Ne boš verjela, katera država se je uvrstila med top destinacije turizma 2024

25. 6. 2024
Ne boš verjela, katera država se je uvrstila med top destinacije turizma 2024 (foto: Profimedia)
Profimedia

Najnovejše poročilo Svetovnega ekonomskega foruma je pokazalo, da lahko država ponudi veliko naravnih in kulturnih znamenitosti, predana pa je tudi trajnostnemu razvoju in turizmu.

Zadnja leta so bila za turizem težavna, zdaj pa se množično potovanje vrača na raven pred pandemijo. Študija, ki jo je pripravil Svetovni ekonomski forum (World Economic Forum), je preučila, katere države so letos najbolj vredne obiska, za smernice pa so vzeli: varnost, dobrodošlost turistov, urejenost in dostopnost prometne infrastrukture, naravne in kulturne vire ter trajnostni razvoj. 

Med top pet držav za potovanje so uvrstili Španijo, Japonsko, Francijo, Avstralijo in ... Ameriko! Združene države Amerike so naredile velik preskok in prehitele globalno konkurenco, saj so si pridobile točke z urejenim poslovnim okoljem, dobrimi letalskimi povezavami in naravnimi viri. Visoka uvrstitev na lestvici je tudi posledica dobrih povezav med mesti, raznolikosti naravnih in kulturnih znamenitosti ter prijaznosti do turistov.

V primerjavi z drugimi državami in celinami Amerika zagotavlja primerno podporo popotnikom in turistom, je lahko dostopna z letalom in je predana trajnostnemu razvoju, kar omogoča stabilen in dolgoročen razvoj turizma.

Popularnost si je pridobila tudi s pomočjo agresivnega oglaševanja, kar je povzročilo, da se vedno več ljudi zaveda, koliko ima Amerika za ponuditi izven najbolj popularnih velemest: parki, narava, živalska raznolikost in kulturna pestrost vabijo turiste, ki želijo spoznati Ameriko v drugačni luči, kot je zgolj New York.