Svojo smrt napovedal v šolskem eseju

‘Zabodli so me. Trikrat so me zabodli v prsi in dvakrat v hrbet’. Te srhljive podrobnosti je brat zvezdnice serije EastEnders zapisal v šolski esej le nekaj tednov pred svojo smrtjo ...

2. 7. 2008

Policija je zaradi suma umora že pridržala štiri temnopolte mladoletnike, s Scotland Yarda pa so povedali, da so omenjeni esej našli dan po njegovi smrti, torej dan po usodni noči, ko je Ben s svojimi prijatelji proslavljal uspešen zaključek šole.

Srhljiva slutnja

16-letni Ben Kinsella, katerega sestra Brooke igra Kelly Taylor v žajfnici EastEnders, je do zadnjega detajla opisal vse okoliščine svoje smrti v šolskem kreativnem eseju le nekaj tednov preden so ga umorili.

V esej je napisal:

‘Zabodli so me. Trikrat so me zabodli v prsi in dvakrat v hrbet. In enkrat v trebuh, da bo mera polna.

Pločnik, na katerem ležim z mojim, tako razmesarjenim hrbtom, se zdi tako hladen. Vse se zdi tako hladno. Vse bolj me prežema otopelost.’

In nadaljuje:

‘Ko gledam svojega potencialnega morilca, vidim, da ta ne občuti nikakršnega obžalovanja zaradi tega, kar bo storil.

Nasprotno. Zaradi zlobnega nasmeha, ki se izriše na njegovem obrazu, mi postane slabo kot še nikoli. V roki predse podrži telefon in z njim klikne proti meni.

Bliskavica. Moje trpljenje bo zdaj le fotografija dejstva, kako pošastna je postala naša družba.

Sprašujem se le, ali si zares zaslužim umreti tukaj, zdaj. Ima vse skupaj kakšen smisel? Ali kdo to ve?’

Svet je zavila tema

V nadaljevanju tega, na nek način jasnovidnega eseja, piše, da je v bolnišnični postelji obkrožen s svojimi bližnjimi, a da se njegov svet zavija v temo, nato pa da se znajde v nebesih.

... in zato te dni o Benu pišejo prav vsi britanski, pa tudi svetovni mediji.

Podobnost med njegovimi domišljijskimi zapisi in resničnimi dogodki, ki so se zgodili v zgodnjih urah minule nedelje, je namreč zares neverjetna.

Odličnjak, ki sta ga najbolj zanimala grafični dizajn in igralstvo, in za katerega sestra pravi, da je imel naravnost ‘zlato srce’, je v noči s sobote na nedeljo v Islingtonu, del severnega Londona, praznoval zaključek šole s svojimi prijatelji. V zgodnjih jutranjih urah pa se je vnel pretep.

Umorjen, ker jih je miril?

Ko se je najstniška drhal na ulici spravila na skupino prijateljev, je skušal pobegniti, vendar so ga počakali v zasedi in ga večkrat zabodli s štirimi različnimi noži. Obležal je na pločniku, v mlaki krvi, povsem blizu dva milijona funtov vredne hiše svojih staršev.

Pravijo, da so si ga morilci izbrali, ker je v sporu skušal igrati mirovnika.

Ben je tisto noč umrl na rokah svojega najboljšega prijatelja Louisa, sina igralke iz serije Birds of a Feather, Linde Robson. Šele v bolnišnici pa so ga razglasili za dejansko mrtvega.

Poziv, da odložijo nože

Benova sestra, 24-letna Brooke, je dan po Benovi smrti javno pozvala britanske najstnike naj, za božjo voljo, odložijo orožje in naj se ubijanje preneha:

“Ben je bil eden najbolj prijaznih in dobrosrčnih fantov, kar jih je ustvaril Bog. Imel je zlato srce. Vedno smo vedeli, da bo v življenju naredil nekaj velikega, a nikoli si ne bi mislila, da bo svetu pustil svoj pečat na tako grozljiv način. Upam, da njegova smrt ne bo zaman in da se bo nesmiselno ubijanje enkrat za vselej končalo.”

Poziv je obrodil sadove

Londonske ulice so te dni preplavili najstniki, ki v imenu Bena protestirajo proti nasilju ...

Več o tem tukaj.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri