TRIK: Če nimaš nikogar, ki bi ti med dopustom zalival tvoje rastline, naredi to (in vse rože bodo preživele)

29. 6. 2024
TRIK: Če nimaš nikogar, ki bi ti med dopustom zalival tvoje rastline, naredi to (in vse rože bodo preživele) (foto: Profimedia)
Profimedia

Nekaj stvari je, s katerimi lahko poskrbiš, da bodo tvoje sobne rastline preživele tvoj dopust. 😉

Vsi smo v mladosti zagotovo kdaj dobili založitev, da moramo skrbeti za rastline babic ali staršev, med tem, ko so na dopustu. In zagotovo se je tudi tebi že zgodilo, da kakšne nisi vrnila ravno v dobrem stanju, imamo prav? 

Če se to leto ti soočaš z izzivom, kako poskrbeti za svoje sobne rastline med tem, ko boš na dopustu, smo zate po spletu pobrskale za nekaj dobrimi nasveti, ki bodo potešili žejo tvojih zelenih prijateljic. Kaj torej lahko storiš, če nimaš nikogar, ki bi mu zaupala ključe svojega stanovanja?

1. Rastline umakni s sonca

Ja, to velja tudi za tiste, ki se sicer rade kopajo v sončnih žarkih. Na ta način bodo namreč izgubile manj vode, nekaj dni pa bodo preživele tudi v primeru, da jih boš iz najsvetlejšega dela stanovanja umaknila v kakšen bolj temen kotiček.

Profimedia

2. Poskrbi, da v stanovanju ne bo prevroče

Tega se lahko lotiš tako, da preko oken spustiš rulete ali pa rože premakneš v najbolj hladen del tvojega doma. Vsekakor pa se drži pravila, da rolet ne spustiš čisto do konca, da v stanovanju ne boš ustvarila popolne teme.

3. Naredi zastirko

Prst prekrij tako, da bo v sebi čim dlje zadrževala vlago. To boš najlažje storila tako, da boš preko prsti položila kakšen navlažen kos časopisnega papirja, namesto tega pa lahko čez posuješ tudi kakšne manjše kamenčke, mah ali pa koščke lesa.

4. Trik vseh trikov 

Lahko pa med tvojo odsotnostjo tudi poskrbiš za to, da si bodo rože, ko bodo vodo potrebovale, to vzele same. Kako? Ob lončnico postavi z vodo napolnjeno steklenico ali pa kozarec. Pomembno je, da je kozarec na višji ravni od lončnice, nato pa iz njega v cvetlični lonček napelji vrvice, slamice ali celo bombažne trakove. En del traku je torej v vodi (prepričaj se, da ta v kozarcu sega čisto do dna), drug del pa je približno nekaj centimetrov globoko v prsti tvoje lončnice.

Preberi še: