Pred Emo je šla k vedeževalcu

“Na Melodijah morja in sonca mi je Danny rekel, naj ga obiščem, da mi bo ‘vrgel karte’, in res sva se zmenila za obisk.”

19. 1. 2008

Petindvajsetletna Gorenjka, Manca Špik, napoveduje, da bo s pesmijo za letošnjo Emo nakazala kar precejšnji premik v svojem glasbenem ustvarjanju, kar naj bi nam dokončno potrdila z nastopom v prvem polfinalnem večeru. Vendar pa ji radovedna žilica ni dala miru, da ne bi vsaj delčka prihodnosti izvedela že vnaprej, zato je obiskala znanega vedeževalca Danijela Šmida - Dannyja.

Prvo srečanje

Manca in Danny sta se prvič srečala in bolje spoznala na letošnjem festivalu Melodij morja in sonca, na katerem je Manca zmagala s pesmijo Baila, baila, baila.

Kot pravita oba, sta se takoj ujela.

“Bil sem izredno prevzet nad njeno energijo in karizmo, ki ju izžareva. Karizme prepoznam oziroma začutim že na daleč, zato sem bil še toliko bolj presenečen nad tem, da naju je usoda nekako postavila v takratno skupno dogajanje,” je povedal Danny in dodal, da Manci glede karizme trenutno ni para kar zadeva slovensko zabavno glasbo.

“Ko sem pred dobrimi 17 leti srečal znano pevko, prav tako Gorenjko, sem imel podobne občutke. Enako je pred nekaj leti veljalo za Sašo Lendero. Zdaj pa se je ta občutek znova prebudil ob srečanju z Manco. Nisem se zmotil, saj je močnejši, kot je bil v obeh naštetih primerih,” še pove Danny.

Karte so padle

“Na Melodijah morja in sonca mi je Danny rekel, naj ga obiščem, da mi bo ‘vrgel karte’, in res sva se zmenila za obisk. Sprva me je bilo malce strah, nato pa sem le zbrala pogum in odšla na vedeževanje,’” je povedala Manca, ki nam je zaupala, kaj ji je Danny napovedal iz kart:

“Nedvomno bo leto 2008 Manci in njenim pevskim podvigom zelo naklonjeno. Čakajo jo različni festivali, na katerih bo vse leto navduševala slovensko obcinstvo, željno dobre in kakovostne glasbe, in na katerih bo, tako kot zna, navduševala s svojimi nastopi, ki so tudi prava paša za oči.”

Naša radovednost pa nam ni dala miru, da ne bi Mance vprašali, ali se je pozanimala glede svojega nastopa in uvrstitve na Emi.

“Res sem ga vprašala tudi to, saj mi je napovedal uspehe na festivalih. Danny je v kartah videl številko devet, pod to zaporedno številko tudi nastopam. Obenem pa je izpostavil še eno številko, ki pa je za zdaj še ne bi rada razkrila. Videli bomo, kako se bo Ema razpletla, saj navsezadnje glasujejo gledalci in poslušalci,” je še povedala Manca, ki pravi, da bo njena skladba znova nekaj posebnega, saj je nabita tako s čustvi kot z energijo.

Nad Manco je navdušen

Najbolj je Dannyja navdušila njena osebnost. Zakaj?

“Ker v srcu ostaja preprosta, pripravljena je prisluhniti vsakomur in ji zvezdništvo ni stopilo v glavo. Ne obnaša se kot zvezdnica, čeprav bi se po vseh slovenskih merilih lahko. V Sloveniji so namreč znane osebnosti, ki izgubijo tla pod nogami po nekaj nastopih na televiziji in so že tako rekoč nedostopne, nečimrne in vzvišene, čeprav ne morejo kaj dosti pokazati. Še bolj žalostno pa je, da jih zaradi nekaj nastopov v medijih praktično nihče niti ne prepozna, a se obnašajo, kot da so zvezde svetovnega kalibra. Najamejo limuzine, se obdajajo s telesnimi stražarji, sprehajajo se s sončnimi ocali in dajejo butaste izjave …Manca pa ni takšna. Je preprosto dekle s čudovitim glasom in stasom, predvsem pa s čutom za soljudi. To na njej občudujem,” se je še razgovoril Danny.

Vir: Lea