Eva Černčič Osojnik: »Pri delu me osrečuje to, da se vsak dan spopadam z novimi izzivi« #CosmoKariera

Na uredništvu Cosmopolitan Slovenija smo se v okviru nove serije podkasta »Cosmo kariera« tokrat pogovarjale z Evo Černčič Osojnik, ki si gradi za žensko morda malce nenavadno, a vsekakor zelo uspešno kariero.

Eva Černčič Osojnik: »Pri delu me osrečuje to, da se vsak dan spopadam z novimi izzivi« #CosmoKariera (foto: AML) AML
1. 12. 2021

Pod pokroviteljstvom UniCredit Bank ti v tej seriji epizod predstavljamo novodobne poklice in mogoče te bomo s tem spodbudili, da tudi sama odkriješ področje, kjer boš prav ti nekoč lahko prestavljala meje.

V drugi epizodi gostimo Evo Černčič Osojnik, ki je trenutno zaposlena kot matematična analitičarka in razvijalka programske opreme v podjetju za razvoj naprednih aplikativnih sistemov.

Dodiplomski študij matematike je Eva dokončala na Univerzi v Southamptonu v Angliji in ga nadgradila še z magistrskim študijem na šoli Imperial College London, ki ga je, prav tako kot dodiplomskega, končala z najvišjo oceno.

Svoje znanje o inteligentnih sistemih je med študijem kalila tudi na Inštitutu Jožef Štefan, zaupala pa nam je še, da poleg razvijanja programske opreme z navdušenjem premaguje tudi plezalne ovire ter uživa v teku in slikanju.

Prisluhni video podkastu:

Na začetku epizode lahko prisluhneš Evinemu razmišljanju o tem, kako kariera pripomore k temu, da se človek počuti zadovoljnega s samim seboj in svojim življenjem, nato pa Eva odgovori tudi na to, zakaj se je odločila za študij v Angliji, kako poteka delo razvijalke programske opreme in kaj jo pri delu najbolj osrečuje.

V pogovoru lahko med drugim izveš, s kakšnimi izzivi se sooča nekdo, ki mora na primer razviti sledilnik za ogrožene živali, kot so nosorogi, levi, sloni in želve.

Eva Černčič Osojnik ti v podkastu serije »Cosmo kariera« predaja svoje poglede na pomen kariere.

Eva je lahko ponosna na to, da opravlja delo, ki se ga večinoma še vedno lotevajo moški, vendar pravi, da se tudi ženske počasi začenjamo zavedati, da to ni samo moško področje.

Pravi, da mora človek predvsem početi nekaj koristnega, da je lahko zadovoljen s samim seboj, obenem pa s svojim delom oziroma kariero seveda skrbi tudi za lastno finančno preskrbljenost oz. varnost.

Pri tem je zelo pomembno tudi, kateri banki boš zaupala svojo plačo, prihranke in vodenje računa.

Cosmo karierne strokovnjakinje ti priporočamo UniCredit Bank, kjer že od leta 1991 stremijo k napredku in digitalizaciji procesov, slogan njihove trenutne kampanje pa je "Račun odprem, še preden mi dostavijo kosilo", saj so se do konca leta povezali z dostavljavcem Wolt, ki novim strankam lahko prinese kar 20 EUR dobropisa na Wolt račun. 

UniCredit Bank namreč ponuja nove pakete, ki so prilagojeni tvojim bančnim in nakupnim navadam ter potrebam, na njihovi spletni strani pa lahko izbereš in z le nekaj kliki tudi odpreš tistega, ki najbolj ustreza tvojemu življenjskemu slogu.

Bančni paketi po tvoji meri, prilagojeni tudi za mlade

Izbiraj med različnimi paketi ter si ob sklenitvi po spletu zagotovi debetno kartico Mastercard®, ki omogoča tudi spletno nakupovanje, šest mesecev brezplačnega vodenja računa in kar do 40 € nagrade.

Tudi dijakinje in študentke pa lahko svoj bančni račun s paketom Sproščeni za mlade odprete z le nekaj kliki, ob sklenitvi po spletu pa dobite debetno kartico Mastercard®, ki omogoča tudi spletno nakupovanje, do 30 € nagrade in popolnoma brezplačno vodenje računa do dopolnjenega 27. leta.

Te zanima več? Preberi na www.unicreditbank.si.