Če ne veš, kam z bučkami, naredi to italijansko jed (v eni skledi in noro preprosto)

Pa dober tek! 😉

6. 7. 2024
Če ne veš, kam z bučkami, naredi to italijansko jed (v eni skledi in noro preprosto) (foto: Profimedia)
Profimedia

Sezona, ko si ljubiteljski vrtičkarji manejo roke nad svojim pridelkom, je končno tu! Otvorili so jo prvi paradižniki, prve bučke in kumare, in če si ravno na lovu za novimi recepti, kaj iz njih to poletje pripraviti, si zdaj zagotovo na pravem mestu. Na spletu smo namreč naletele na čudovit recept za bučkino fritato iz pečice, ki je hitro narejena, med postopkom pa niti približno je boš umazala celega kupa posode.

Profimedia

Potrebovala boš:

  • 3 srednje velike bučke
  • 1 srednje velika čebula
  • sol, poper
  • oljčno olje
  • 3 jajca
  • 30 g naribanega sira 
  • zelišča po želji
  • 1 žlica drobtin
  • 100 g sira v lističih

Tako enostavno pa jo pripraviš:

  1. Pečico segrej na 180 stopinj. Bučke operi in jih nareži na tanke kolobarje. Sesekljaj tudi čebulo. Oboje stresi v posodo, osoli in popopraj ter prelij z oljčnim oljem. Vse skupaj premešaj in v pekaču peci približno 15 minut, da se bučke zmehčajo.
  2. Zdaj v posodi stepi jajca, vmešaj še parmezan, zelišča, pečene bučke in drobtine.
  3. Premešaj in polovico mase vlij v pekač okrogle oblike. Po vrhu položi rezine sira, povrh pa prelij še preostanek mase. 
  4. Vse skupaj vrni v pečico ter peči približno 25 minut, oziroma dokler fritata po vrhu ni zlato zapečena. 

Preberi še: