Koliko minut za kunilingus?

29. 8. 2007

Verjeli ali ne, a tu in tam mi fantje pišejo takšna pisma: "Včasih svoje dekle oralno zadovoljujem zelo dolgo časa – a popolnoma brez uspeha. Globoko diha, in ko že mislim, da bo – nič. Mogoče sem malo len, ampak zdi se mi, da je petnajst minut kar precej! Koliko časa je potrebno ženski nuditi jezično obdelavo, da ji že končno pride?"

Ekspertka za seks (to sem jaz LOL) mu je odgovorila takole:

Dragi Niko, na tvoje vprašanje ne morem odgovoriti drugače kot z zelo natančnim in konkretnim odgovorom “zadovoljevati jo moraš toliko časa, dokler ji ne pride”. Ne obstaja neka predvidena minutaža, ki bi sto-odstotno zagotavljala orgazem, saj je le ta odvisen od mnogih drugih dejavnikov, kot pa tvojega pridnega in dolgotrajnega opletanja jezika. Vsaka ženska je drugačna, ko gre za proces seksuanega odziva – nekatere se hitreje odzivajo na določena stimuliranja, druge kasneje, in ja - pri nekaterih moraš na strune igrati nežno, pri drugih bolj na hard in v različnih intervalih.

Vedeti pa moraš, da je ženski orgazmičen potrencial vsakič znova pogojen tudi s sprejemljivkami kot so: stopnja stresa, njena fizična aktivnost, prehranjevanje, jemanje zdravil (tudi kontracepcijskih tablet), alkohola (ki ji lahko v majhnih odmerkih pomaga, da se sprosti, v prevelikih pa sposobnost doživljanja orgazma poslabša). Prav tako je vse odvisno tudi od njene starosti, menstrualnega ciklusa in še česa.

Dokazano je bilo, da je eden od pomembnih dejavnikov tudi ta, da ženska, ki se veliko samozadovljuje, tudi prej dosega orgazme med jezično obdelavo, kot tista, ki to počne redkeje oz. nikoli. Mnoge ženske se lahko do orgazma same pripravijo v pičlih dveh minutah ali še prej, torej bi moralo (v teoriji, seveda) biti enako tudi takrat, ko jo moški zadovoljuje z jezikom. Če pa se vseeno poigramo še s minutami, je v grobem povprečju takšna: od petnajst pa tudi do petinštirideset minut. Sicer pa, kako že pravijo: čas leti hitro, če se imaš fino.