Šik videz na morju: Izbrale smo 10 najlepših cekarjev, ki jih lahko nosiš tudi v mestu

1. 7. 2024
Šik videz na morju: Izbrale smo 10 najlepših cekarjev, ki jih lahko nosiš tudi v mestu (foto: Profimedia)
Profimedia

Slamnata torba je postala nepogrešljiv modni dodatek za poletje 2024, primerna tako za plažo kot za mestne ulice. Izdelana iz tkane rafije, ki je znana po svoji izvrstni izdelavi, je postala priljubljena izbira za izdelavo različnih torb, ki združujejo naraven videz z moderno prefinjenostjo.

Torbe iz rafije so na voljo v različnih oblikah in stilih. Groba slama se uporablja za izdelavo košar, ki se kasneje preoblikujejo v košare ali nakupovalne torbe, primerne za vsakdanjo uporabo. S prihodom toplejših dni postajajo torbe iz rafije ali slame odlična zamenjava za usnjene modele. Te torbe so simbol poletja in so obvezni dodatek, ki se lahko kombinira z lakastimi usnjenimi trenčkoti in spomladanskimi jaknami.

Profimedia

Od plaže do mesta

V zadnjih letih so slamnate torbe prerasle okvir počitniške garderobe in se uveljavile tudi v mestnih središčih. V Parizu in Milanu lahko zlahka opazite modne navdušenke, ki nosijo te naravne torbice. Slamnata košara, ki jo je Jane Birkin tako rada uporabljala kot 'torbico', je zdaj postala torba toplejših letnih časov, primerna ne le za piknike, nabiranje divjega cvetja ali prenašanje brisač na plažo, ampak tudi za mestne sprehode.

Profimedia

Torbe iz rafije so izjemno vsestranske in se odlično podajo k različnim stilom oblačenja. Ni jih treba nujno nositi s hlačami z gingham vzorcem ali plapolajočim kaftanom; prav tako bodo videti odlično s kavbojkami in balerinkami, cvetlično obleko ali obleko v pastelnih odtenkih. Ko pa postane poletje vroče, postanejo te torbe v maksi različici ali različici s košarico nepogrešljiv element. Naravno tkanje se odlično združuje z lahkotnostjo lanu in bombažnega poplina, kar omogoča kombiniranje z lebdečimi mini oblekami in kratkimi hlačami, ki se ujemajo z maksi srajco.

Profimedia

Prostorne, lahke in vsestranske slamnate torbe, tudi v maksi različici (pomislite na torbe Loewe ali Jacquemus), bodo najboljše spremljevalke naslednje poletne sezone, saj omogočajo shranjevanje vsega potrebnega. Letos so na voljo tudi nove oblike, kot so usnjene obrobljene torbe za čez ramo, mini ali mikro torbice ter prefinjene pisemske torbice, ki dopolnjujejo poletne obleke.

Profimedia

Za poletne večere so primerne torbice iz rafije z elegantnimi linijami, ki jih lahko nosite v roki ali kot torbico. Priporočamo, da na morju poiščete lokalne trgovine, kjer lahko najdete pristen model. Takšne torbe lahko najdete na rivieri, ob obali od Toskane do Kampanje, morda celo ročno tkane.

Profimedia

Slamnate torbe iz rafije so torej popoln modni dodatek za poletje 2024, ki združuje praktičnost in eleganco, ter prinaša pridih naravne prefinjenosti tako na plaži kot v mestu.

COS, cena: 69 evrov

COS, cena: 150 evrov

Zara, cena: 35, 95 evrov

Massimo Dutti, cena: 169 evrov

LOEWE, cena: 450 evrov

LOEWE, cena: 520 evrov

ULLA JOHNSON, cena: 320 evrov

Zara Home, cena: 39, 95 evrov

Zara Home, cena: 39, 95 evrov

Zara Home, cena: 59, 95 evrov

 Fotografije: Profimedia

Preberite še: Dekleta z uredništva razkrivajo: "Potovanje, ki bi ga z veseljem ponovila"

Priporočamo tudi: 5 najpomembnejših živil, ki pomagajo graditi kolagen tudi po 50. letu