Če si želiš shujšati, svoji kavi dodaj to preprosto sestavino.
Telesna teža je odvisna od več dejavnikov: od genetike, pa do življenjskega sloga. Sami lahko za zdravo težo naredimo veliko: predvsem je pomembno, da ne zaužijemo več kalorij, kot jih porabimo. V praksi to pomeni, da je za zdravo teleson težo izrednega pomena ustrezna prehrana v kombinaciji z zadostno mero telesne aktivnosti.
Obstajajo pa določeni triki in nasveti ki še dodatno pripomorejo k izgubi odvečne maščobe. Eden takšnih je tudi trik, ki vključuje kavo.
Po besedah nutricionistke in avtorice "The Candida Diet" Lise Richards lahko nekatere vrste sladkane kave dodajo kalorije in maščobo naši prehrani, ne da bi opazili. Dodaja, da se je sladkanim ali aromatiziranim kavam, ko postanejo navada, težko odpovedati, zato je bolje, da poskusite dan začeti z navadno črno kavo. Toda kako izboljšati navadno črno kavo za boljši učinek pri hujšanju? Richardsova predlaga nepričakovan dodatek: cimet.
Cimet spodbuja termogenezo v telesu, kar povzroči večjo porabo kalorij. Ta začimba je naravna sestavina, ki je enostavna za uporabo in je lahko organska alternativa termogenim prehranskim dopolnilom, ugotavlja študija, objavljena v reviji Metabolism. Namesto, da uživate umetne tablete, ki pomagajo pri hujšanju, preprosto potresite cimet v kavo in izkoristite enake koristi pri izgubi teže.
Cimet je znan kot močna in zdravilna začimba s številnimi pozitivnimi učinki, ki presegajo le raven trebuh. Pokazal je obetavne rezultate pri nadzoru krvnega sladkorja, njegove antioksidativne lastnosti pa preiskujejo tudi v povezavi z demenco in drugimi bolezenskimi stanji. Poleg tega ima še izvrsten okus. Čeprav morda spominja na jesenske ali praznične dni, dodajanje cimeta v kavo ni nujno sezonska tradicija. Ta trik preiskusite še sami!