Zaradi orgazma je videla ‘zvezde’

Čeprav izventelesne izkušnje najbolj pogosto povezujemo s travmatičnimi dogodki, klinično smrtjo ali spanjem, pa je sprožilec takšnih doživetij lahko celo ... orgazem!

3. 10. 2008

Prav to se je zgodilo Margaret Birkin, prvič leta 1993.

Po mlačnem zakonu našla strast

“Ko sem spoznala svojega drugega moža, Petra, sem bila stara 46 let.

Moj prvi zakon je trajal 23 let in iz tega zakona imam dva odrasla otroka. Seksualno življenje s svojim bivšim možem bi sicer opisala kot relativno dobro, a brez kakšnih presežkov. V vseh teh 23. letih zakona nisem niti enkrat doživela orgazma. No, ampak potem sva se leta 1993 ločila in skoraj takoj po ločitvi od prvega moža spoznala Petra.”

Seks naenkrat ni bil več tabu

Peter jo je zelo privlačil, še posebno seksualno ...

“Pri svojih 46 letih me je seks naenkrat začel spet zanimati. Pred tem sem bila sramežljiva glede teh stvari in skoraj malo konzervativna, potem pa sem začela eno za drugo prebirati knjige o seksu in študirati seksualne položaje. S Petrom se mi prvič v življenju zgodilo, da med ljubljenjem nisem čutila nobenih notranjih zadržkov. In prvič v življenju sem doživela zares odličen seks!”

In potem se je zgodilo

Nekega večera so bile senzacije še posebno nore.

“Tako sem bila vzburjena, da sem čutila, kot da bi vsak živec mojega telesa napolnilo z živo energijo. Kmalu me je preplavil neverjeten občutek blaženosti, ki se je stopnjeval dokler ... se nisem naenkrat znašla zunaj svojega telesa!

Spomnim se, da sem nekako ‘izstopila’ skozi kronsko čakro (na vrhu glave) in zagledala zaslepljujočo svetlobo.

Najprej sem se prestrašila, da morda umiram, in se zato naslednjih nekaj sekund borila s silo, ki me je odnašala. Spomnim se, da sem Petru celo govorila, kaj se mi tisti trenutek dogaja – bila sem namreč (vem, da se sliši neverjetno) še vedno v telesu, pa vendar z zavestjo zunaj njega - kot duša, duh, kakorkoli to že poimenujete.

In v naslednjem trenutku sem nato ‘švignila’ proti svetlobi in se znašla znotraj čudovite svetlobne krajine, v kraju izjemne lepote. Znašla sem se v neki drugi dimenziji in zares, vse skupaj me je zelo presenetilo ...”

Ko je Margaret čez nekaj časa spontano potegnilo nazaj v telo, se dobro spomni predvsem, kako je bila po tej izkušnji izčrpana. Celo tako zelo, da je naslednjih nekaj noči smo prespala. No, ampak potem sta se s Petrom spet ljubila in ... se je zgodilo še enkrat!

Orgazem kot sprožilec izventelesnosti

Margaret danes ve, da v teh svojih izkušnjah še zdaleč ni osamljena. Ljudje so od nekdaj o orgazmu govorili tudi kot o ‘mali smrti’.

No, Margaret bi mu raje pripisovala prerojevalne učinke. To, kar je doživela v dušnih svetovih, vse občutke in neverjetna spoznanja, ki jih je od tam prinesla nazaj, nikoli ne bo pozabila, do neke mere pa so jo te izkušnje tudi spremenile.

Margaret danes ve, da je življenje veliko bolj skrivnostno, kot je verjela sama in kot verjame večina ljudi, ki jih pozna, pa tudi, da je njeno pravo bistvo entiteta zase in da ima telo le na uporabi.

Več o sprožilcih izventelesnih izkušnjah: tukaj!

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri