Angleška vas, v kateri najbolj straši

Vas Prestbury je znana po tem, da v njej kar mrgoli prikazni in duhov. Izbrali so jo celo za najbolj ‘obsedeno’ vas na otoku. Pa je na tem kaj resnice?

3. 1. 2008

Zgodovinski arhivi vasi so polni zgodb o raznih prikazovanjih, zato jo turisti, ki jih zanima paranormalno, množično obiskujejo.

Gneča okoli župnišča

Pravijo, da na poteh vasi straši več kot 20 duhov, od katerih je najbolj znan duh Črnega Abbota. Slednjega so večkrat videli tudi v cerkvi, na cerkvenem dvorišču, pa tudi na glavni cesti in v okolici župnišča.

Kar nekaj fotografov danes trdi, da so čudne prikazni, ki so tavale po ulicah, ujeli tudi v svoje objektive. Hja, z bolj ali manj prepričljivimi rezultati ...

Nič videl, a veliko slišal

A če kdo, bi moral o prikaznih največ vedeti 81-letni upokojeni oskrbnik ‘obsedenih’ objektov, Tudor Williams, ki je bil zadnjih 47 letih na tekočem z vsem, kar se je v vasi zgodilo.

“Če sem čisto iskren, v vseh teh letih niti enkrat nisem videl kakšenga duha, mi je pa zato o svojih videnjih pripovedovalo več zelo senzitvnih ljudi,” je povedal.

“Neka gospa mi je nekoč zaupala, da je na poti k svoji materi skozi okno videla prikazen, ki je sedela na zofi. Ko pa je stopila v notranjost hiše, ji je njena mama zagotavljala, da ni bilo v dnevni sobi nikogar.”