ZnaČAJ znanosti in volkovi v Hiši eksperimentov

V četrtek, 28. 11., ob 19.00 te Hiša eksperimentov in Univerza v Ljubljani, Zavod za gozdove Slovenije ter Društvo za ohranjanje, raziskovanje in trajnostni razvoj Dinaridov – Dinaricum vabijo na ogled dokumentarnega filma 'Za volkovi'.

27. 11. 2013

Film 'Za volkovi' je 28 minutni dokumentarni film, ki je nastal v okviru projekta SloWolf. Režiral ga je mag. Mirko Perušek in obravnava problematiko volka v Sloveniji ter aktivnosti, ki so bile izvedene v okviru Life+ projekta 'Varstvo in spremljanje varstvenega statusa populacije volka v Sloveniji - SloWolf'.

Predstavljena je ekologija volka, njegova vloga v ekosistemu ter konflikt med volkom in človekom. Film prikaže projektne aktivnosti, od zbiranja podatkov pri delu na terenu, vzpostavljanja učinkovitejšega varovanja pašnih živali, do dela z različnimi interesnimi skupinami ljudi, kot so rejci drobnice, lovci in upravljavci populacij prostoživečih živalskih vrst. Predstavljena so tudi spoznanja o volkovih, ki so bila pridobljena tekom trajanja SloWolf projekta.

Po ogledu filma te vabimo, da se nam pridružiš tudi pri sproščenem pogovoru z dr. Hubertom Potočnikom, članom projektne skupine SloWolf in režiserjem filma mag. Mirom Peruškom.

Pridruži se nam ob čaju in hiškotkih!

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri