Cheesecake z malinami – KLASIČNA RAZLIČICA To je tista različica, ki si jo privoščimo po doooolgem pohodu (saj veste, kaj mislimo, kajne? :))Pripravite model za torto premera 15 centimetrov. SESTAVINEPodlaga: ● 100 g polnozrnatih ali graham keksov● 3 žlice stopljenega masla● ščepec soliNadev: ● 225 g kremnega sira● 210 g svežih malin (1,5 skodelice)● 100 g sladkorja v prahu (3/4 skodelice)● 125 ml smetane za stepanje (1/2 skodelice)PRIPRAVADrobno zmeljite kekse in vmešajte stopljeno maslo ter ščep soli. Kekse stresite v model, enakomerno porazdelite in z žlico ali kozarcem dobro potlačite. Model postavite v zamrzovalnik in se lotite priprave nadeva. V posodi z (ročnim) mešalnikom zmešajte kremni sir in skodelico malin. Nekaj jih pustite, ker jih boste na koncu vmešali cele. Dodajte sladkor v prahu (začnite z manjšo količino in postopoma dodajajte)V drugi posodi trdo stepite sladko smetano. Nežno jo vmešajte k masi z malinami. Nato z lopatico vmešajte še preostale maline. Kremo z malinami stresite v model in enakomerno razporedite ter poskrbite, da ne bo mehurčkov. Pokrijte s folijo in postavite v hladilnik za vsaj tri ure, še boljše čez noč. Preden postrežete, lahko poljubno okrasite – s temno čokolado, svežimi malinami … NASVETI:● V tem primeru ne priporočamo zamrznjenih malin, ker bo sicer masa preveč vodena. ● Lahko uporabite sir in smetano z manj maščobe.VESTE, KAJ SE BO NA VROČ DAN FANTASTIČNO PODALO ZRAVEN?Kliknite NAPREJ ...
Preberite več na Aktivni.si