Našli smo 6 načinov, kako lahko zaslužiš preko spleta (ja, kar iz naslonjača!)

Potrebovala boš zgolj prenosni računalnik in bančni račun!

Našli smo 6 načinov, kako lahko zaslužiš preko spleta (ja, kar iz naslonjača!) (foto: Profimedia) Profimedia
6. 12. 2021

Če te dni preživljaš doma in si že zdavnaj pogledala vse Netflix serije, pregledala vsa prosta delovna mesta ali pa si želiš nekaj dodatnega zaslužka (brez, da bi se za to pridružila piramidni shemi), je čas za nekaj produktivnejšega. Delo od doma si lahko priskrbiš tudi sama, Cosmo dekleta pa imamo zate kar 6 načinov, kako! 💪

#1 Rešuj spletne ankete

Gre za najbolj enostaven način zaslužka na spletu. Za to delo ne potrebuješ nobenih izkušenj ali posebnih veščin, reševanje poteka zelo hitro in je lahko precej zabavno. 

TUKAJ lahko najdeš kar 22 spletnih strani, kjer lahko opravljaš delo profesionalne reševalke anket.

Teme anket so zelo raznovrstne, preden začneš z reševanjem, pa si podrobno preberi pogoje, ki jih moraš doseči, da prejmeš plačilo.

#2 Prispevaj 'stock' fotografije

Če uživaš v fotografiji in prej enostavno nisi imela časa fotografije urediti, kaj šele naložiti na splet, je karantena popolna priložnost zate. S svojimi fotografskimi sposobnostmi lahko namreč tudi kaj zaslužiš.

Naloži jih na spletne strani, kot je Shutterstock in vsakič, ko si bo kdo tvojo fotografijo "izposodil", boš prejela določen % od prenosa. Preveri še spletni strani Stocksy in Alamy.

#3 Spletno prevajaj

Če ti tuji jeziki ležijo, je spletno prevajanje in jezikovno urejanje besedil kot naročeno zate. Čas, ki ga temu želiš nameniti, si razporejaš popolnoma sama, plačilo pa običajno dobiš enkrat na teden.

Unbabel in FairLingo sta le eni izmed mnogih spletnih strani, ki ponujajo veliko možnosti za tvoje prevajalske sposobnosti.

Confused Work From Home GIF

#4 Postani spletna inštruktorica

Ker se veliko slovenskih otrok šola od doma ali pa potrebuje dodatno pomoč, je pomanjkanje dodatnih obšolskih inštrukcij seveda veliko.

Če sama obvladaš matematiko, fiziko, angleščino ali kaj drugega iz šolskega učnega programa, nikar ne oklevaj! Enostavno objavi oglas na svojih socialnih omrežjih in prosi prijateljice, za katere veš, da imajo med svojimi prijatelji veliko staršev, da tvojo objavo delijo.

#5 Napiši e-knjigo

V kolikor uživaš v pisanju, imaš sedaj odlično priložnost, da na plan spustiš pisateljico, ki se skriva v tebi. Zagotovo si že slišala za Amazonov Kindle, kjer lahko čisto vsak objavi e-knjigo in postane certificiran pisatelj ali pisateljica. 

Tematika tvoje knjige ni važna - izbereš si jo sama, avtorske pravice ostanejo tebi, Amazon pa si od tvojega zaslužka vzame 30%.

#6 Postani "freelancerka"

Če obvladaš grafično oblikovanje, urejanje socialnih omrežjih ali z lahkoto montiraš video posnetke, se prijavi na spletne strani za freelancerje in dodatno zasluži. Priporočamo ti spletni strani People Per Hour in Fiverr, kjer je na voljo ogromno zanimivih strank s krasnimi projekti.

Bodi pa pozorna tudi na razpise in objave posameznih podjetij. Če si pogumna, se svojim najljubšim z življenjepisom lahko javiš tudi sama!

Instagram Insta GIF by Beauty and the Geek Australia

Svoj internetni zaslužek moraš dodobra nadzorovati ...

Da boš imela svoj zaslužek ves čas pod nadzorom, ti priporočamo, da si na svoj mobilnik preneseš aplikacijo Mobilna banka GO!, ki lično in pregledno prikazuje analitiko mesečne porabe - tudi po različnih segmentih (živila, trgovina, dom, nakupi, prihodki itd.).

Poenostavila bo tvoje bančno poslovanje, tvoje finance pa bodo ves čas pod nadzorom.

... in nekje shraniti, zato je zelo pomembno, kateri banki boš zaupala svojo plačo, prihranke in vodenje računa.

Cosmo karierne strokovnjakinje ti priporočamo UniCredit Bank, kjer že od leta 1991 stremijo k napredku in digitalizaciji procesov, slogan njihove trenutne kampanje pa je "Račun odprem, še preden mi dostavijo kosilo," saj so se do konca leta povezali z dostavljavcem Wolt, ki novim strankam lahko prinese kar 20 EUR dobropisa na Wolt račun. 

UniCredit Bank namreč ponuja nove pakete, ki so prilagojeni tvojim bančnim in nakupnim navadam ter potrebam, na njihovi spletni strani pa lahko izbereš in z le nekaj kliki tudi odpreš tistega, ki najbolj ustreza tvojemu življenjskemu slogu.

Bančni paketi po vaši meri, prilagojeni tudi za mlade

Izbiraj med različnimi paketi ter si ob sklenitvi po spletu zagotovi debetno kartico Mastercard®, ki omogoča tudi spletno nakupovanje, šest mesecev brezplačnega vodenja računa in kar do 40 € nagrade.

Tudi dijakinje in študentke pa lahko svoj bančni račun s paketom Sproščeni za mlade odprete z le nekaj kliki, ob sklenitvi po spletu pa dobite prav tako dobite debetno kartico Mastercard®, ki omogoča tudi spletno nakupovanje, do 30 € nagrade in popolnoma brezplačno vodenje računa do dopolnjenega 27. leta.

Te zanima več? Preberi na www.unicreditbank.si.