Mojstri Feng šuija v Pekingu spet iskani

Nekateri uradniki komunistične Kitajske se zadnje čase vse pogosteje obračajo po nasvete k mojstrom Feng šuija, je iz Pekinga poročal Reuters.

21. 5. 2007

Od leta 1949 so bili mojstri Feng šuija ‘izgani’ iz javne sfere, češ da gre le za navadno vraževerje, zdaj pa nekateri veliki poslovneži in pomembni uradniki spet plačujejo mastne honorarje za njihove nasvete. Najbolj iskane so informacije o ugodnih smereh neba, postavitvi pohištva in po talismanih, ki naj bi varovali pred ‘zlimi duhovi’ konkurentov.

Predniki se obračajo v grobu

Nek starejši uradnik iz province Če Jiang je po nasvetu mojstra Feng šuija premaknil celo družinsko grobnico - in to skupaj z ostanki svojih prednikov - v več tisoč milj oddaljeno vznožje kitajskega višavja.

Feng šuij za poštenost na sodišču

Nek pekinški časopis pa je poročal, da so sodišče v nekem večjem kitajskem mestu preuredili po nareku nekega Feng šuij mojstra, a šele potem, ko so bili kar trije sodniki iz tega sodišča obsojeni za jemanje podkupnine.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri