Izvoli čisto hud recept za sladoled, ki NE redi (pa-ni-za-kaj)

7. 7. 2024
Izvoli čisto hud recept za sladoled, ki NE redi (pa-ni-za-kaj) (foto: Profimedia)
Profimedia

Se ti je zahotelo nekaj sladkega in osvežilnega? Tole si lahko pripraviš v le nekaj minutah.

Sladoled je jed, s katero se v vročih poletnih mesecih navadno posladkamo in osvežimo. A takšen posladek navadno ne mine brez slabe vesti. Tudi slabi vesti lahko tokrat z lahkoto pomahaš v pozdrav, saj je naša spletna urednica izbrskala recept za čisto hud sladoled, ki sploh ne redi!

V resnici gre bolj, kot za čisto pravi kremni sladoled, za zamrznjen sadni zmešanček, a v poplavi izredno priljubljenih 100% sadnih sladoledov, je tudi tale recept prava osvežitev v poplavi precej zakompliciranih receptov za pripravo sladoleda.

Profimedia

Kako takšen sladoled torej pripraviš?

V mikserju skupaj zmešaj poljubno sadje - prav tako, kot bi si pripravljala sadni zmešanček, vendar upoštevaj dejstvo, da če boš mešanici dodala banano, bo sladoled še veliko bolj kremast, okusen in sladek. Dodatno sladkanje zaradi sladkorja, ki ga sadje že vsebuje, ni potrebno. Če se ti zdi, lahko po okusu dodaš med, javorjev ali agavin sirup. Tako pripravljeno kremno maso zdaj prelij v modelčke za lučke ali plastične lončke (npr. rabljene in umite lončke jogurta), ter jih za nekaj časa postavi v zamrzovalnik.

Profimedia

Takšen sladoled lahko pripraviš v petih minutah Če imaš v zamrzovalniku zamrznjeno sadje, lahko v takšnem sladoledu uživaš že v petih minutah. Postopek je enak, kot prej, le da namesto svežega sadja uporabiš že ohlajenega.

Pa dober tek!