Sezona, ko si ljubiteljski vrtičkarji manejo roke nad svojim pridelkom, je končno tu! Otvorili so jo prvi paradižniki, prve bučke in kumare, in če si ravno na lovu za novimi recepti, kaj iz njih to poletje pripraviti, si zdaj zagotovo na pravem mestu. Na spletu smo namreč naletele na čudovit recept za bučkino fritato iz pečice, ki je hitro narejena, med postopkom pa niti približno je boš umazala celega kupa posode.
Potrebovala boš:
- 3 srednje velike bučke
- 1 srednje velika čebula
- sol, poper
- oljčno olje
- 3 jajca
- 30 g naribanega sira
- zelišča po želji
- 1 žlica drobtin
- 100 g sira v lističih
Tako enostavno pa jo pripraviš:
- Pečico segrej na 180 stopinj. Bučke operi in jih nareži na tanke kolobarje. Sesekljaj tudi čebulo. Oboje stresi v posodo, osoli in popopraj ter prelij z oljčnim oljem. Vse skupaj premešaj in v pekaču peci približno 15 minut, da se bučke zmehčajo.
- Zdaj v posodi stepi jajca, vmešaj še parmezan, zelišča, pečene bučke in drobtine.
- Premešaj in polovico mase vlij v pekač okrogle oblike. Po vrhu položi rezine sira, povrh pa prelij še preostanek mase.
- Vse skupaj vrni v pečico ter peči približno 25 minut, oziroma dokler fritata po vrhu ni zlato zapečena.
Preberi še:
- Si na obrazu Cristiana Ronalda tudi ti to opazila? Vsi zdaj govorijo le o ... (FOTO)
- Mu sploh lahko zaupaš? Moški teh 4 horoskopskih znamenj v resnici skrivajo svoj pravi obraz
- Prav posebna nova številka revije COSMOPOLITAN: Naslovnico krasi naša šahovska velemojstrica Laura Unuk
- Brez tega izdelka ne bi smela zapustiti svojega doma: To so najbolje ocenjene kreme z zaščitnim faktorjem za ljudi z občutljivo kožo
- Priljubljena TV voditeljica po hudi nesreči zdaj operirana: "Zaradi trenutnih razmer bo ..."