Zmelkoow: Vabljena v Cvetličarno na flower-power koncert!

Med intenzivnimi pripravami na koncert »Otroci cvetja se vračajo v Cvetličarno«, ki ga bodo Zmelkoow priredili 12. oktobra v Ljubljani, so se člani skupine tako zelo poistovetili s flower-power generacijo, da so na mah spesnili in posneli novo pesem z naslovom »Ljubezen«.

Zmelkoow: Vabljena v Cvetličarno na flower-power koncert! (foto: Foto: Tomaz Povodnik) Foto: Tomaz Povodnik
27. 9. 2018

In ker slika pove več kot tisoč besed (še posebej, če je premična), so za pesem posneli še video. Posnet je s 360-stopinjsko kamero, tako da se lahko  opremljena s primerno aplikacijo skupaj s člani benda virtualno sprehajaš po prizorišču snemanja. Ker se vse skupaj odvija v precej surrealističnem okolju iz poznih 60', je ogled videa soliden nadomestek časovnega stroja. 

 

Koncert v Cvetličarni bo seveda v posmeh diktatu surove sile

Ta sila vse bolj obvladuje svet, zato bo koncert obarvan v duh in barve flower-power revolucije, ki praznuje okvirno 50. obletnico, in na očitno najboljši možni klubski lokaciji za koncert! Zmelkoow že dobrega četrt stoletja kontinuirano in vztrajno tresejo slovensko glasbeno sceno.

V tem času so izdali 9 CD-jev, nekaj vinilov in kaset pa tudi par izdaj na precej bizarnih nosilcih zvoka. Posneli so nekaj najbolj odbitih video-spotov in nanizali vrsto uspešnic, kot so: Čau sonček, Bit (Smisel življenja …), Poredni gosti, YO!, Ko pogledam to nebo, Sentiš - navadni, Klub ljudi z resnimi težavami (Problemi so, problemi bojo …), Zlata ribica, Gravitacija (Več kot spijemo …) in druge.

Vstopnice za ta posebni veliki koncert skupine Zmelkoow 12. 10. v klubu Cvetličarna v Ljubljani so že na voljo na na prodajnih mestih Petrol, 3Dva trafikah, poslovalnicah Kompasa in v Kioskih, ter na  www.mojekarte.si

Na koncertu 12. oktobra se bodo predstavili v razširjeni zasedbi

Čeprav jih organizatorji pogosto umeščajo med zabavljaške skupine, so tako oni kot njihovi teksti pogosto zelo angažirani, provokativni in izpovedni. Zmelkoow ves čas mojstrsko krmarijo med (samo)ironično kritiko sodobnega sveta, eksistencialnimi vprašanji, glorifikacijo bizarnosti in norim veseljaštvom. Vse to počnejo na zelo svojstven, inteligenten, neponovljiv, iskren način.

Na koncertu 12. oktobra se bodo predstavili v razširjeni zasedbi, ki vključuje tudi čudežnega dečka maestra Zergoloffa in nekatere glasbenike, s katerimi so v preteklosti sodelovali v R'N'R cirkusu. Koncert bo, kot se za Cvetličarno spodobi, in v posmeh diktatu surove sile, ki vse bolj obvladuje svet, obarvan v duh in barve flower-power revolucije. 

Vsekakor ne zamudite tega velikega koncerta 12. 10. 2018 v Cvetličarni v Ljubljani in do takrat – ostani v cvetju!