Znani Slovenci stopili skupaj za malega Vilijema Julijana, ki se bori s smrtonosno boleznijo

Zagotovo si v teh dneh že slišala pretresljivo zgodbo dečka Viljema Julijana, ki se bori s smrtonosno boleznijo. Vilijem Julijan in njegovi starši so v teh dneh deležni čudovite podpore.

Znani Slovenci stopili skupaj za malega Vilijema Julijana, ki se bori s smrtonosno boleznijo (foto: Mediavibre) Mediavibre
27. 8. 2018

Glasbenik Gregor Bezenšek ml. (SoulGreg Artist) in njegova žena Nina preživljata težke čase. Njun sin Vilijem Julijan ima neozdravljivo smrtonosno genetsko bolezen gangliozidozo GM1 tip 1.

Fantek Viljijem Julijan se je rodil popolnoma zdrav, …

… kot velika sreča mladi družinici – Gregor in Nina imata tudi hčerkico – po dobrem mesecu so se začele težave. In nato diagnoza. Izjemno redka bolezen, za katero ni zdravila. In tiste besede: otrok bo umrl.

Po napovedih zdravnikov ima pred seboj žal samo še nekaj mesecev življenja in luč v njem iz tedna v teden čedalje bolj ugaša, medtem ko lahko njegova starša to samo nemočno spremljata.

Si predstavljaš to grozo?

Ker sta Nina in Gregor velika borca in ker njuni prijatelji vedo, kaj preživljata, ker vedo, koliko Gregu pomeni glasba, v čast malemu dečku in njegovemu kratkemu življenju organizirajo koncert. Tako bodo staršema pokazali, da jim je mar, da ju podpirajo.

V zgodbo se je naključno vpletla tudi Rebeka Dremelj

Ta je z objavo na Facebooku dosegla, da bodo sprva odpovedani dobrodelni koncert zaradi premajhnega odziva slovenskih pevcev sedaj vseeno izvedli.

Sprva je udeležbo na dobrodelnem koncertu potrdilo le pet slovenskih izvajalcev, kar je pevko Rebeko Dremelj tako razjezilo, da je stvari vzela v svoje roke in glasbene kolege k sodelovanju povabila kar prek družbenih omrežij.

Odziv je bil navdušujoč, saj je le v nekaj dneh dosegla več tisoč všečkov in komentarjev, in kar je najpomembnejše, tudi pozitivne odgovore znanih pevcev in pevk, ki so izrazili svojo podporo malemu junaku, 22-mesečnemu Viljemu Julijanu.

Dobrodelni koncert za Viljema Julijana bo 11. septembra v Križankah v Ljubljani!

V prvi vrsti je namenjen moralni in človeški podpori Viljemu Julijanu in njegovi družini ter s tem vsem otrokom z neozdravljivimi, s smrtonosnimi ali težkimi boleznimi in njihovim svojcem, da zmorejo v tako hudi življenjski situaciji.

S prireditvijo pa bodo hkrati počastili kratko življenje tega ljubljenega fantka in vseh otrok s podobno usodo ter jim s tem izkazali veliko vrednost njihovega obstoja ne glede na to, kako kratek bo.

Viljem Julijan bo tako imel še dodaten pečat v svetu in med ljudmi, kar bo staršema ogromno pomenilo.

Častni pokrovitelj dobrodelnega koncerta je predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.

Na koncertu pa bodo nastopili znani glasbeniki Nina Pušar, Maja Keuc, Nuša Derenda, Isaac Palma, Werner, Rebeka Dremelj, Saša Lendero, Samuel Lucas, Nermin Puškar, KiNG FOO, Marko Vozelj, Manca Špik, Matevž Šalehar – Hamo idr.

Program bo povezoval voditelj Boštjan Romih s sovoditeljico Ajdo Bezenšek Špetič.

Več informacij o dogodku najdeš TUKAJ.

Pridi ga podpreti tudi ti, vstopnice so že na voljo na tem spletnem mestu. 

S sredstvi, ki se bodo zbrala s prodajo vstopnic, bodo lahko krili stroške koncerta, hkrati pa se bo na željo pobudnika koncerta in prijatelja staršev Viljema Julijana, dr. Nejca Jelena, del sredstev podaril za nego Viljema Julijana.

Preberi še: VSE podrobnosti o tem, kako je Meghan Markle praznovala svoj 37. rojstni dan na kraljevem dvoru

Priporočamo tudi: Tisa je sr(e)čna izbranka sina Boruta Pahorja!