardos pravi, da je nanos bronzerja v obliki številke 3 preteklost. Za sijaj, ki bi ti ga še poletje zavidalo, ga nežno nanesi vodoravno čez čelo (tik nad obrvmi), lica, brado in nos. S čopičem malce zamahni tudi čez vrat, da poskrbiš za ujemanje barve obraza in telesa. Če uporabljaš bronzer v kremasti obliki, ga ne pozabi res dobro zabrisati.

Trik št.3: Prosojni zaveznik

Da bi se izognila neenakomernemu videzu zaradi bronzerja, na obraz kot obvezno predigro natapkaj plast prosojnega pudra v prahu. Čopič ti bo hvaležen, saj mu boš tako precej olajšala nalogo.

Trik št.4: Matiranje prepovedano

Na mat zaključek lahko staviš pri vseh vrstah ličil (in to brez slabe vesti), edino pri izbiri bronzerja se mu raje odpovej. Če si želiš najboljšo imitacijo prave kože, izberi takšnega s svilenim zaključkom, ki svojo nalogo odlično izpolni in ti podari lesk.

Trik št.5: Velikost ali oblika?

Čeprav nekateri pri uporabi bronzerja sveto prisegajo na čim večji čopič, je pravzaprav bolj kot njegova velikost pomembna njegova oblika. Najboljša izbira za resnično natančen nanos je tisti s tankimi ščetinami in koničasto glavo, saj se pod pravim kotom popolno prilagodi obliki ličnic.

Trik št.6: Hiter (neboleč) popravek

Si vedela? Bronzer je lahko tvoj najboljši pomočnik pri (pre)oblikovanju obraza. Če bi si želela navidezno manjši nos za en dan, iz svoje kozmetične torbice vzemi čist kotni čopič za senčilo in z njegovo pomočjo bronzer nanesi navpično na stranice nosnega mostu in vodoravno tik pod njegovo konico. Voilà, ko boš nežno zabrisala nanesene linije, bo videz tvojega nosu kot prerojen, in to brez operacije

Fotografije: Profimedia, GIPHY

Pssst! To poletje poleg tiskane izdaje REVIJE prejmeš še BREZPLAČNO različico E-COSMOPOLITANA, ki ga dobiš TUKAJ!