Če imaš rada grško solato, si jo ta vikend pripravi na ta način! Čudovit je, obljubimo!
Poletje je čas za odkrivanje novih zelenjavnih jedi in velikokrat se zgodi, da glavno jed v teh vročih mesecih zamenja kar solata. To se še posebej velikokrat zgodi, ko je govora o osvežilni grški solati, saj združuje ravno pravšnjo mešanico svežine, lahkotnosti in sirnega dodatka, ki se ga nihče ne brani.
Prav pri feti pa so Grki letos naredili spremembo - in ne, ne govorimo o tem, da so jo v grški solati zamenjali, saj že vse od začetka velja za enega sestavnih delov te mediteranske solate - razlikuje se le način njene priprave. Do zdaj smo feto zgolj narezali oz. jo nadrobili v solato, je res? No, letos feto stepemo kot smetano!
Tako je videti stepen feta sir:
Potrebovala boš:
- 200 g fete
- 70 g grškega jogurta
- lupinica pol limone
- žlica limonovega soka
- 250 g češnjevih paradižnikov
- 1 kumara
- sol, poper, kis, oljčno olje
Tako pa jo pripraviš:
- V mešalnik stresi feto in grški jogurt, dodaj limonino lupinico in limonin sok ter vse skupaj zmešaj s stepeno kremo.
- Zelenjavo narežemo na približno enako velike kose ter jih po okusu začini s kisom, oljem, poprom in soljo.
- Na krožnik najprej nadevaj stepeno feto, nanjo pa nato položi še narezano zelenjavo.