Poskusi tale poletni recept, ki te bo skoraj zagotovo očaral. 😍
Sezona svežih kumar je v polnem zamahu, zato ne dvomimo, da si si jih v zadnjih tednih privoščila že večkrat.
Zmešane v osvežilno poletno solato, pripravljene v kombinaciji z grškim jogurtom ali kislo smetano, z dodatkom nasekljanega česna ali čebule, ... kakorkoli jih v teh dneh pripravimo, si v njihovi družbi pričaramo kulinarično osvežitev.
Ampak, ali si vedela, da lahko kumare uživaš tudi termično obdelane?
V vzhodnem delu Slovenije so se že v preteklosti navduševali nad t.i. murkino omako - popražene sveže kumare s česnom in smetanovo omako se še posebej dobro ujamejo s pire krompirjem in kakšnimi manjšimi polpetki, in če je še nisi poskusila, ti toplo priporočamo, da si kakšno kumaro letos prihraniš tudi za takšen recept.
Podobno kot bučke, lahko tudi kumare, narezane na kolobarje ali trakove preprosto popražiš na oljčnem olju in jih postrežeš kot prilogo kakšnim mesnim jedem, številni pa se navdušujejo nad t.i. vročo kumarično juho, za katero številni sploh še nikoli niso slišali.
Kako si jo lahko pripraviš to poletje so razkrili na spletnem portalu Odprta kuhinja, spodaj pa s tabo delimo njihov poletni recept:
Potrebovala boš:
- 3 kumare
- 2–3 krompirji
- 1 čebula
- 3 stroki česna
- 2 korenčka
- sol
- poper
- oljčno olje
- šopek svežega kopra
- zelenjavna jušna osnova
Tako pa jo pripraviš:
- Krompir najprej olupi, ga nareži na kocke in pokuhaj v slani vodi. Čebulo med tem olupi in nasekljaj, korenje pa očisti in grobo naribaj.
- Čebulo popraži, nato ji dodaj še česen. Ko česen zadiši, dodaj na kolobarje narezano kumaro. Soli, popraj in malo poduši.
- Vse skupaj zalij z vodo, v kateri se je kuhal krompir in jušno osnovo, ter kuhaj, dokler se zelenjava ne zmehča.
- Dodaj še kuhan krompir in pretlači, da juha postane bolj gosta. Potresi še s sesekljanim koprom in postreži.
- Tako pripravljena juha je izredno okusna tudi ohlajena.
Preberi še: