O, ne! Kremo z zaščitnim faktorjem si do zdaj uporabljala čisto narobe (in to so razlogi, zakaj)

9. 7. 2024
O, ne! Kremo z zaščitnim faktorjem si do zdaj uporabljala čisto narobe (in to so razlogi, zakaj) (foto: Profimedia)
Profimedia

Nujno obvestilo: krema z zaščitnim faktorjem je ključen izdelek v tvoji rutini. Pa sploh uporabljaš takšno, ki je primerna zate?

Vse si želimo učinkovitih in vsestranskih izdelkov. Serum, ki hkrati vlaži in zmehča koži? Ja, prosim. Balzam, ki ustnice hkrati nahrani in naredi bolj polne? Vzamemo dva! 

A najbolj vsestranski izdelek, ki se v resnici skriva pred tvojim nosom, pa je krema z zaščitnim faktorjem. Ščiti pred UV-žarki in njihovimi poškodbami - si vedela, da tvojo kožo ohranja mladostno, napeto in sijočo? Dermatologi in lepotni navdušenci pa skoraj v en glas pravijo: "Krema z zaščitnim faktorjem je najboljša nega proti staranju!"

Ne obstaja prav in narobe, ko pride do izbiranja - ključno je, da izbereš tako kremo z zaščitnim faktorjem, ki si jo boš brez težav (in z veseljem) nanesla vsak dan. Ja, tudi takrat, ko sonca ne boš videla. A vendarle:

To so 3 stvari, na katere moraš biti pri kupovanju kreme z ZF zelo pozorna:

1. Višina faktorja

Kreme s faktorjem 30 blokirajo 97% sončnih žarkov, medtem ko faktor 50 ščiti še nekoliko več. Da pa boš to stopnjo zaščite res dosegla, na obraz nanesti za dva prsta kreme in nanos ponovi večkrat čez dan.

2. Spekter

Na embalaži krem poišči oznako širok spekter, ki ščiti tako pred UVA-žarki, ki povzročijo prezgodnje staranje, kot pred UVB-žarki, ki te brez zaščite opečejo.

3. Filter

Večna dilema: sintetični ali mineralni? Če imaš hiperpigmentacije in občutljivo kožo, nagnjeno k nepravilnostim, ti bodo najverjetneje ustrezali mineralni filtri. Če ne maraš občutka kreme ali pa se znojiš, izberi sintetične filtre v lahkotnih formulacijah.

Ne spreglej: