Bog spet na zatožni klopi

Nek ameriški politik se je namenil izzvati ameriški sodni sistem. Tožil bo namreč boga!

20. 9. 2007

Senator Ernie Chambers je vložil obtožnico zoper Vsemogočnega, češ da povzroča masovno ‘smrt, uničenje in številna druga grozodejstva’, so te dni poročali v časniku Nebraska State Paper. Od sodišča še zahteva, da mu preprečijo nadaljne delovanje po njemu lastnih ‘skrivnostnih poteh’.

Tožba iz principa

Chambers je to predrzno tožbo vložil na sodišču v Omahi v Nebraski, da bi tako dokazal, da je dandanes mogoče vložiti tožbo že zaradi česarkoli in proti zares komurkoli. Gre torej za tožbo iz principa, za katero se je odločil potem, ko je zvezno sodišče razsodilo, da v primerih spolnih deliktov priče ne smejo uporabljati nekaterih, točno določenih besed: “Ljudem se bo ta tožba morda zdela nora in neresna, a gre za to, da poskušam z njo pokazati na nekaj zelo pomembnih dejstev.”

Dosje je Biblija

Zanimivo je, da se je v svoji vlogi skliceval kar na Biblijo, še posebno na tisti del, ko ta piše o povzročanju “kataklizmičnih katastrof, katerih posledica so množične smrti, uničenja in groza milijonov in milijonov prebivalcev zemlje’. In to vključuje vse od ‘grozljivih poplav, nezaslišanih potresov, strašanskih hurikanov, srhvzbujajočih tornadov, nalezljivih kužnih bolezni, krutih lakot, izčrpavajočih suš, genocidnih vojn, prirojenih hib in podobno.’

O vsem obveščen

Zapisal je tudi, da je naslovnika tožbe o vsem skupaj že obvestil tako, da je na ves glas vpil: “Pridi! Prikaži se, kjerkoli že si ...!” In glede na to, da naj bi veljalo, da je Bog vseprisoten in vseveden, je še prepričan, da ga bo roka zakona lahko dosegla, pa tudi, da gotovo že ve na katerem sodišču je zoper njega vložena obtožnica ...

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri