Znova EVAKUIRAJO: "Zaslišale so se tri eksplozije, ogenj se je razširil na drugo stran hriba"

"Nebo se je kar naenkrat obarvalo oranžno, skozi okno sem videla, da se ogenj širi v naši smeri," pravi naša sodelavka z Goriške.

Znova EVAKUIRAJO: "Zaslišale so se tri eksplozije, ogenj se je razširil na drugo stran hriba" (foto: Profimedia) Profimedia
22. 7. 2022

Današnji dan so gasilci pričakovali s cmokom v grlu, saj je za to popoldne napovedan ojačan veter iz smeri morja proti notranjosti.

Da se je ogenj znova okrepil zdaj pričajo tudi domačini, ki pravijo, da so pred približno eno uro zaslišali tri eksplozije, ogenj pa se je nato razširil po goriški strani Krasa, po bregu desno od kraja Miren, kjer je gorelo predvčerajšnjim.

Znova so evakuacijske sirene zadonele v treh vaseh: v Opatjem selu, Hudem Logu in Novi vasi.

"Za evakuacijo smo se odločili zaradi dima. Po mojih informacijah se je veliko dima nabralo v Opatjem selu, ki lahko povzroči velike težave. Zbirno mesto za vse prebivalce evakuiranih vasi je v športnem parku Hit šport center v Šempetru pri Gorici, pomembno pa je, da ljudje izberejo cesto proti Lokvici, saj je tista proti Mirnu zaradi gašenja zaprta," je povedal župan občine Miren-Kostanjevica in dodal, da je prioritetna naloga gasilcev ta, da zaščitijo nasilja in hiše.

Zgovorne so tudi fotografije, ki jih na Facebooku delijo bralci (na fotografiji je pogled proti kraju Vrtoče):

"Požar se je v le nekaj minuhah razširil čez cel hrib," pravi ena od bralk, ki situacijo spremlja iz kraja Vrtojba.

Požar naj bi se po poročanju bralcev zdaj širil proti Trstelju, česar so se gasilci včeraj in danes najbolj bali. Trstelj je namreč obkrožen z večjimi področji gozda, kar pomeni, da bi se ogenj lahko zelo hitro širil. 

Kako razširjen je požar v tem trenutku na goriški strani pričajo tudi fotografije naše sodelavke, posnete v kraju Šempeter pri Gorici.

Fotografije: KB, Profimedia