Ko sanjski svet postane resničnost

Sanje so sestavni del naših življenj. Le nekatere sanje se pozneje v življenju tudi dejansko uresničijo ...

8. 11. 2009

... spet druge pa razkrivajo globlji pomen. Še posebej kadar nas iz sna prebudijo izrazito nenavadne sanje, se radi vprašamo, kaj naj bi pomenile.

Sporočila nezavednega

Vsake sanje, ne glede na njihov značaj, nosijo v sebi določeno sporočilo.

Tako na primer obstajajo posebne jasnovidne sanje, ki sporočajo prihodnost in so predvsem povezane s pomembnimi dogodki v življenju. Ker jih je težko ločevati od običajnih sanj, je pomembno, da jim posvetimo posebno pozornost. Še posebej priporočljivo je pisanje 'sanjskega dnevnika'. Če si sanje redno zapisuješ, je razumevanje globljih sanjskih sporočil precej lažje.

Pri interpretiranju sanjskih sporočil se zanesi predvsem na svojo intuicijo. Po intenzivnih sanjah navadno globoko v sebi čutiš, da ti želijo sanje nekaj sporočiti. Ne moreš jih pozabiti, obenem pa se ti ob misli nanje porajajo številna vprašanja, kot da bi te sanjske slike dobesedno klicale, da jim posvetiš pozornost. Sploh ni pomembno, kateri dan si sanjala, ali je bilo to v četrtek ali petek ali je bilo to v času polne lune ali ne.

Vsak človek ima namreč svoje astrološke dni, pozitivne ali negativne, ko je bolj dovzeten za sanjska sporočila, ki so jasnovidna ali pa le plod nezavednega. Pomembno pa je, da odgovorov ne iščeš v simbolni govorici, ki je zapisana v različnih sanjskih knjigah, temveč v sebi. Ko boš analizirala sanjske slike, njihov simbolni pomen, ki velja samo zate, in zunanje dejavnike, ki trenutno vplivajo na tvoje življenje, boš veliko lažje dešifrirala sporočila, ki so namenjena samo tebi.

Čeprav morda zveni nenavadno, nas naša podzavest pozna veliko bolje, kot se poznamo sami. To pa zato, ker deluje povsem neodvisno od naše zavesti in zelo natančno ter nemoteno predeluje vsa naša doživljanja in izkušnje. Tako lahko predvidi vsak naš življenjski korak – opominja na pomembne ali manj pomembne dogodke, neprijetnosti ali sijajne uspehe.

Nekaj let do uresničitve

Preroške sanje lahko delimo na več vrst:

  • resnične jasnovidne sanje,
  • svarilne sanje,
  • telepatske in kolektivne sanje,
  • sanje o razkritju ali ustvarjalnem razodetju.

Naloga človekove psihe je, da nas zaščiti. Tako nam na primer svarilne sanje sporočajo, da smo v dejanjih ali mislih skrenili s poti, in nas želijo zaščititi pred neugodnimi posledicami. Tako kot je to značilno za jasnovidne sanje, tudi svarilne sanje sanjamo v globokem snu od ene do četrte ure ponoči. Narekujejo nam, da si v budnem stanju njihovo 'svarilo' vtisnemo v spomin. Zanimivo je, da je naša podzavest usmerjena predvsem na naše delovanje in počutje, šele nato se osredotoča na osebno sfero, družbeno življenje in finančno premoženje.

Svarilna sanjska znamenja nas lahko spremljajo in opozarjajo tudi več let ali celo desetletij vnaprej. Eden izmed takšnih primerov so na primer sanje, ki odkrivajo bolezni. Če sanjamo o vojnah, katastrofah ali telesnih bolečinah, se je vredno potruditi in jih pazljivo proučiti. Vojaške operacije v sanjah nakazujejo na morebiten konflikt in sporočajo, da je potrebna precejšnja pazljivost pri odnosih z ljudmi. Eksplozije, požari in telesne poškodbe pomenijo, da se ti lahko poslabša zdravstveno stanje.

Kolektivno nezavedno

Katastrofe lahko sporočajo realne dogodke ali pa imajo simboličen pomen. Znano je, da ljudje na različnih koncih sveta pred velikimi naravnimi katastrofami množično sanjajo, kaj se bo zgodilo. Takšne sanje imenujemo kolektivne jasnovidne sanje. Tako so se pred kratkim pred cunamiji leta 2004, ki so prizadeli Tajsko, Sumatro in druga območja v Indoneziji, in terorističnimi napadi, ki so se zgodili 11. septembra 2001 v Združenih državah Amerike, številni prebivalci našega planeta prebujali iz težkih sanj s katastrofičnimi vizijami, ki so napovedovale tragične dogodke.

Jasnovidne sanje sanjamo redkeje, napovedujejo pa pomembnejše dogodke, tako pozitivne (na primer srečanje s sanjskim moškim) kot negativne (na primer smrt sorodnika). Te so pogostejše, saj je samoohranitveni človeški nagon najbolj prvinski in nas želi prek sanj opozoriti, kaj nas čaka. Ko gre za življenje in smrt, se nam v sanjah navadno izriše natančna kopija dogodkov, v drugih primerih pa je ključ do odgovora v simbolni govorici. Občutki pri teh sanjah niso nikoli prijetni. Težave lahko preprečimo, če smo v tednu, ki sledi, previdnejši in bolj dovzetni za spremembe lastnih neustreznih navad.

Telepatske sanje napovedujejo druženje s kolegi ali obisk prijateljice, ki je že dolgo niste videli. Te sanje so plod močnih energetskih vezi med ljudmi in na podlagi teh sanj se lahko dokopljemo do različnih informacij, povezanih z nekom, ki nam je blizu.

V skupino preroških sanj spadajo tudi ustvarjalna razodetja, sanje, ki razkrivajo edinstvena odkritja. Zahvaljujoč nočnim videnjem znanstvenikov in izumiteljev, je človeštvo postalo bogatejše za Mendelejevo tablico, kemično formulo bencina in šivalni stroj. V budnem stanju ima človekova zavest določene omejitve, med spanjem, ko prevlada naše nezavedno polje, pa se meje zaznave razširijo. Takrat se iz nakopičenih podatkov, ki bivajo v naši podzavesti, izluščijo informacije, ki razkrivajo moč našega nezavednega in nam dajo možnost, da vstopimo v kolektivni spomin. Prav tu pa so informacije, s pomočjo katerih znanstveniki in izumitelji pridejo do pomembnih odkritij, ki koristijo celotnemu človeštvu.

Ekskluzivno

Senzacija z zamudo

Ameriški novinar E. Sampson je leta 1883 sanjal o izbruhu vulkana. Na tisoče otočanov je v njegovih sanjah bežalo proti morju, toda žareča lava jih je neusmiljeno dohitevala. Takšno sanjsko moro je doživel, ko se je nekega večera zadržal v časopisni redakciji pozno v noč in tam zadremal. Ko se je pretresen zbudil, si je sanjske slike zapisal na list papirja in odšel domov.

Zjutraj je na prvi strani časopisa zagledal članek, v katerem so bile opisane podrobnosti, ki jih je le nekaj ur prej videl v svojih sanjah, a se je izkazalo, da so njegov podrobni opis, ki ga je pustil v redakciji, našli njegovi kolegi in novico objavili, misleč, da je sporočilo prejel prek telegrafske povezave. Članek je sprožil pravo senzacijo, žal pa novica tudi po dveh dneh ni bila potrjena, zato so novinarja odpustili. Tretji dan pa je v redakcijo prispelo sporočilo o izbruhu vulkana Krakatau, ki leži med Sumatro in otočjem Jave v Indoneziji, ki še danes velja za eno največjih naravnih katastrof.

Tragedija se je zgodila prav na tisto noč, ko je o njej sanjal Sampson.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri