Znova odprt razpis za štipendije Za ženske v znanosti

L'Oreal in Unesco sta objavila že 10. razpis za štipendije Za ženske v znanosti s katerim izpostavljata pomen in vlogo žensk v znanosti ter nagrajujeta njihovo odličnost.

Znova odprt razpis za štipendije Za ženske v znanosti (foto: promocijsko gradivo) promocijsko gradivo
7. 10. 2015

Program »Za ženske v znanosti« je nagradil že 25 izjemnih raziskovalk v Sloveniji in več kot 2000 žensk iz več kot 100 držav po svetu.

Položaj žensk v znanosti je, ne samo v Sloveniji, temveč tudi po svetu, kljub premikom v zadnjih letih, še vedno neenak, zato nacionalni program spodbuja udejstvovanje žensk na področju znanosti in pri odločanju za znanstveno pot.

Poleg nacionalne štipendije, kandidatkam ponuja tudi možnost prijave na mednarodni program štipendiranja, International Rising Talents.

Na razpis se lahko prijavijo raziskovalke, ki so v zadnjem letu doktorskega študija naravoslovnih znanosti, biotehnike ali medicine.

Prijava je možna med 1. in 30. oktobrom 2015 na spletnem naslovu www.unesco.si.

Vloge za štipendijo z ustrezno dokumentacijo bosta vrednotila ocenjevalna skupina ter nacionalni odbor, prejemnice štipendij pa bodo razglašene v februarju 2016. Najbolje ocenjena štipendistka iz nacionalnega izbora se bo lahko prijavila za mednarodno štipendijo, ki se bo podeljevala v okviru mednarodnega programa International Rising Talents.

Več o programu Za ženske v znanosti si lahko ogledaš na Facebook strani Za ženske v znanosti in You Tube kanalu Za ženske v znanosti. Aktualne novice o ženskih znanstvenicah, ki delujejo na področju znanstvenega napredka in njihovih dosežkih si lahko preberete tudi na portalu L'Orealove fundacije DiscovHer.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri