Zunaj je NOVI Cosmo! TA številka te bo pozitivno presenetila (+priložili smo MEGA DARILO)

Vanjo smo zapakirali življenjske nasvete in trike, ki jim boš to pomlad z veseljem sledila! Preberi, kaj vse smo ti pripravile. 

Zunaj je NOVI Cosmo! TA številka te bo pozitivno presenetila (+priložili smo MEGA DARILO) (foto: Cosmopolitan Slovenija) Cosmopolitan Slovenija
31. 3. 2022

V vsem tem eko svetu sem še vedno zelena ...

... kar pa ne pomeni, da se vsak mesec ne trudim glede okolja postati bolj modra.

V prejšnji številki, ko smo pisale o pomladnih modnih trendih, je naša modna urednica Katja zeleno barvo izbrala za naj barvo te sezone. V tej številki smo z njo (no, z nekoliko drugačnim razlogom) pobarvale kar vso revijo, saj smo v čast svetovnemu dnevu Zemlje, ki ga praznujemo aprila, tudi letos zate pripravile cel kup 'zelenih' vsebin, ki lahko tvoje življenje spremenijo na bolje.

Ne bom ti lagala – na uredništvu smo še daleč od eko bojevnic ali zavetih zelenih aktivistk, lahko pa ti povem, da se z vsakim dnem – tudi po zaslugi naše Nine in Maje, ki si prej omenjena naziva zagotovo zaslužita – trudimo, da vsak mesec izboljšamo vsaj eno stvar, ki smo jo do zdaj počele, pa ni bila ravno okolju prijazna.

Vključno s tem, da naše lepotne omarice v veliki večini zdaj že polnijo slovenski izdelki, narejeni iz naravnih sestavin (kateri točno, lahko preveriš na strani 22). Naša modna urednica Katja nas vse pogosteje prepriča, da namesto v 'običajno' trgovino zavijemo v tisto, ki prodaja modo iz druge roke.

Ti lahko na primer namignem, da sem si za to pomlad kupila vintidž kaki hlače Ralph Lauren, za katere sem odštela le 12 evrov?

In potem je tu tudi zgodba, zaradi katere sem se že stokrat želela pogrezniti naravnost v zemljo. Zdaj verjetno že ptički na veji čivkajo, da je menstrualna skodelica zelena alternativa tampona, in ker so jo že pred leti pridno začele uporabljati moje prijateljice, sem ji želela priložnost dati tudi sama. Joj, no, ne bom dolgovezila, ampak če želiš slišati, zakaj me še danes zmrazi po telesu, ko mi kdo omeni menstrualno skodelico, skoči na stran 82 in uživaj v drami. Kajti jaz nikoli ne naredim neke mini drame, to je vedno spektakel.

S to številko te torej nikakor ne želimo spomniti na vse tiste stvari, ki jih še ne počneš za okolje, ampak te spodbuditi, da tudi najmanjše spremembe štejejo. Tudi če bodo tvoji začetki ... dramatični.


- Kaja Berlot, izvršna in spletna urednica Cosmopolitan Slovenija