Super psihiki v službi ameriške CIE

Ob vsaki obletnici terorističnega napada na Ameriko se vedno znova vprašamo: “Bi lahko dogodke 11. septembra preprečili?”

18. 9. 2007

Manjšo skupino ljudi tam čez lužo pa ta vprašanja spravljajo v še posebno nelagodje.

Da je skrite vladne službe po svetu še kako zanimala morebitna uporaba paranormalnega, ni kakšna večja skrivnost. Tudi ameriško CIO so leta povezovali z raznimi tajnimi projekti, v katerih naj bi sodelovali tudi ameriški psihiki.

Za kako koristne so se (ali se pač niso) izkazali psihiki, pa je težko zagotovo vedeti. Na spletu pa je vsekakor mogoče najti kar nekaj zanimivi spletni povezav na temo psihikov – povezanih z ameriško službo CIA.

Eno zanimivejših tovrstnih poročil naj bi datiralo v leto 1983, ko naj bi skupina ameriških psihikov opozorila vlado na možnost uporabe letal za napade na vladna poslopja v glavnem mestu ZDA. Zapisali naj bi celo ime pilota ugrabljenega letala. To naj bi bilo “Jerry, Gerard ali Geraldo.”

In to, kar je najbolj zanimivo pri vsem skupaj, pa je to, da je bilo teroristu, ki je 11. septembra pilotiral letalo 93, ime Ziad Jerrah, letalu AU 93 pa na koncu ni uspelo doseči njegove tarče v Washingtonu.