Poroka s psom po nasvetu astrologa?

V južni Indiji se je nek moški poročil po nasvetu astrologa. Za tiste kraje to sicer ni nič čudnega, če ne bi bila izbrana nevesta: Njegov pes!

15. 11. 2007

33- letni Indijec Selva Kumar se je te dni poročil s triletno psičko Selvi.

Karmično usojena?

Ženina in nevesto v zakon ni popeljala nesmrtna ljubezen, temveč karmičen dolg. Selva naj bi se s poroko s svojo psičko znebil prekletstva, ki si ga je na glavo nakopal pred 15 leti, ko je ubil dva psa. Že štiri dni po uboju teh dveh mešancev, je namreč Selva zbolel za hudo paralizo in pomagalo ni nobeno znano zdravilo. Potem ko je v iskanju pomoči potrkal že na vsa vrata: od uradne medicine do alternativnih zdravilcev, se je po nasvet zatekel še k astrologu, ki mu je zagotovil, da je edina rešitev njegovega problema ta, da se poroči s psico.

Bizarni poročni obred

Ženin je bil na poročnem ceremonijalu oblečen v belo svečano obleko, medtem ko je ‘nevesta’ nosila poročni roza sari. Obred se je končal tako, da je Selva Kumar nadel svoji ‘ženi’ posvečeno ovratnico in se ob tem zaklel, da bo za svojo ‘ženo’ skrbel - za vedno. Nenavadni poroki je sledila tudi gostija, na kateri sta se ženin in ‘nevesta’ pogostila z njeno najljubšo hrano – žemljicami.