Ta sladoled bo hitro potešil vašo željo po sladkem, zanj se pa ne bo treba preveč truditi.
Poletje je tukaj in z njim vroči dnevi, ki kar kličejo po osvežitvi. Nič ni boljšega kot uživati v hladnem in osvežilnem sladoledu, zlasti če ga pripravite sami doma. Domač jagodno-bananin sladoled je preprost za pripravo, poleg tega pa ne vsebuje konzervansov in umetnih dodatkov, ki jih pogosto najdemo v kupljenih sladoledih. S tem receptom lahko ustvarite popoln poletni posladek, ki bo navdušil tako otroke kot odrasle. Vse, kar potrebujete, so jagode, banane in mešalnik (ang. blender).
Sestavine:
- dve skodelici zamrznjenih jagod (ali drugega jagodičevja),
- zrela banana,
- pol skodelice grškega jogurta,
- žlica medu,
- sok iz polovice limone.
Priprava:
- Zamrznjeno sadje pustite nekaj minut na sobni temperaturi, da se malo zmehča, piše Krstarica.
- V mešalniku zmešajte zamrznjene jagode, banano, grški jogurt in med. Dodajte limonin sok, da popestrite okus. Mešajte, dokler ne postane zmes gladka in kremasta.
- Dobljeno maso prestavite v zamrzovalnik za vsaj tri ure oziroma dokler se popolnoma ne strdi.