Znaš izbrati idealne mehurčke k prazničnim jedem? Tole je hitri tečaj zate!

K dobri praznični hrani se prileže dobra penina, ne le kot aperitiv, ampak tudi kot popolna spremljava jedem. Očaraj in začaraj svojo družbo (in sebe) s temi namigi ...

Znaš izbrati idealne mehurčke k prazničnim jedem? Tole je hitri tečaj zate! (foto: PROMO) PROMO
10. 12. 2019 | Promocijsko sporočilo


Za še bolj intenziven okus!

Penine so običajno postrežene kot aperitiv ali pijača, s katero nazdravimo, a so vsekakor lahko veliko več kot to. Polsuho in suho penino, ki spodbuja tek in okrepi okus hrane, lahko čudovito prepletaš z različnimi glavnimi jedmi na praznični mizi, sladko ali polsladko pa postrežeš ob različnih sladicah. Zadnja še zlasti prija ob čokoladi, bodi le pozorna, da je penina slajša od jedi. Polsuha in suha penina pa bosta najlepše dopolnili slano hrano, prigrizke, dimljenega lososa, suši, različno meso in sir. 

Dodaten namig: Penino lahko uporabiš tudi ob pripravi jedi in s tem še dodatno nadgradiš veličastno praznično pojedino. 

Kako izbereš & postrežeš zapeljive mehurčke?

Ko izbiraš penino, bodi pozorna, da so mehurčki v njej drobni, kot nanizani v nežno verižico, in da jih je veliko. Če se v kozarcu ohranijo dalj časa, si gotovo izbrala dobro penino. Kakovost penin linije Jeruzalem Ormož se skriva prav v njenih zapeljivih mehurčkih.

Prvo pravilo postrežbe penine je, da jo vedno ponudiš dovolj ohlajeno, in sicer med 6 in 8 °C. Pri tej temperaturi boš steklenico tudi lažje odprla, zamašek ne bo počil in penina ne bo prehitro stekla iz steklenice.

Dodaten namig: Letošnjim praznikom nazdravi z novo polsuho penino Ice Edition Jeruzalem Ormož ali njeno sladko sorodnico Muškatno penino, praznične trenutke pa potem lovi pod #mojnajtrenutek.

Dama v rožnatem je Muškatna penina 

Ta nepogrešljiva in priljubljena spremljevalka prazničnih trenutkov v krogu najbližjih je živahna, sveža in lahkotna. S svojimi igrivimi nežnimi mehurčki bo Muškatna penina Jeruzalem Ormož poskrbela za nazdravljanje nepozabnim trenutkov iztekajočega se leta in ti pomagala, da boš v družbi pravih ljudi te za vedno odtisnila v knjigo spominov.

Navdušuje s svojo značilno muškatno cvetlico in harmonijo okusov, ki so jih vinarji iz vinske kleti Puklavec Family Wines ujeli pod prepoznavno rožnato obleko. Muškatna penina je pridelana po charmat postopku, v katerem vino iz sorte muškat ottonel spretne roke enologa predelajo v prepoznavno mehurčkastno simfonijo. Zaradi svoje lahkotnosti in svežine je Muškatna penina ena od najbolj priljubljenih pijač za najrazličnejše priložnosti – od decembrskih praznovanj pa do bolj umirjenih trenutkov s prijatelji in najdražjimi.
 
Muškatna penina je odličen aperitiv, mehurčki pa bodo v tebi spodbudili željo po okušanju sladic in drugih dobrot, ki te bodo obdajale v prazničnem času.

Nova in bleščeča Ice Edition 

Letošnjim praznikom pa lahko nazdraviš tudi z novo penino Ice Edition Jeruzalem Ormož, ki je v zimsko-praznično preobleko ujela edinstvene in prepoznavne mehurčke. Pokloni se letošnjim nepozabnim trenutkom in jih s penino, odeto v tisočere ledene bleščice, pospremi v zakladnico najlepših življenjskih trenutkov.

Ta penina je posluha penina, pridelana po charmat postopku iz sort chardonnay in beli pinot. Ice Edition ni namenjena filozofiranju, temveč uživanju. Obožuje praznike in zimsko idilo, odlično se počuti na smučiščih pa tudi na toplem ob kaminu. V kozarcu te bo navdušila z aromami citrusov, rumenega sadja s pridihom cvetličnih in mandljevih not. Že ime penine pa nakazuje, da se uživa prijetno ohlajena ali s kocko ledu.

Ormoški enologi so jo ustvarili s preprostim namenom: za družbo, prijatelje, družino, za decembrska slavja, novoletne zdravice, prijateljska druženja in praznična obdarovanja.

Zdaj pa samo še uživaj v dobri družbi, ob dobri hrani in penini, ki jo je izbral tvoj okus.

Minister za zdravje opozarja: Prekomerno pitje alkohola lahko škoduje zdravju.