Zaradi ljudski vraž živa zgorela

Reuters je pred dnevi poročal, da je starejši zakonski par v mestu Hyderabad v Indiji živ zgorel potem, ko so ju sovaščani obtožili, da naj bi prakticirala črno magijo.

6. 5. 2007

70-letni Sayanna in njegova 61-letna žena, Pochamma, sta kot živi bakli zagorela potem, ko so ju razjarjeni sovaščani polili s kerozinom in nato - brez vsakega usmiljenja – še pritaknili ogenj.

"Ostarela zakonca sta umrla kričeč za pomoč," je o grozljivem dogodku poročala policija. Kot odgovorne za incident so spoznali in aretirali kar šest njunih sovaščanov.

Žrtve praznoverja

Nesrečna zakonca, ki sta se preživljala kot delavca na bližnji kmetiji, sta se v resnici ukvarjala le s tradicionalno medicino in zdravilstvom, žal pa je to na podeželju Indije lahko zelo nevarno. Znano je namreč, da so tam med ljudmi močno razširjena raznoraznaa vraževerja, med katerimi je še posebno živa tudi vera v črno magijo. Nič čudnega torej, da je vsako leto v Indiji na desetine žensk obtoženih za čarovništvo in to pogosto z grozljivimi posledicami.

Napredku navkljub

Takšna in drugačna praznoverja ostajajo zakoreninjena v mislih teh preprostih ljudi navkljub vdoru visoke tehnologije in pospešenega ekonomskega razvoja v teh regijah.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri