Mafijski posli na Emi

Na Emi smo zdaj že vajeni takšnih in drugačnih škandalov, da o namigovanjih, da v ozadju vedno stoji takšna ali drugačna kuhinja ne govorimo. Zdaj pa se je v vse skupaj vmešala še mafija …

31. 1. 2007

No, bolj za hec kot zares, seveda. Gre za nastop Don Vita Corleoneja, ki bo na Emi pel pesem Bella Mia. Desna in leva roka mafijskega šefa bosta za to priložnost Mišo in Jože Kontrec iz skupine Langa, s svojimi vokali pa ga bodo podprli še Žrebci iz TLP-ja. Pod hudomušno besedilo in glasbo s siciljanskim pridihom sta se podpisala člana zasedbe Mi2, Jernej Dirnbek in Egon Herman, za aranžma pa gre zasluge pripisati Nikoli Sekuloviču (znan po sodelovanju z Demolition Group, Laibach, v zadnjem času pa Dan D).

Ker nas je med vsemi nastopajočimi na Emi najbolj zintrigirala prav zabavna gangsterska zasedba, smo njihove zvezde vzeli pod drobnogled in ugotovili naslednje:

Mentor in mecen: Venera

Že površen pregled njihovih natalnih kart pokaže neverjetno naključje. Ker astrologi v slednja ne verjamemo, pripisujemo to, da imajo Don, Jernej, Marko in Egon ascendent položen v znamenje umetnikom naklonjene Tehtnice, a tudi pri ostalih je to znamenje tako ali drugače poudarjeno, kar prstu usode. Vladar Tehtnice je namreč Venera, ta pa svojim varovancem podarja priljudnost, uglajenost in ljubezen do vsega, kar je lepo – ne le lepih žensk, temveč tudi umetnosti na splošno. In artistični asortiman je lahko zelo širok: Venera je namreč muza glasbenikov, igralcev, pesnikov, pisateljev, slikarjev … in očitno je zdaj na vrsti še petje!

Mafijec mehkega srca

Mafijskemu botru smo seveda namenili še posebno pozornost, zato nam ni ušlo, da se v 10. hiši karte – torej hiši kariere in uspeha – v obljubah slave in prestiža kopljeta tako Sonce kot Venera. Uspeh sicer prihaja z angažiranostjo in trdim delom, a ne brez pomoči lastnih sposobnosti in karakternih odlik, med katerimi še posebno izstopa inteligenca. V javnosti zato daje vtis vitalnega, ponosnega in močnega človeka, tisti, ki ga bolje poznajo, pa vedo, da je pod vplivom občutljivega in muhastega Raka ter Lune v Biku lahko zelo trmast, a vedno tudi domiseln.

Naj vse ostane v družini

Donu bosta na nastopu stala ob strani brata Kontrec, po zvezdah sodeč pa sta odigrala eno ključnih vlog tudi pri pripravah skupine za Emo. Jože s Soncem v Tehtnicah in Luno v Strelcu je namreč gorečnež, ki je vedno znova preplavljen z idejami, ki jih enostavno mora deliti z drugimi. Njegov mlajši brat Mišo, ki je zaradi Sonca v Dvojčkih in Lune v Devici nekakšen latenten intelektualec, pa se zaradi Lune v Devici gotovo ni obotavljal z dobronamernimi in konstruktivnimi kritikami.

Moč trojnega vokala

In kdo bi si mislil, da bodo v mafijske posle zvabili tudi vsestranske Žrebce.

Ognjeviti in dinamični Žrebec A, znan po svoji neposrednosti, se ponujeni priložnosti gotovo ni prav veliko upiral. Za Ovna z Lunom v Strelcu je življenje pač ena sama velika avantura, glasba pa mu očitno tudi ni tuja - že zaradi omenjenega ascendenta v Tehtnici, seveda.

Bister in praktično orientirani Žrebec B je nenavadnemu projektu verjetno prižgal zeleno luč šele po krajšem premisleku, njegova žarometov željna Luna v 10. hiši pa je bila tista, ki je jeziček tehtnice nazadnje le usodno prevagala. In sumimo, da je tudi Žrebca C tiste dni 'nosila' Luna. Če ga je, položena v vizionarskega Vodnarja, eno tistih noči obdarila tudi s sanjami o Helsinkih, lahko z gotovostjo rečemo, da imajo vsak svojo vozovnico že v svojih rokah!

In nenazadnje …

… gredo posebne zasluge za ta evrovizijski projekt tudi živahnemu, razposajenemu in zaradi Lune v Dvojčkih tudi nekoliko nervoznemu Egonu, ki je spevno Bello Mio uglasbil.

Za besedilo gre iskati 'krivca' v Jerneju, ki ga je Luna v Ribah prežela z nekoliko odzemljenimi in mističnimi kvalitetami, ascendent v Tehtnici in Venera v 11. hiši pa potrdila njegove umetniške tendence. S pomočjo prijateljev in v natalni karti lepo vidne zaščite velikega trigona mu uspeh na izbranem področju ne more uiti. V takšno strukturo so se postavile tudi zvezde študioznega in razmišjujočega Nikola, zato tudi njemu življenje vedno znova streže z odličnimi priložnostmi.

Rojstni podatki:

Don, 18. 7. 1968

Jože, 23. 10. 1971

Mišo, 20. 6. 1980

Žrebec A, 31. 3. 1975

Žrebec B, 5.11. 1974

Žrebec C, 24.12 1976

Jernej, 5. 9. 1971

Nikola, 25. 12. 1966

Egon, 5. 12.1968

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri