Velika blamaža slavne jasnovidke

Samooklicana jasnovidka Sylvia Brown je pred leti javno trdila, da je pogrešani deček mrtev in celo opisala njegovega morilca. Štiri leta kasneje so malega Shawna Hornbecka našli živega in zdravega …

26. 5. 2007

Prerokba, ki jo je Sylvia Brown februarja 2003 javno izrekla na nekem ameriškem tv šovu, je šokirala javnost in globoko užalostila starše pogrešanega dečka, zato pa je bilo veselje ob njegovi vrnitvi toliko večje. A kar je bila dobra novica za dečkove starše, je bila slaba novica za Sylvio.

Popolnoma zgrešila

Sylvia se je zmotila v vseh točkah svoje vizije:

  • deček ni bil mrtev, temveč je bil pred kratkim najden živ in zdrav,
  • več kot očitno torej tudi ni bil nikjer zakopan, še najmanj pa bi ga lahko našli na mestu, ki ga je tako podrobno opisovala,
  • in njegov morilec oz. ugrabitelj, kot se je kasneje izkazalo, ni prav nič ustrezal njenemu detaljnemu opisu.
Brownova se je seveda branila, da ni popolna in da je le bog lahko v vsakem trenutku 100-odstotno točen. Pa vendar, v svojih knjigah se rada pohvali, da so njene prerokbe točne v kar neverjetnih 90-odstotkih. No, tisti, ki redno spremljajo njene javne napovedi pravijo, da njenim trditvam nikakor ne morejo pritrditi, Sylvie Brown pa se je prav zaradi omenjenega primera lotila tudi novinarska ekipa CNN-a.

Serija zgrešenih napovedi

Primer Hornbeck seveda na edini, pri katerem se je Sylvia grdo uštela. Tudi leta 1999 je prepričevala babico pogrešane deklice, Opal Jo Jennings, da so njeno vnukinjo ugrabili trgovci z belim blagom in jo odpeljali na Japonsko. Poslednji ostanki ugrabljene, a tudi umorjene deklice so bili kasneje najdeni v neposredni bližini mesta njenega izginotja.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri